Λαμία: Ο Γκαραβέλης δεν «λύγισε» από το λάθος του Αγρινίου και την κρατά στο «κόλπο» της παραμονής (vids)

Newsroom
garavelis

bet365

Η Λαμία δέχεται κατά μέσο όρο 0,75 γκολ στα τέσσερα τελευταία της ματς, ενώ το αντίστοιχο νούμερο μέχρι και την 23η αγωνιστική ήταν 1,8. Η παρουσία του Θανάση Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ της κρίνεται κομβική και ο 31χρονος πορτιέρε έδειξε «χαρακτήρα» και δεν επηρεάστηκε από το λάθος του Αγρινίου.

Τα... πάνω της έχει πάρει η Λαμία, αφού μετά τη νίκη (2-0) της στην πρεμιέρα των play-outs επί του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Ετσι έδωσε συνέχεια στο θετικό της σερί, καθώς παραμένει αήττητη για τέσσερα «κολλητά» ματς (2-2-0) και συγκέντρωσε τους οκτώ από τους 20 βαθμούς της στη σεζόν.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα δέχθηκε μόνο τρία γκολ, δηλαδή η εστία της παραβιάζεται κατά μέσο όρο 0,75 φορές ανά αγώνα τη στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο στα υπόλοιπα 23 παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ανέρχονταν στο 1,8 (43 τέρματα παθητικό/23 αναμετρήσεις).

Το σχετικό εύρημα αποτυπώνει την ανασταλτική της βελτίωση, κάτι που φυσικά πιστώνονται όλοι στο «Αθανάσιος Διάκος» αλλά ένα κλικ παραπάνω πάει στον Θανάση Γκαραβέλη.

Ο 31χρονος πορτιέρε καθιερώθηκε πλέον κάτω από τα γκολπόστ της, αποδυκνείεται κοβικός στην «αντεπίθεση» που έχει εξαπολύσει και δεν έδειξε να επηρεάζεται από το λάθος του Αγρινίου, σε μία φάση που έχει συμβεί, έστω παρεμφερή, σε όλους τους τερματοφύλακες και «φωτογραφίζει» την ιδιαιτερότητα της θέσης, ότι δηλαδή κάθε «γκέλα» κοστίζει ακριβά.

Για αυτό άλλωστε όλοι λένε για τη... μοναξιά του πορτιέρε.

*Στο 1-1 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό «νικήθηκε» μόνο από τον Κούτσια στο 85', όταν ο νεαρός φορ βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι του. Σε εκείνο το ματς του έγιναν εννέα τελικές και έκανε τρεις επεμβάσεις, με κορυφαία του στο τετ α τετ με τον Τσιρίνος στο 71'.

*Ακολούθησε το 2-1 επί του Αρη, σε μία αναμέτρηση όπου οι αντίπαλοί του έβγαλαν 12 τελικές. Η μόνη που κατέληξε στα δίχτυα του ήταν η κεφαλιά του Μπράμπετς στο 45', όταν και διαμορφώθηκε το μετέπειτα τελικό σκορ. Αντίθετα ο 31χρονος πορτιέρε «σταμάτησε» τις άλλες τέσσερις on target των αντιπάλων του.

*Λίγες ημέρες μετά η Λαμία απέσπασε 1-1 στο Αγρίνιο, όπου στο 51' υπέπεσε σε τραγικό λάθος και επέτρεψε στον Καρέλη να σκοράρει από κοντά. Σε μία αναμέτρηση όμως που στο υπόλοιπο χρονικό της διάστημα ήταν αρκετά καλός. Στο 14' έκανε την επέμβαση του ματς (συνολικά προχώρησε σε τέσσερις) όταν η μπάλα βρήκε στον Τζανετόπουλο, άλλαξε πορεία αλλά εκείνος πρόλαβε, αν και είχε διαφορετική φορά, να την «βγάλει» με το πόδι, ενώ στο 56' μπλόκαρε μία επικίνδυνη κεφαλιά του Λάρσον.

*Στο 2-0 επί του ΠΑΣ κράτησε το «μηδέν», σε 12 τελικές που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, εκ ων οποίων οι τέσσερις ήταν on target. Η κατά τεκμήριο πιο δύσκολη επέμβασή του ήταν σε ένα δυνατό σουτ του Μορέιρα στο φινάλε, όπου και μπλόκαρε σταθερά.

Ο Γκαραβέλης στα τέσσερα τελευταία ματς

Λεπτά: 399'
Γκολ παθητικό: 3
Γκολ παθητικό/Λεπτά: 1/133'
Επεμβάσεις: 15

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα