ΑΕΚ: Το προσπέρασε ήδη και πού εστιάζει στο χορτάρι!

ΑΕΚ: Το προσπέρασε ήδη και πού εστιάζει στο χορτάρι!

Ο Αλμέιδα σε προπόνηση με τους παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ήδη αφήσει πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό, τι δουλεύεται ήδη στο πνευματικό και αγωνιστικό κομμάτι...

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα στο ποδοσφαιρικό της (και όχι μόνο) τμήμα. Όπως ακριβώς οφείλει να συμβαίνει σε ένα ισχυρό γκρουπ που δεν δύναται να το επηρεάσει μια (σημαντική) στραβή στη διαδικασία ενός μαραθωνίου όπως είναι το πρωτάθλημα. Στο παρελθόν άλλωστε η ομάδα έδειξε ότι διαχειρίζεται εύκολα και άμεσα το όποιο κακό αποτέλεσμα και αντιδράσει αμέσως στο επόμενο ματς. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, τον ΠΑΣ εκτός, μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και απομένει να φανεί και τώρα στο ντέρμπι με τους «πράσινους» της Κυριακής στην πρεμιέρα των play-offs.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη προσπεράσει το άτυχο και κάκιστο αποτέλεσμα της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στα αποδυτήρια και στις μεταξύ τους συζητήσεις οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αναγνώρισαν το πρόβλημα της τοποθέτησης που είχαν, των λανθασμένων αποφάσεων που απέφεραν τεράστιες χαμένες ευκαιρίες και ταυτόχρονα πρόσφεραν δυο γκολ στον αντίπαλο. Είναι ένα αποτέλεσμα που τους ενόχλησε πολύ, τους πείραξε γιατί στο τέλος της ημέρας και της εικόνας του ντέρμπι, δεν το άξιζαν. Ωστόσο όπως σημειώνεται παραπάνω το προσπέρασαν ήδη...

Αναγνώρισαν την ευθύνη άπαντες που τους αναλογεί και πάνε παρακάτω διότι άλλωστε αυτό είναι το σωστό που μπορούν να κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν σε αυτό και δεν έχουν περιθώρια άλλωστε με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να είναι προ των πυλών: «θα μας κάνει πιο δυνατούς αυτή η ήττα. Δεν την αξίζαμε, ήμασταν ξανά η καλύτερη ομάδα και φάνηκε, αλλά δεν έφτασε για να πάρουμε στο χορτάρι αυτό που αξίζαμε, έστω να μη χάσουμε. Θα το αλλάξουμε και μάλιστα άμεσα», ήταν συμπερασματικά η κουβέντα ανάμεσα Αλμέιδα και ποδοσφαιριστών μετά το τέλος του ματς όπου όλοι ήταν σκασμένοι και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να εμπεδώσουν πως χάθηκε τελικά το ντέρμπι!

Η ΑΕΚ στα play-offs με τα φορ διαθέσιμα...

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει με τον Λιβάι Γκαρσία το γκολ του με Ολυμπιακό

Από τον Αργεντινό τεχνικό και τους συνεργάτες του έχει αρχίσει ήδη η δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Τόσο σωστά και καλά που έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος να μην επηρεαστεί η ομάδα και τα αποδυτήριά της. Εκεί που συνεχίζουν είναι στο να μάθει να διαχειρίζεται η ομάδα στη διάρκεια του αγώνα τη στραβή. Όπως το γεγονός ότι σκοράρει ο αντίπαλος και δυσκολεύεται να αντιδράσει σωστά (μόνο στη Νίκαια το έκανε με αποτελεσματικό τρόπο). Είναι αλήθεια ότι δεν της είχε συμβεί ξανά εντός της ΑΕΚ αυτό το γεγονός και για τον λόγο αυτό θα γίνει διδακτικό σε όλους και επιτρέπει στον προπονητή και τους συνεργάτες του να δουν το πρόβλημα το οποίο είναι περισσότερο στο κεφάλι και όχι στο χορτάρι.

Διότι όπως υπογράμμισε ο Αλμέιδα στους ποδοσφαιριστές του (και εξήγησε σε εμάς στις δηλώσεις του) υπήρξε λανθασμένη τοποθέτηση, μα κύρια (αυτό δεν το είπε και ορθώς μπροστά στις κάμερες γιατί δεν δίνει τους παίκτες του), τα δυο γκολ στην κόντρα προέκυψαν από ατομικά λάθη, από κάκιστες αποφάσεις στη στιγμή. Πρώτα του Γκατσίνοβιτς που έχασε την μπάλα εύκολα και σε κακό χώρο στο 0-2 και έπειτα του Πινέδα που έκανε το ίδιο με τον Σέρβο άσο αν και γνώριζε ότι πίσω του αν έχανε τη μπάλα ήταν μόλις ένας συμπαίκτης του και θα έβγαινε με υπεραριθμία (5 με 1) ο αντίπαλος στην κόντρα.

Στο χορτάρι θα δουλευτεί ακόμη περισσότερο, αν και πιστέψτε μας αφού παρακολουθούμε προπονήσεις συμβαίνει κάθε μέρα, το τελείωμα των φάσεων. Βέβαια είχε την ατυχία η ΑΕΚ να παίξει (εκτός από τρία ματς σε οκτώ μέρες με ταξίδι μέσα σε αυτά) χωρίς γνήσιο φορ και στο ντέρμπι αφού ο Αραούχο την γνωρίζει μεν τη θέση αλλά δεν είναι τέτοιος σε όλη τη σεζόν και μάλιστα επειδή το 'χει αναλύσει και ο ίδιος στο στενό του κύκλο: δεν το πολυθέλει πλέον... Αυτό δεν θα ισχύει στα play-offs με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι διαθέσιμος από το ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Τσούμπερ που χρησιμοποιείται εκεί φρέσκος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα