Super League K19: «Καθάρισαν» οι μικροί

Super League K19: «Καθάρισαν» οι μικροί

Super League K19: «Καθάρισαν» οι μικροί

bet365

Οι δύο μικρότεροι παίκτες του γηπέδου, ήταν πρωταγωνιστές και σκόρερ στο άλμα τίτλου του Ολυμπιακού με το 2-0 επί της ΑΕΚ

Στα πρωταθλήματα υποδομών παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικιακή διαφορά των παικτών που συμμετέχουν. Αν ένα παιδί μικρότερης ηλικίας, μπορεί να προσαρμόζεται σε γκρουπ μεγαλύτερων, αυτό σημαίνει πολλά. Το Σάββατο στο Γαλάτσι, το μεγάλο ντέρμπι της Κ19 κρίθηκε από δύο τέτοια παιδιά, αφού ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Μπάμπης Κωστούλας ήταν ταυτόχρονα σκόρερ, κορυφαίοι, αλλά και οι μικρότεροι ηλικιακά παίκτες ανάμεσα στους 30 που έπαιξαν, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2!
Ο πρώτος (γεννηθείς Δεκέμβριο του 2006) ήταν το απόλυτο «κουμάντο» στη μεσαία γραμμή και άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Ο δεύτερος (Μάιος 2007) συμμετείχε και στα δύο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με «μαγική» προσωπική ενέργεια. Χάρη σε αυτούς, αλλά και με την εξαιρετική παρουσία των σέντερ μπακ (Ρέτσος, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης) και των ακραίων (Αρσενίδης, Φρέρης), οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την πιο μεγάλη πρόκληση στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην κορυφή, έστω και με το «εύθραυστο» +1 από τον ΠΑΟΚ.
Πλήθος κόσμου στο Γαλάτσι, αφού το ντέρμπι τράβηξε την προσοχή όλων όσοι ασχολούνται με τις ακαδημίες. Εκ μέρους της εθνικής ομάδας Νέων που έχει μπει στην τελική ευθεία για την Elite Round (22-28 Μαρτίου) το «παρών» έδωσε ο συντονιστής ανάπτυξης Γρηγόρης Γεωργάτος και ο προπονητής τερματοφυλάκων Κωνσταντίνος Καμπόλης.
Σχεδόν σύσσωμη η πιάτσα των Agents ήταν παρούσα, ο Βασίλης Ρόβας κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη, ο Θεόφιλος Καρασαββίδης, ο Άγγελος Βεϊζι, εκπρόσωποι της OIS, ο Τόλης Μπακάλης, ο Γιάννης Καβουριάδης, ο Ευθύμης Κοτίτσας, ο Μάικ Ρέτσος, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Μπρούνο και πολλοί άλλοι. Διακρίναμε επίσης αρκετά στελέχη από τις ΠΑΕ, όπως τον Τάσο Τσατάλη υπεύθυνο Τύπου της ΑΕΚ, τον εκλέκτορα της μικτής Αθηνών Τάσο Δημητρίου και τον Πάνο Ρέτσο που βρισκόταν εκεί για να δει αγωνιζόμενο τον αδελφό του, Δημήτρη.
Βαρύ διάστρεμμα στην ποδοκνημική υπέστη ο Θάνος Κουτσογούλας στον οποίο τοποθετήθηκε αμέσως νάρθηκας. Ο 19χρονος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

* O ΠΑΟΚ φυσικά εξακολουθεί να ελπίζει, αφού παραμένει στο -1 μετά το εύκολο πέρασμά του από το Βόλο και το 3-0 επί της τοπικής ομάδας. Ματς «σβηστό» από το 12ο λεπτό όταν το σκορ ήταν ήδη στο 0-2 για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον οποίο αγωνίστηκε ο Στέφανος Τζίμας καθώς και άλλοι τρεις συνομήλικοι του (2006): Σνάουτσνερ, Πολιτάκης, Χατσίδης.

* Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι απερχόμενοι πρωταθλητές πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία 2-0 από την πάντα δύσκολη έδρα του Ατρόμητου. Πρωταγωνιστής με συμμετοχή και στα δύο γκολ ο Βολάκης, κράτησε clean sheet με 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις ο Κλίντμαν Λίλο. Καθοριστικές αποδείχθηκαν για τον Ατρόμητο οι απουσίες στη θέση του τερματοφύλακα (Δήμος) και του σέντερ φορ (Τσαντήλας).
Στο γήπεδο του Ηφαίστου βρέθηκαν τρεις φίλοι από τα παλιά και παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα. Ο Νίκος Νταμπίζας, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Δημήτρης Ναλιτζής έχουν όλοι τα παιδιά τους στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

* Σε διαρκή πορεία ανόδου βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης και μάλιστα σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο με τρεις νίκες και Κ15, Κ17, Κ19, άρα έχουμε έξι συνολικά επιτυχίες για τους Αρκάδες. Στους Νέους η ομάδα του Γιάννη Δουβίκα επικράτησε 2-0 στη Νίκαια του Ιωνικού και «γλυκοκοιτάζει» την τετράδα, αφού μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά του από την τρίτη, ΑΕΚ. Ξεχώρισε ο Ανανιάδης, ενώ προς το τέλος του παιχνιδιού πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε επίπεδο Κ19 ο Τζαμαλής (2007).

* Ο ΟΦΗ όταν αγωνίζεται η τριάδα Αποστολάκη, Θεοδοσουλάκη, Φατάλαχ είναι ομάδα υψηλών προδιαγραφών και το απέδειξε στη Λειβαδιά όπου προηγήθηκε 3-0 πριν μειώσουν οι γηπεδούχοι στο τελικό 3-2. Δύο φορές σκόραρε ο Θεοδοσουλάκης με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την πρόσφατη συνεργασία του με τον Octagon σε επίπεδο εκπροσώπησης.

* Στον Πολύγυρο ο Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα. «Εκρηκτική» επιθετική σύμπραξη του Χατζηιωάννου με τον Σταυρόπουλο, ηγετική αμυντική παρουσία του Καραμανλή, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με γκολ και φάσεις εκατέρωθεν. Το ματς παρακολούθησε ο Nίκος Παπαδόπουλος, εκλέκτορας της εθνικής ελπίδων η οποία στο τέλος του μήνα ξεκινάει τους προκριματικούς του U21 EURO 2025 με αντίπαλο τη Λευκορωσία στην Αθήνα.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

SL U19 - 26η αγωνιστική

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα