ΠΑΣ Γιάννινα: Οι «Ζωσιμάδες» έγιναν στον δεύτερο γύρο (ξανά)... κάστρο

Newsroom
 ΠΑΣ Γιάννινα: Οι «Ζωσιμάδες» έγιναν στον δεύτερο γύρο (ξανά)... κάστρο

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε μετά το Μουντιάλ να υποδεχθεί τους τέσσερις πρωτοπόρους στα μέχρι στιγμής έξι εντός έδρας παιχνίδια του στο δεύτερο μισό, ωστόσο η εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή του και φυσικά η εικόνα του είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου.

Παραδοσιακά οι «Ζωσιμάδες» αποτελούν μία «δύσκολη» έδρα για τον οποιοδήποτε αντίπαλο και ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει σε θέση να κερδίσει εκεί κάθε ομάδα. Στις αρχές της φετινής περιόδου ωστόσο ο παράγοντας έδρα τον «πλήγωσε» αρκετές φορές και για αυτό το φινάλε του πρώτου γύρου τον βρήκε «μπλεγμένο» σε σενάρια υποβιβασμού.

Ο δεύτερος ξεκίνησε για λογαριασμό του έχοντας ως δεδομένο ότι τον περμένει κατά τεκμήριο πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, όμως βελτιώθηκε άρδην (ελέω και των χειμερινών του μεταγραφών) και πλέον εκμεταλλεύεται το «κάστρο» του.

Οπου ύστερα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος για τη διακοπή του Μουντιάλ και σε έξι παιχνίδια του ως γηπεδούχος όπου μεταξύ άλλων φιλοξένησε τους τέσσερις από τους πέντε του Big-5, μετρά ήδη καλύτερη αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με το πρώτο μισό, η ανασταλτική του λειτουργία παρουσιάζεται ιδιαίτερα βελτιωμένη και ο παράγοντας έδρα είναι εκ των βασικών λόγων που απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

Ρεκόρ: 2-2-2
Γκολ: 8-13
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν με εντός έδρας ρεκόρ 2-2-2, καθώς κέρδισε 2-1 τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης, παραχώρησε ισοπαλίες 1-1 και 2-2 σε Λαμία και ΟΦΗ αντίστοιχα, ενώ ηττήθηκε 4-1 από τον Παναιτωλικό και 4-0 από τον Αρη. Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε όλα τα παιχνίδια του στους «Ζωσιμάδες» δέχθηκε μίνιμουμ ένα τέρμα, ενώ κατά μέσο όρο η εστία του παραβιάζονταν πάνω από δύο φορές σε κάθε ματς (13/6).

Την ίδια στιγμή «άφησε» επτά πόντους, αφού τα πέντε από τα έξι παιχνίδια του ήταν με πλην Big5 clubs και εξ' αυτών κέρδισε μόνο δύο (Βοιωτούς και Αρκάδες). Αντίθετα Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός πήραν βαθμό ή βαθμούς στα Ιωάννινα, ενώ οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης πέρασαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα εκεί.
....

Παράληλλα στο επιθετικό σκέλος τα τρία από τα οκτώ δικά του τέρματα ήταν σε στατικά ή άμεση εξέλιξή τους (όλα από τον Εραμούσπε κόντρα σε Λαμία, ,Λεβαδειακό, Παναιτωλικό) και ο ΠΑΣ έκλεισε τον πρώτο γύρο με μόλις πέντε τέρματα σε ροή αγώνα (Ροσέρο, Μπάλαν από δύο, Φοφανά).

Ευρύτερα υπήρχε σχετική ισορροπία στις τελικές που έβγαζε και δέχονταν αφού το επιμέρους «σκορ» ήταν 78-67 υπέρ του, ενώ παρουσιάζονταν και σημάδια πίεσης/άγχους όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Κρητικούς όπου ως το 89' «κρατούσε» τη νίκη αλλά στο φινάλε δεν την πήρε.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

Ρεκόρ: 1-4-1
Γκολ: 5-5
Επί χάρτου η αποστολή του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στον δεύτερο γύρο, αφού ναι μεν θα δώσει ένα ματς παραπάνω (επτά έναντι έξι, απομένει το αυριανό με τον Βόλο), όμως καλούνταν να υποδεχθεί τους τέσσερις από τους πέντε «μεγάλους».

Παρόλα αυτά με τα ίδια παιχνίδια έχει ήδη ένα βαθμό plus και παρότι φιλοξένησε, κατά χρονική σειρά, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ (ενδιάμεσα τους Ατρόμητο, Ιωνικό). Σε αυτά τα ματς ηττήθηκε (1-0) μόνο από το «τριφύλλι» και αυτό στο φινάλε, κέρδισε (2-1) την Ενωση και παραχώρησε ισοπαλίες σε «ερυθρόλευκους» (2-2), Περιστεριώτες (1-1), Νικαιώτες και «Δικέφαλο του Βορρά» (αμφότερες «λευκές»).

Αυτόματα «φωνάζει» η ανασταλτική του βελτίωση αφού στον ίδιο αριθμό αγώνων (6) η εστία του παραβιάστηκε οκτώ λιγότερες φορές (πέντε έναντι 13), κάτι που σημαίνει πως μετά την επανέναρξη δέχεται κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι του στα Ιωάννινα «σκάρτο» ένα γκολ.

Μάλιστα τα τρία από τα πέντε τέρματα που σημείωσαν οι αντίπαλοί του ήταν σε στατικές μπάλες και τα δύο σε 100% στημένες φάσεις, αφού ο Παναθηναϊκός σκόραρε εναντίον του με εκτέλεση πέναλτι (του Σπόραρ) και ο Ολυμπιακός σημείωσε το ένα από τα δύο του με εκτέλεση φάουλ (του Φορτούνη).
...

Εκείνος από την πλευρά του έχει επίσης βρει δίχτυα πέντε φορές που ναι μεν είναι λιγότερες σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο αλλά μεταξύ άλλων απέναντί του ήτανοι τέσσερις κορυφαίες άμυνες της Stoiximan Super League (κατά σειρά ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ).

Εύλογα ο βαθμός δυσκολίας για τους παίκτες του μεγιστοποιούνταν, ενώ ως credit του λογίζεται ότι όλα τα τέρματά του σημειώθηκαν σε open play (Μπάλαν 2, Ριένστρα, Παμλίδης, Λιάσος).

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα