ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας για MVP

Newsroom
 ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας για MVP

bet365

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας που έγινε τον Γενάρη παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικεί τον τίτλο της πιο «επιδραστικής χειμερινής μεταγραφής» στην κατηγορία.

Τον τίτλο της πιο «επιδραστικής χειμερινής μεταγραφής» στη Stoiximan Super League διεκδικεί ο Παναγιώτης Τσιντώτας, καθώς ο 30χρονος γκολκίπερ που μετακινήθηκε από την ΑΕΚ στον ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο έγινε αμέσως βασικός αλλά και συνάμα άκρως καθοριστικός για τον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Ηδη μετρά οκτώ εμφανίσεις με δύο clean sheet και μόλις έξι τέρματα παθητικό, παρότι μέσω του Wyscout τα xCG του ανέρχονται σχεδόν σε εννέα (8,65). Το σχετικό εύρημα αποτυπώνει ανάγλυφα την παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ του club, ενώ και στις έξι φορές που παραβιάστηκε η εστία του ήταν σχεδόν αδύνατον να αντιδράσει.

Ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού το πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Ριέρα του Αστέρα Τρίπολης με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, ο Παναγιώτου του Λεβαδειακού χάρις σε έναν «κεραυνό» από τα περίπου 35 μέτρα και οι Αραούχο, Ντουάρτε, Τζοβάρας των ΑΕΚ, Παναιτωλικού, Ατρόμητου αντίστοιχα με «βολίδες» από τη μεγάλη του περιοχή.

Ως κατά τεκμήριο κορυφαίες του βραδιές ήταν στους «Ζωσιμάδες» κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όπου μέσω του Wyscout βλέπουμε πως τα xCG του ανέρχονταν σε 3,28 (1,59 και 1,69 αντίστοιχα), όμως εκείνος δέχθηκε μόλις ένα.

Ας θυμηθούμε τα πεπραγμένα του.


*Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Αγιαξ της Ηπείρου» όπου ο ΠΑΣ επικράτησε 2-1 της Ενωσης είχε και την... περισσότερη, ως τώρα, δουλειά. Τότε έκανε έξι επεμβάσεις, με χάι λάιτ εκείνη στο σουτ του Χατζισαφί στο 84', ενώ μεγάλο βαθμό δυσκολίας είχε και μία του σε σουτ του Φερνάντες.

*Αμέσως μετά η ομάδα του επικράτησε 3-1 και στη Λιβαδειά, όπου σε τρεις περιπτώσεις αντέδρασε σωστά σε αντίστοιχες προσπάθειες των Βοιωτών να παραβιάσουν την εστία του.

*Στην ήττα (0-1) από τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» έκανε ακόμη τέσσερις επεμβάσεις και οι τρεις (δύο σε προσπάθειες του Βέρμπιτς και μία σε σουτ στην κίνηση του Ιωαννίδη) είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
....

*Στο 1-1 του Αγρινίου μπλόκαρε σταθερά τις δύο από τις τρεις on target τελικές που του έγιναν (η άλλη κατέληξε στα δίχτυα του).

*Ακολούθησε το 1-1 που παραχώρησε ο ΠΑΣ στον Ατρόμητο και ο 30χρονος γκολκίπερ προσέθεσε ακόμη τρία stop στο ενεργητικό του, όπου μεταξύ άλλων έβγαλε στις καθυστερήσεις και με μεγάλη δυσκολία το «σκαστό» σουτ του Οικονομίδη.

*Λίγες ημέρες μετά είχαμε τη «λευκή» ισοπαλία του «Γεντί Κουλέ» όπου έκανε ακόμη δύο, με το πλασέ του Μεγιάδο να είναι η κατά τεκμήριο πιο δύσκολη.


*Στο 1-1 της Τρίπολης προχώρησε σε δύο αποκρούσεις/επεμβάσεις με πλέον δύσκολη/σημαντική εκείνη στο πλασέ του Ζουγκλή στο 90', όταν ο νεαρός βρέθηκε απέναντί του λίγο πριν το φινάλε.


*Μέχρι που φτάσαμε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ όπου έκανε πέντε, με πιο δύσκολες να αφορούν το γυριστό του Μπράντον στο 63' και φυσικά την κοντινή κεφαλιά του Τζίμα στο 86'.

Ο Τσιντώντας του ΠΑΣ Γιάννινα μέσω του Wyscout

Αγώνες: 8
Γκολ παθητικό: 6
xCG: 8,65
Επεμβάσεις: 27

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα