Ολυμπιακός: 15 τελικές στο στόχο σε δύο ματς με τον Παναθηναϊκό, 12 στα άλλα τρία ντέρμπι

Ολυμπιακός: 15 τελικές στο στόχο σε δύο ματς με τον Παναθηναϊκό, 12 στα άλλα τρία ντέρμπι

bet365

Με τη βοήθεια του WyScout, το Gazzetta σάς παρουσιάζει την εικόνα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι, με τους αριθμούς να καταμαρτυρούν πως με τον Παναθηναϊκό οι ερυθρόλευκοι είναι... σαρωτικοί στο δημιουργικό κομμάτι αλλά δεν σκοράρουν!

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, αλλά κάτι η τύχη κάτι κι η αναποτελεσματικότητά του τον έφεραν στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Αυτή μάλιστα ήταν η πιο... γεμάτη βραδιά των πρωταθλητών σε φετινό ντέρμπι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του WyScout, η ομάδα του Πειραιά είχε 18 τελικές εκ των οποίων οι 6 ήταν εντός στόχου! Κι αυτό μάλιστα, με την κατοχή της μπάλας να είναι οριακά υπέρ του (50.31%).

Στο δείκτη xG (expected goals) οι παίκτες του Μίτσελ είχαν 2.03 έναντι του Παναθηναϊκού που είχε 2/7 τελικές στο στόχο και xG 0.57.

Από το παρακάτω γράφημα, επίσης, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ο άξονας του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς ήταν πιο απειλητικός απ' ότι τα... φτερά του παρά την παρουσία του Κανός, ο οποίος ήταν μέσα σε 5 φάσεις για την ομάδα του.

α

Αναλυτικά το γράφημα με τα σημεία όπου ο Ολυμπιακός απείλησε στο χθεσινό ντέρμπι με:

a

Δύναμη στη δημιουργία, αδυναμία στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό των ντέρμπι:

  • Στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δημιούργησε 15 τελικές στο στόχο και σκόραρε μόλις ένα τέρμα.
  • Στα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι σε 10 τελικές στο στόχο είχαν και πάλι ένα τέρμα.
  • Με την ΑΕΚ στο Φάληρο δημιούργησαν μόλις 2 τελικές
  • Σε σύνολο πέντε αγώνων, οι πρωταθλητές σε 27 τελικές στο στόχο έχουν 2 γκολ.

Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα άλλες τέσσερις ντέρμπι που έχει δώσει φέτος:

  • Χαρακτηριστικό του πόσο γεμάτη, δημιουργικά, ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού είναι το ότι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (0-0 το αποτέλεσμα), οι ερυθρόλευκοι είχαν 1/6 τελικές στο στόχο και με xG μόλις 0.28.
  • Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι είχαν 2/8 τελικές στο στόχο με xG 1.61.
  • Στο ματς της Λεωφόρου, στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές στο στόχο στις 14 συνολικά που δημιούργησε. Μόνο που εκεί κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ και εν τέλει να ισοφαριστεί από το πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις.
  • Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, είδαμε από τους ερυθρόλευκους 4 τελικές στο στόχο στις 15 που δημιουργήθηκαν. Ο δείκτης του xG έφτασε το 2.41. Μπήκε ένα γκολ, αλλά η άμυνα δέχτηκε δύο τέρματα από τον δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος είχε 0.46 στο xG.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα