ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0: Μπλόκο από Τσιντώτα και δοκάρι!

bet365

Οι δύο τεράστιες επεμβάσεις του Τσιντώτα (86', 88') και το δοκάρι του Μπίσεσβαρ στο 90' δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να βρει τρίποντο νίκης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) και έτσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη θέση!

Οι απώλειες βαθμών με τις μικρομεσαίες ομάδες συνεχίστηκαν για τον ΠΑΟΚ και τον κρατούν πολύ πιο χαμηλά από εκεί που θα μπορούσε να βρίσκεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Οι «ασπρόμαυροι» ήξεραν ότι το ματς στους «Ζωσιμάδες» δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε, με τον ΠΑΣ να παίρνει την έκτη ισοπαλία στη σειρά.

Ετσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Οι γηπεδούχοι του Θανάση Στάικου δεν είχαν διαθέσιμο τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ, καθώς ο έμπειρος επιθετικός δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Παντελάκης, ο τιμωρημένος Τζίμας και οι γνωστοί απόντες Παμλίδης, Κιάκος και Κόντε, ενώ επανέρχεται ο Μπιλμπάο.

Τέσσερα νέα πρόσωπα είχε το αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε φανέλα βασικού στους Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Φιλιπε Σοάρες, Τάισον και Μπράντον Τόμας.

Έτσι, ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, λόγω τιμωρίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι, κάτω από τα δοκάρια και την… πολυφορεμένη τετράδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες.

Οι δύο εσωτερικοί μέσοι της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν οι Ντάγκλας Αουγκούστο στο έξι με τον Φιλίπε Σοάρες λίγο πιο μπροστά, στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής κινήθηκαν οι Νάρεϊ και Τάισον, με τον Κωνσταντέλια σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης, απόντος του Νέλσον Ολιβέιρα.

Χωρίς γρήγορη σκέψη, χωρίς ταχύτητα

Ο ΠΑΣ αποφάσισε από το ξεκίνημα να αφήσει την μπάλα στον ΠΑΟΚ, κλείνοντας τους χώρους έξω από τη μεγάλη περιοχή του και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, καθώς με εξαίρεση την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μπράντον Τόμας οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Τσιντώντα.

Τι κι αν είχαν την κατοχή της μπάλας (67%-33%) υπέρ τους, μάταια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου με χαρακτηριστικές κινήσεις από τον πάγκο ζητούσε να ανέβουν ψηλά στο τερέν οι παίκτες του. Ο Αουγκούστο, ναι μεν ήταν παντουχού παρών στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο δεν μπορούσε μαζί με τον ακίνδυνο Φιλίπε Σοάρες να δώσουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του «Δικεφάλου». Ο Τάισον είχε σχετικά καλή παρουσία, όμως δεν ήταν αρκετή με τον Νάρεϊ να είναι εκτός αγώνα και τον Τόμας να παλεύει με τους αμυντικούς του ΠΑΣ.

Η στατιστική στο τέλος των πρώτων 45 λεπτών κατέγραψε 4 τελικές για τον ΠΑΣ, όμως είναι ένα από τα… ψέματα που λένε οι αριθμοί, ήταν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ πέταξε ένα ολόκληρο 45λεπτο και έπρεπε να αλλάξει πολλά στο δεύτερο μέρος, αν ήθελε να φύγει νικητής από τους «Ζωσιμάδες».

Μονότερμα του ΠΑΟΚ χωρίς κέρδος

Η πρώτη παρέμβαση του Λουτσέσκου ήρθε σχετικά νωρίς με την είσοδο του Στέφαν Σβαμπ, αντί του Φιλίπε Σοάρες, η παρουσία του Αυστριακού απελευθέρωσε τον Αουγκούστο και ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα διάστημα μεγάλης πίεσης που έφερε τις ευκαιρίες με τον Τάισον και τον Τόμας, όχι όμως και το γκολ που έψαχναν απεγνωσμένα.

Το γκολ δεν ήρθε ούτε στην πρώτη επαφή με την μπάλα του 17χρονου Στέφανου Τζίμα που θα έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο, αλλά είδε τον Τσιντώτα να του λέει «όχι» στη μεγαλύτερη στιγμή του «Δικεφάλου» στο β’ μέρος.

Ο «κίπερ» του ΠΑΣ αρνήθηκε το γκολ και στο σουτ του Αουγκούστο, με τον Μπίσεσβαρ να βλέπει την μπάλα από το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι της εστίας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP: Όταν ένα παιχνίδι λήγει χωρίς γκολ οι τερματοφύλακες κάνουν καλή δουλειά. Ο Ζίβκοβιτς ήταν θεατής, αντίθετα ο Τσιντώτας στο τέλος με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο τα έκανε όλα για τον ΠΑΟΚ, εκτός από το γκολ που το άγγιξε στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φιλίπε Σοάρες ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, πήρε την ευκαιρία, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πέταξε ένα ολόκληρο 45λεπτο, το πρώτο, παίζοντας με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και δίχως να φανεί ιδιαίτερα πιεστικός για την άμυνα του ΠΑΣ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Πήλιου χωρίς να δοθεί κάτι από τον Ευαγγέλου (Αθηνών), αλλά ούτε και από τον Τσακαλίδη που ήταν στο VAR. Ο Ευαγγέλου δεν είχε άλλη δύσκολη φάση, αλλά από τη συνολική διαχείριση του ματς έδειξε ότι είναι ένας πολύ μέτριος διαιτητής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πριν από το παιχνίδι ο Λουτσέσκου είπε ότι «ο τίτλος είναι υπόθεση των άλλων τριών ομάδων», μετά και την ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΟΚ έχει μείνει μακριά από την κορυφή. Ο ΠΑΣ παλεύει παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες, κατάφερε μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να μην ηττηθεί ούτε από τον ΠΑΟΚ. Παράσημο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33’ Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58’ Ροσέρο, 80’ Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (85’ Τζίμας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα