Ολυμπιακός: Σε αυτή τη μεγάλη «μάχη» δεν «περισσεύει» κανείς!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Σε αυτή τη μεγάλη «μάχη» δεν «περισσεύει» κανείς!

bet365

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι σε ένα κατάμεστο γήπεδο Καραϊσκάκη ήρθε για τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου θα τους χρειαστεί όλους. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Το βράδυ του Σαββάτου θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό για τον Οργανισμό του Ολυμπιακού. Είναι ένα βράδυ με Clasico. Ένα βράδυ με το δικό μας - το ελληνικό δηλαδή - μεγάλο ντέρμπι. Τη μεγάλη «μάχη» με τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό. Σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη και με τον κόσμο του Ολυμπιακού να περιμένει πώς και πώς αυτό το ματς.

Τι θα ήθελε ιδανικά ο Ολυμπιακός; Την εικόνα που είχε στο ματς της Λεωφόρου που είναι σαν... οδηγός για τον Μίτσελ αλλά με μία διαφορετική εξέλιξη. Αντί για ισοπαλία να έρθει δηλαδή τώρα η νίκη μπροστά στον κόσμο της ομάδας και σε ένα κατάμεστο φαληρικό γήπεδο. Μία νίκη σε ντέρμπι που δεν έχει γευθεί ακόμα φέτος ο πειραϊκός σύλλογος.

Για τον Ολυμπιακό έχει πολύ μεγάλη αξία το να πάρει αυτό το ματς. Από πλευράς πρεστίζ, αγωνιστικής σκοπιάς, ψυχολογικής και φυσικά βαθμολογικής. Όσο για το έξτρα κίνητρο παικτών και Μίτσελ; Σε αυτό έχουμε σταθεί ξανά και έχουμε εξηγήσει το τι θα σημαίνει αυτός ο αγώνας για τον Ίβηρα τεχνικό ή έχουμε επιχειρήσει - εάν θέλετε - να προσεγγίσουμε από τη δική μας σκοπιά αυτήν την παράμετρο. Το πώς μπορεί να αλλάξει τη συνέχεια για τον ίδιο αλλά και το status του.

ΧΟΥΑΝΓΚ1

Η φουλ βοήθεια που θα θέλει από τον... Νο1 βασικό μέχρι τον... τελευταίο αναπληρωματικό

Ο Ολυμπιακός στη φετινή περίοδο εκτός από άλλα πράγματα που καλείται να αλλάξει / βελτιώσει έχει και ένα σημαντικό μείον ή ένα μείον πιο απλά. Μα ποιο είναι αυτό; Πως δεν παίρνει πράγματα από ορισμένους παίκτες του.

Κάποιες φορές δεν παίρνει καν πράγματα και από ποδοσφαιριστές από τους οποίους ο πήχης είναι ψηλά. Από παίκτες δηλαδή μεγάλη ποιότητα.

Αυτή τη φορά δεν «περισσεύει» κανείς! Ο Ολυμπιακός δεν θέλει μόνο τον 12ο παίκτη του, τον κόσμο του και την πάντα... καυτή και εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδό του. Θέλει να πάρει το καλύτερο δυνατό όχι μόνο από τον προπονητή του αλλά και απ' όλους τους παίκτες του. Απ' όσους είναι βασικοί αλλά και όσους έρθουν από τον πάγκο. Θα χρειαστεί το 101% από όλους τους ποδοσφαιριστές του που θα επιστρατευθούν το ματς αυτό.

Ναι προφανώς ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι πιο κομβικός παίκτης πχ από τον Σαμασέκου. Όμως ο Ολυμπιακός σε αυτό το δύσκολο και δυνατό αγωνιστικό... αντάμωμα δεν έχει το περιθώριο να μην πάρει κάθε δυνατή βοήθεια από όπου μπορεί. Τη βοήθεια που θα θέλει από τον Ροντινέι θα τη θέλει - στον βαθμό που θα μπορεί φυσικά - και από τον Ανδρούτσο.

Και βέβαια θα χρειαστεί και... καθαρό μυαλό και σαφές σχέδιο στο τι θα κάνει στο γήπεδο. Και αυτό δεν θα έχει να κάνει μόνο με το πως θα ξεκινήσει (το πρώτο 20λεπτο με μισάωρο θα είναι κομβικότατο) αλλά και το πως θα χειριστεί γενικά το ντέρμπι αυτό. Και επειδή στις πολύ μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός όση προσπάθεια και να έχει γίνει και όση βελτίωση υπάρχει ή έχει προκύψει αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι το αποτέλεσμα έτσι και αυτό το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ντέρμπι θα έχει την πιο μεγάλη αξία. Θα έχει το πλέον ειδικό βάρος και θα μετρήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο στον αγωνιστικό χώρο του Φαλήρου.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.