Πώς ο Ολυμπιακός έχει νίκες στα 94 από τα 100 τελευταία παιχνίδια του!

Πώς ο Ολυμπιακός έχει νίκες στα 94 από τα 100 τελευταία παιχνίδια του!

Πώς ο Ολυμπιακός έχει νίκες στα 94 από τα 100 τελευταία παιχνίδια του!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει μέσα από το blog του στο gazzetta για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει ποσοστό νικηφόρων αποτελεσμάτων 94% σε 100 τελευταία παιχνίδια του σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αλλά και για ένα τεράστιο πρόβλημα του εδώ και πολύ καιρό.

Το είχα ψάξει τις προάλλες με αφορμή την ευρεία σε έκταση νίκη (6-1) του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού, που είχε ως αφετηρία το γκολ του Μπακαμπού στα πρώτα λεπτά.

Εδώ και 15 χρόνια λοιπόν, από το αρκετά μακρινό πια 2008, ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει το σκορ με γκολ στο πρώτο 10λεπτο σε 100 παιχνίδια του! Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη. Εντός κι εκτός έδρας. Το 100ο ήταν αυτό με την ομάδα του Αγρινίου.

Τι αποτελέσματα έχει φέρει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 100 παιχνίδια του στα οποία προηγήθηκε στο σκορ με γκολ στα 10 πρώτα λεπτά; Είναι με μία λέξη…μυθικά! Έχει κερδίσει 94 παιχνίδια!!! Έχει φέρει τέσσερις ισοπαλίες κι έχει χάσει δύο! Δύο στα 100! Το λες και συγκλονιστικό αυτό το ρεκόρ, που καταδεικνύει πόσο πολύ είναι ομάδα ψυχολογίας ο Ολυμπιακός, πόσο πολύ ώθηση του δίνει ένα γκολ, όπως το λέμε, από τα αποδυτήρια.

Μέσα σε αυτές τις 94 νίκες του υπάρχουν και σπουδαίες ευρωπαϊκές. Και εντός έδρας (5-1 Μπενφίκα, 3-1 Ντόρτμουντ, 3-1 Μονπελιέ, 4-2 PSV) και εκτός έδρας (3-1 Παρτίζαν, 3-0 Φενέρμπαχτσε).

Ασφαλώς πολλές νίκες σε ντέρμπι. Ιδίως με την ΑΕΚ: εντός έδρας 1-0, 6-0, 2-0, 3-0, 3-0, 2-0 κι εκτός έδρας 2-1 και 3-2. Όπως και στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο με την ΑΕΚ (1-0). Αλλά και με τον ΠΑΟΚ, τόσο εντός (2-1, 1-0), όσο κι εκτός έδρας (2-0). Όπως και με τον αυριανό του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό: 3-0 εντός έδρας και 4-1 εκτός έδρας.

Οι δύο μόνες ήττες του Ολυμπιακού σε αυτή τη 15ετία, με τον ίδιο να έχει προηγηθεί στο πρώτο 10λεπτο, είναι το 2-4 από την Τότεναμ στο Λονδίνο το 2019 για το Τσάμπιονς Λιγκ και το 2-3 από τον ΠΑΟΚ το 2020 για το Κύπελλο στην Τούμπα, σε μία ήττα που ήρθε με πέναλτι και που εν τέλει δεν κόστισε, αφού ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη ρεβάνς με νίκη 2-0.

Οι δε τέσσερις ισοπαλίες του είναι μία με τον…Πλατανιά στα Χανιά (2-2 το 2017), μία με την Ντινάμο Κιέβου (που είχε ισοφαρίσει 2-2 στο 90ο λεπτό το 2019) και δύο τη φετινή σεζόν, το 1-1 στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 92’ και το 1-1 στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα Λεμεσού να ισοφαρίζει επίσης σε 1-1 στο 90ο λεπτό!

ba_vaclik

Μπορεί δηλαδή πολύ εύκολα να παρατηρήσει κάποιος ότι ακόμη κι αυτό το ελάχιστο 6% των αγώνων στους οποίους ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε προηγούμενος στο σκορ στα πρώτα 10 λεπτά, ήταν σε τρία ευρωπαϊκά ματς στα οποία ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό, σε ένα τέταρτο ευρωπαϊκό ματς τρομακτικά δύσκολο με την Τότεναμ, σε ένα ντέρμπι Κυπέλλου εκτός έδρας και σε ένα ματς πρωταθλήματος με μία μικρομεσαία ομάδα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το ζητούμενο για τον φετινό Ολυμπιακό είναι πρώτον πώς θα βρει ένα τρόπο να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια του και να είναι αποτελεσματικός και δεύτερον πώς θα βρει ένα τρόπο να μην χάνει μέσα από τα χέρια του τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Επί Μίτσελ έχει μπορέσει σε τέσσερα παιχνίδια να προηγηθεί πολύ γρήγορα στο σκορ και στα τέσσερα «έγραψε» συνολικό σκορ 19-2 (4-1 τον Ατρόμητο, 4-0 στο Βόλο, 5-0 τον Αστέρα και 6-1 τον Παναιτωλικό), αλλά ήταν με μικρομεσαίες ομάδες. Έστω, όμως, σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε μία ικανότητα να αξιοποιεί το λεγόμενο γρήγορο γκολ, έχοντας προηγηθεί με τέσσερα γκολ στο 7’, στο 4’, στο 7’ και στο 9’.

Το κακό είναι ότι και γενικότερα, αλλά και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός μπαίνει τραγικά στα παιχνίδια του, δεδομένα στα ντέρμπι, αλλά ενίοτε και με τις μικρότερες ομάδες.

Η Λαμία είχε δοκάρι στο 4’ κι ευκαιρία στο 6’!

Η ΑΕΚ του έβαλε γκολ στο 3’ (Κύπελλο)!

paschalakis.

Ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις ευκαιρίες στα πρώτα 5 λεπτά!!!

Ο Άρης είχε τρεις ευκαιρίες στα πρώτα 8 λεπτά!

Ο Ατρόμητος του έβαλε γκολ στο 8’ (Κύπελλο)!

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό: ο Ατρόμητος και στο ματς πρωταθλήματος είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 13΄ και στο 14’, ο ΟΦΗ έβαλε γκολ στο 19’ στο Καραϊσκάκη, όπως κι ο Άρης έβαλε γκολ στο Καραϊσκάκη στο 15΄ (Κύπελλο) αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Να πάμε πιο πίσω; Ο Παπασταθόπουλος δεν είχε διώξει την μπάλα προ της γραμμής της εστίας σε πλασέ του Λιβάι στο 16’ του 0-0 με την ΑΕΚ; Ο ΠΑΟΚ δεν είχε προηγηθεί στο σκορ στο 8’ μέσα στο Καραϊσκάκη; Η Ναντ κι η Γκαραμπάγκ δεν είχαν σκοράρει στο Καραϊσκάκη στο 2’ και στο 5’ αντίστοιχα, αλλά τα γκολ είχαν ακυρωθεί με εντελώς οριακά οφσάιντ από υποδείξεις του VAR;

Έχει δηλώσει ο Μίτσελ ότι το έχει συζητήσει με τους παίκτες του επανειλημμένως, χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. Μόνο που αυτό που συμβαίνει δεν έχει νόημα. Κι έχει γίνει σε 12 παιχνίδια! Ο αριθμός είναι υπερβολικά μεγάλος για να μιλήσεις περί σύμπτωσης και συγκυρίας. Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη: ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει καλά στα παιχνίδια του, ούτε καν μέσα στο γήπεδο του. Κι έτσι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Είτε δεχόμενος γκολ, που τον υποχρεώνει μετά να τρέχει και να μην φτάνει, είτε χάνοντας την ψυχολογία του παιχνιδιού, αφού ο αντίπαλος ακόμη κι ευκαιρίες να κάνει παίρνει τα πάνω του και συνεχίζει με άλλο ηθικό.

michel_11.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να αποδεχόμαστε (!) ως θεατές των παιχνιδιών του Ολυμπιακού ότι στα πρώτα λεπτά θα έχει ο αντίπαλος το πάνω χέρι κι ότι πρέπει ο Πασχαλάκης να είναι άριστος και να έχει και τύχη βουνό για να μείνει το μηδέν. Βλέπουμε όλοι ότι η ομάδα μπαίνει πιο αργά απ΄ ότι πρέπει στα παιχνίδια της κι ότι ουσιαστικά γίνεται επικίνδυνη περίπου από το 30ο λεπτό. Στο πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός σε σημαντικό, δύσκολο παιχνίδι έχει σκοράρει μία φορά (!), με τον Ελ Αράμπι στην Φράιμπουργκ.

Μιλάμε για τον Ολυμπιακό που κέρδισε στο 94% των 100 τελευταίων αγώνων του στους οποίους προηγήθηκε στο σκορ στα πρώτα λεπτά…

Άσχετο: Υπάρχουν κάποια πράγματα από τα οποία μπορείς να καταλάβεις την αντίληψη κάποιου ποδοσφαιριστή. Ο Άβιλα στα δύο παιχνίδια με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Απόλλωνα Λεμεσού είχε οριστεί από τον Κορμπεράν μέσα στους εκτελεστές των πέναλτι. Και στα δύο ματς σούταρε τα χειρότερα πέναλτι, αλλά ήταν πραγματικά τυχερός κι οι αντίπαλοι γκολκίπερ ενώ βρήκαν την μπάλα στη δεξιά γωνία τους αυτή κατέληξε στα δίκτυα. Χθες, η Λούντογκορετς, στην οποία παίζει ο Άβιλα, έφτασε κι αυτή στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Άντερλεχτ. Εκτελεστής και πάλι ο Άβιλα: ξανά κακοκτυπημένο, ξανά στην ίδια γωνία, ξανά ο γκολκίπερ να πέφτει σωστά. Απλά, αυτή τη φορά έγινε το νορμάλ και η μπάλα με τόσο κακό σουτ δεν πήγε στα δίκτυα κι η ομάδα του αποκλείστηκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.