ΑΕΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Αλμέιδα για τις αλλαγές ενόψει Αστέρα Τρίπολης

ΑΕΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Αλμέιδα για τις αλλαγές ενόψει Αστέρα Τρίπολης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Αλμέιδα για τις αλλαγές ενόψει Αστέρα Τρίπολης

bet365

Από τις δοκιμές του Ματίας Αλμέιδα φαίνεται πως ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του διάφορες αλλαγές στην ενδεκάδα για το σαββατιάτικο ματς στην OPAP Arena, κάποιες εκ των οποίων είναι και αναγκαστικές λόγω των απουσιών.

Η ΑΕΚ καλείται να αφήσει πίσω της την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να επανέλθει στον δρόμο των νικών στο σαββατιάτικο απογευματινό παιχνίδι στην OPAP Arena απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Το γεγονός μάλιστα ότι λίγο αργότερα την ίδια ημέρα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό σημαίνει πως η ΑΕΚ με τρίποντο θα βγει κερδισμένη. Είτε θα μειώσει ξανά την απόσταση από την κορυφή, έχοντας πάντα και το ματς με τον Ατρόμητο να εκκρεμεί (η έφεση για το οποίο θα εκδικαστεί την Παρασκευή), είτε θα αυξήσει εκ νέου τη διαφορά από τον Ολυμπιακό που την ακολουθεί, είτε θα καταφέρει και τα δύο σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι.

Σε κάθε περίπτωση οι κιτρινόμαυροι, όπως έχει τονίσει ο Αλμέιδα, πρέπει να κοιτάνε τη δική τους δουλειά και τα δικά τους αποτελέσματα και γι' αυτό ο Αργεντινός κόουτς θέλει από τους παίκτες του να έχουν αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή τους στον αγώνα απέναντι στους Αρκάδες. Σε ένα ματς για το οποίο υπάρχουν ήδη κάποιες δεδομένες απουσίες, όπως των ανέτοιμων ακόμα Φερνάντες, Μοχαμάντι, του τραυματία Φαν Βέερτ και των τιμωρημένων Μουκουντί και Σιμάνσκι. Και από τις δοκιμές στην προπόνηση της Τετάρτης φάνηκε πως ο «Πελάδο» σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, κάποιες βέβαια εκ των οποίων θα είναι αναγκαστικές λόγω των απουσιών που αναφέραμε.

Μένει να φανεί καταρχάς αν θα διατηρηθεί ο Αθανασιάδης στην εστία ή αν θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή ο Στάνκοβιτς για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα στην άμυνα δοκιμάστηκε ο Σιντιμπέ αριστερά αντί του Χατζισαφί με τον Αλμέιδα ενδεχομένως να προσανατολίζεται να δώσει ανάσες στον Ιρανό μπακ που έχει τραβήξει... πολύ κουπί το τελευταίο διάστημα με την απουσία του Μοχαμάντι. Έτσι ο Ρότα θα διατηρηθεί δεξιά ενώ στο κέντρο της άμυνας, από τη στιγμή που ο Βίντα που έλειψε λόγω ίωσης από τα Σπάτα την Τετάρτη λογικά θα αναρρώσει εγκαίρως και θα είναι έτοιμος, παρτενέρ του Κροάτη θα είναι μάλλον ο Τζαβέλλας αντί του τιμωρημένου Μουκουντί ως πρώτη εναλλακτική ως αριστερός στόπερ καθώς ο Μήτογλου παίζει ως δεξιός στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Γιόνσον και από εκεί και πέρα αντί του τιμωρημένου Σιμάνσκι δοκιμάστηκε ο Φράνσον με τον Πινέδα αριστερά και τον Ελίασον δεξιά. Πάντως αν ο Μεξικανός διατηρηθεί αριστερά, τότε μπορεί μαζί με τον Γιόνσον να παίξει ή ο Μάνταλος ή ο Γαλανόπουλος. Διαφορετικά ο Πινέδα θα επιστρέψει μετά από αρκετό διάστημα στον άξονα, με τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει αριστερά, όπου επίσης δοκιμάστηκε σε άλλη άσκηση, και τον Ελίασον δεξιά. Όσον αφορά την επίθεση, εκεί δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις με τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Με λίγα λόγια σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα μπορεί να έχει τέσσερις ή πέντε αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα της, κι ενώ απομένουν άλλες δύο προπονήσεις στα Σπάτα την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις οποίες ο Αλμέιδα θα αποφασίσει οριστικά τα πλάνα του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα