Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0: Ο game changer Φώτης Ιωαννίδης «καθάρισε» και τους Περιστεριώτες! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0: Ο game changer Φώτης Ιωαννίδης «καθάρισε» και τους Περιστεριώτες! (vids)

bet365

Ο Φώτης Ιωαννίδης μπήκε στο 64', σκόραρε στο 80΄με «μυτάκι» στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη και ξεκλείδωσε ένα επιπλέον τρίποντο του Παναθηναϊκού που επικράτησε 2-0 του αξιόμαχου Ατρομήτου ο οποίος αγωνιζόταν από το 35' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ερλινγκμαρκ - Ο Μάγκνουσον το 2-0 με φάουλ στο 93'.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα ίδια πρόσωπα που ξεκίνησαν στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξιός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, αριστερός ο Μπερνάρντ και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Για τον Ατρόμητο, ο Κρις Κόουλμαν επέλεξε τον Γιαννιώτη στην υπεράσπιση της εστίας. Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης στο κέντρο της άμυνας, δεξιός μπακ ο Κεσχρίντα και αριστερός ο Ντε Μποκ. Έντερ, Μουνίθ, Έρλινγκμαρκ η τριπλέτα στο κέντρο. Ρομπάιγ, Ροτάριου στα άκρα και... φουνταριστός ο Κιάρτανσον.

Το ''μπλόκο'', ο Έρλινγκμαρκ και το άχαστο του Κουρμπέλη

Τρία πράγματα θα θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο του σημερινού παιχνιδιού. Το πρώτο αφορά, τον Ατρόμητο που κατάφερε να βραχυκυκλώσει τον Παναθηναϊκό μέχρι το 35', στήνοντας το αμυντικό του μπλοκ χαμηλά και προσπαθώντας να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις. Οι ''πράσινοι'' παρά την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσαν να βρουν τις σωστές επαφές στα τελευταία μέτρα και άφηναν ημιτελείς τις προσπάθειες τους.

Το δεύτερο είναι η ανόητη αποβολή του Έρλινγκμαρκ, ο οποίος μέσα σε πέντε λεπτά(30'-35') έκανε δύο σκληρά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή και δικαίως είδε δύο κίτρινες κάρτες και με τα λάθη του άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, υπέρ των γηπεδούχων. Το τρίτο; Η απίθανη, μοναδική, άχαστη ευκαιρία του Κουρμπέλη στο 38', o oποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ, σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από την αποβολή του Έρλινγκμαρκ και μετά, ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά και απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 45' που πέρασε άουτ.

Ποιος άλλος; Ο Φώτης Ιωαννίδης!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού που έψαχνε να βρει την λύση σε μία πολύ δύσκολη εξίσωση που του έβαλε το Ατρόμητος, με δέκα παίκτες στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου.

Οι ''πράσινοι'' πίεζαν, προσπαθούν από τα άκρα, από τον άξονα, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά. Ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Κουρμπέλη, το σουτ του Μπερνάρντ πέρασε λίγο άουτ και τελικά την λύση την έδωσε πάλι ο Ιωαννίδης.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Έλληνα επιθετικό στο 64' και στο 80' εκείνος τον δικαίωσε. Μετά από ασίστ του Σπόραρ, ''τσίμπησε'' την μπάλα από πλάγια θέση, αιφνιδίασε τον Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ. Μετά το κερδισμένο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό και το νικητήριο γκολ στο Αγρίνιο, ο νεαρός άσος... τρίτωσε το καλό και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη, την οποία... σφράγισε στο 93' με υπέροχη εκτέλεση φάουλ ο Μάγκνουσον.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που μπαίνει στο παιχνίδι από τον πάγκο και είναι καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό. Στο 80' κατάφερε να νικήσει τον Γιαννιώτη και να ανοίξει τον δρόμο της νίκης για το Τριφύλλι. Όπως το έκανε και στο Αγρίνιο. Γκολ από ''χρυσάφι'' από τον Έλληνα σέντερ φορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Κώτσιρας. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Έλληνα δεξιό μπακ που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου, πήρε πάνω του πολλές ''κούρσες'' και σε ένα ματς που ήθελε το κάτι παραπάνω, το έδωσε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μουνίθ. Λίγα πράγματα σήμερα από τον Ισπανό μέσο που αποτελεί ''βαρόμετρο'' για την ομάδα του Ατρομήτου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανδρέας Γιαννιώτης. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στη φάση του 1-0, καθώς η μπάλα πηγαίνει προς την κλειστή του γωνιά από το ''τσίμπημα'' του Ιωαννίδη. Στην ίδια κατηγορία και ο Τζοβάρας που στο 79' αστοχεί στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου στην αναμέτρηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μανούχος ορθά αποβάλλει με δύο κίτρινες κάρτες τον Έρλινγκμαρκ, καθώς και τα δύο μαρκαρίσματα ήταν ο ορισμός της κάρτας. Κατά τα άλλη έκανε μια καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός κάνει πράξη τον ύμνο του, έχει της νίκης πάντα τα ''κλειδιά'' και κατάφερε στο φινάλε να πάρει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Στο 80' ο Ιωαννίδης βρήκε το κλειδί του... πούλμαν από το Περιστέρι και στη τελευταία φάση του ματς ο Μάγκνουσον με τρομερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Πρώτος γύρος με 12 νίκες και 1 ισοπαλία, σε ένα ονειρεμένο διάστημα για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (82' Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (82' Γκάνεα), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (87' Βουτσάς), Σπόραρ

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Χατζιησαΐας, Μαυρομμάτης (87' Τζαβίδας), Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Ροτάριου (45’ Οικονομίδης), Ρομπαΐγ (45’ Κλωναρίδης), Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Κιάρτασον (64’ Φριτζόνσον)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα