Serie A: Η Ουντινέζε «γκρέμισε» την Μπολόνια από την τετράδα, αντίο στο 2023 με νίκη η Αταλάντα

Βασίλης Μπαλατσός
Λουκμαν

bet365

Η Αταλάντα επικράτησε της Λέτσε με 1-0 και ανέβηκερ στην 6η θέση με 29 βαθμούς, ούσα στο -4 από την 4η Φιορεντίνα. «Χαστούκι» για την Μπολόνια, 3-0 στο Ούντινε.

Με επιστροφή στις νίκες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2023 η Αταλάντα. Οι Μπεργαμάσκι επικράτησαν της Λέτσε με 1-0, εντός έδρας και ανέβηκαν στην 6η θέση με 29 βαθμούς, ενώ βρίσκονται στο -4 από την 4η Φιορεντίνα. Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι είναι στο +1 από την 7η Ρόμα, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 14' όταν ο Σκαμάκα σημάδεψε το δοκάρι. Στο 58' ο Πάσαλιτς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι Λούκμαν με διαγώνιο σουτ πέτυχε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες. Στο 65' ο Νιγηριανός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά τον νίκησε ο Φαλκόνε. Οι Μπεργαμάσκι χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα κράτησαν το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Η Ουντινέζε άφησε εκτός τετράδας την Μπολόνια

Με βαριά ήττα έκλεισε το 2023 η Μπολόνια. Οι Ροσομπλού ηττήθηκαν στην έδρα της Ουντινέζε με 3-0 και έμειναν στην 5η θέση της Serie A, στο -2 από την 4η Φιορεντίνα. Βαθμολογική ανάσα για τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι ανέβηκαν στους 17 βαθμούς και είναι στο +3 από τη Βερόνα.

Η ομάδα από το Ούντινε άνοιξε το σκορ στο 23' με το εξαιρετικό σουτ του Περέιρα έξω από την περιοχή. Στο 48' ο Λόβριτς δοκίμασε το πόδι του και ο Λούκα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 52' ο Εμπεσελέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλ έφτασε στον Παγέρο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με σουτ στην κίνηση.

«Χ»αμένες και οι δυο

Με δυο... ηττημένες ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Κάλιαρι με την Έμπολι. Οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0) στη Σαρδηνία και είναι «κολλημένες» στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 66’ ο Βιόλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Έμπολι με εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα. Στο 82ο λεπτό η Κάλιαρι κέρδισε πέναλτι αλλά ο Καπρίλε απέκρουσε την εκτέλεση του Βιόλα και κράτησε το μηδέν.

Βαθμολογία

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα