Serie A: Η Ουντινέζε «γκρέμισε» την Μπολόνια από την τετράδα, αντίο στο 2023 με νίκη η Αταλάντα

Βασίλης Μπαλατσός
Λουκμαν

bet365

Η Αταλάντα επικράτησε της Λέτσε με 1-0 και ανέβηκερ στην 6η θέση με 29 βαθμούς, ούσα στο -4 από την 4η Φιορεντίνα. «Χαστούκι» για την Μπολόνια, 3-0 στο Ούντινε.

Με επιστροφή στις νίκες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2023 η Αταλάντα. Οι Μπεργαμάσκι επικράτησαν της Λέτσε με 1-0, εντός έδρας και ανέβηκαν στην 6η θέση με 29 βαθμούς, ενώ βρίσκονται στο -4 από την 4η Φιορεντίνα. Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι είναι στο +1 από την 7η Ρόμα, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 14' όταν ο Σκαμάκα σημάδεψε το δοκάρι. Στο 58' ο Πάσαλιτς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι Λούκμαν με διαγώνιο σουτ πέτυχε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες. Στο 65' ο Νιγηριανός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά τον νίκησε ο Φαλκόνε. Οι Μπεργαμάσκι χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα κράτησαν το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Η Ουντινέζε άφησε εκτός τετράδας την Μπολόνια

Με βαριά ήττα έκλεισε το 2023 η Μπολόνια. Οι Ροσομπλού ηττήθηκαν στην έδρα της Ουντινέζε με 3-0 και έμειναν στην 5η θέση της Serie A, στο -2 από την 4η Φιορεντίνα. Βαθμολογική ανάσα για τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι ανέβηκαν στους 17 βαθμούς και είναι στο +3 από τη Βερόνα.

Η ομάδα από το Ούντινε άνοιξε το σκορ στο 23' με το εξαιρετικό σουτ του Περέιρα έξω από την περιοχή. Στο 48' ο Λόβριτς δοκίμασε το πόδι του και ο Λούκα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 52' ο Εμπεσελέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλ έφτασε στον Παγέρο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με σουτ στην κίνηση.

«Χ»αμένες και οι δυο

Με δυο... ηττημένες ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Κάλιαρι με την Έμπολι. Οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0) στη Σαρδηνία και είναι «κολλημένες» στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 66’ ο Βιόλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Έμπολι με εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα. Στο 82ο λεπτό η Κάλιαρι κέρδισε πέναλτι αλλά ο Καπρίλε απέκρουσε την εκτέλεση του Βιόλα και κράτησε το μηδέν.

Βαθμολογία

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα