Μπερλουσκόνι: Οι θρύλοι της Μίλαν αποχαιρετούν τον Καβαλιέρε

Μπερλουσκόνι: Οι θρύλοι της Μίλαν αποχαιρετούν τον Καβαλιέρε

silvio_berlusconi

bet365

Παλαιές δόξες της Μίλαν, σύλλογοι του ιταλικού πρωταθλήματος και προσωπικότητες του αθλητισμού αποχαιρετούν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που «έφυγε» απ' τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ιστορικός πρόεδρος της Μίλαν, την οποία έφερε στην κορυφή του κόσμου αφού τη διέσωσε από τη χρεοκοπία, άφησε την τελευταία του πνοή και οι θρύλοι των «ροσονέρι» αλλά και σύσσωμο το calcio τον αποχαιρετούν με ευλάβεια.

«Λυπάμαι πολύ. Ήταν ένας σπουδαίος χαρακτήρας που προσπαθούσε να βελτιώσει την Ιταλία και τον αθλητισμό, αλλά δεν γινόταν πάντα κατανοητός», ξεκινά το μήνυμα του Αρίγκο Σάκι μιλώντας στο ANSA news agency. «Του τηλεφώνησα πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν μπόρεσα να του μιλήσω.Έχω αρρωστήσει, δεν το περίμενα. Ήταν ένας λαμπρός φίλος στον οποίο οφείλω τα πάντα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ένας γενναιόδωρος άνθρωπος και προσπάθησε να αλλάξει αυτή τη δύσκολη χώρα, που αποτελείται από ατομικιστές. Ήταν κι αυτός; Όχι, σκεφτόταν μαζί και έβλεπε μακριά: όταν με πήρε μαζί του του είπα "ή είσαι τρελός ή ιδιοφυία". Δεδομένων των αποτελεσμάτων, μου δίνεις την απάντηση...», πρόσθεσε.

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν μια ιδιοφυΐα. Είχε ένα όραμα για το οποίο ήταν χρόνια μπροστά. Έκανε απίστευτα πράγματα σε πολλούς τομείς, όπως στο ποδόσφαιρο και στον επιχειρηματικό κόσμο, σε άλλους τομείς τον καταδίωκαν», ανέφερε ο Φάμπιο Καπέλο. «Του χρωστάω όλη την προπονητική μου καριέρα».

Το μήνυμα του Κάρλο Αντσελότι: «Η σημερινή θλίψη δεν σβήνει τις ευτυχισμένες στιγμές που περάσαμε μαζί. Αυτό που μένει είναι μια απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον πρόεδρο, αλλά πάνω απ' όλα προς έναν πιστό, έξυπνο, ειλικρινή άνθρωπο, θεμελιώδη στην περιπέτειά μου πρώτα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής. Σας ευχαριστώ, Πρόεδρε»

«Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να μαρτυρούν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη. Αναπαύσου εν ειρήνη μεγάλε Πρόεδρε», αυτό του Αλεσάντρο Νέστα.

«Στο άκουσμα της είδησης νιώθω πιο μόνος, για μένα ήταν σαν πατέρας, ένας μοναδικός και αγαπητός πρόεδρος για όλους, εκπλήρωσε τα όνειρά μου. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο Φράνκο Μπαρέζι.

Τα βαθιά της συλληπητήρια εξέφρασε και η μεγάλη αντίπαλος, Ίντερ, αναφέροντας πως «η μορφή του άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της χώρας μας. Οι προκλήσεις μεταξύ της Ίντερ και της ομάδας του στο Μιλάνο έκαναν την πόλη την καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Από πλευράς του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανέφερε: «Σήμερα αποχαιρετούμε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναν οραματιστή, παθιασμένο και ρομαντικό πρόεδρο του ποδοσφαίρου. Μεταμόρφωσε τη Μίλαν σε παγκόσμια δύναμη, κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών. Η κληρονομιά του στον κόσμο του ποδοσφαίρου θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα