Νάπολι - Αταλάντα 2-0: Ο «Κβάρα» ξεκλείδωσε τους Παρτενοπέι και τους «εκτόξευσε» ξανά στο +18! (vid)

Νάπολι - Αταλάντα 2-0: Ο «Κβάρα» ξεκλείδωσε τους Παρτενοπέι και τους «εκτόξευσε» ξανά στο +18! (vid)

bet365

Η γκολάρα του Κβαρατσχέλια απέβαλε την πίεση και έδειξε τον δρόμο στη Νάπολι, η οποία, επικρατώντας με 2-0 της Αταλάντα, επέστρεψε στις νίκες και εκμεταλλευόμενη το... δώρο της Σπέτσια απέκτησε ξανά αέρα 18 βαθμών στην κορυφή της Serie A!

Και πώς να μην είναι τρελαμένοι μαζί του στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»; Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια δικαίωσε για ακόμη μια φορά το... Κβαραντόνα, αφού με το φοβερό του τέρμα έλυσε τον γρίφο του γκολ που ταλαιπωρούσε μέχρι το 60ο λεπτό τη Νάπολι και έβαλε τη σπίθα της εντός έδρας με νίκη με 2-0 απέναντι στην Αταλάντα. Με το τρίποντο αυτό οι Παρτενοπέι άφησαν πίσω τους την ήττα από τη Λάτσιο την προηγούμενη αγωνιστική και χάρη στη νίκη της Σπέτσια κόντρα στην Ίντερ «πέταξαν» ξανά στο +18 στον δρόμο τους για το scudetto!

Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι από την πρώτη στιγμή και με σταθερά καλή κυκλοφορία έψαχναν το γκολ, απαγορεύοντας παράλληλα στους Μπεργκαμάσκι να τους απειλήσουν. Για ώρα στο πρώτο μέρος τριγυρνούσαν κοντά στα καρέ της Αταλάντα, με τις καλύτερες στιγμές τους να έρχονται από τα πόδια του Πολιτάνο στο 6ο και το 42ο λεπτό. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, ο Μούσο αρνήθηκε τον Ιταλό οδηγώντας το ματς στο ημίχρονο δίχως σκορ.

Οι Παρτενοπέι μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένη να βρουν το πολυπόθητο τέρμα που θα αφαιρούσε την πίεση από τους ώμους τους και θα απλοποιούσε τα πράγματα. Στο 49' ο Μούσο μπλόκαρε το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Οσιμέν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Νιγηριανού πέρασε ελάχισρα άουτ.

Και πάνω που το άγχος του «μηδέν» απέναντι στο παιχνίδι απέναντι στη Λάτσιο άρχιζε να γεμίζει τους παίκτες με τα γαλάζια και τους φίλους τους, ο Κβαρατσχέλια εξαπέλυσε τη μαγεία του. Στο 60'το απίθανο σόλο του Γεωργιανού «ζάλισε» την αντίπαλη άμυνα και το δυνατό του σουτ άνοιξε το σκορ, δίνοντας έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 77ο λεπτό, ο Ραχμάνι με όμορφη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ κλειδώνοντας τη νίκη και οι Ναπολιτάνοι επέστρεψαν στα σπίτια τους χαμογελαστοί μιας και το όνειρο της κατάκτησης της Serie A δείχνει ολοένα και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

«Πέρασε» από την έδρα της Έμπολι η Ουντινέζε

Σημαντικό «διπλό» μπόρεσε να πάρει η Ουντινέζε, η οποία έφυγε με το 1-0 από την έδρα της Έμπολι, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει περισσότερα γκολ, αφού και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Το τέρμα που έκρινε το ματς πέτυχε στο 54ο λεπτό ο Μπεκάο με κεφαλιά από κόρνερ του Λόβριτς. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα από του Ούντινε ανέβηκε στην 9η θέση της Serie A, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στη 14η.

 

SERIE A Τελευταία Νέα