Μόντσα - Μίλαν 0-1: Με φόρα από τα «αστέρια» οι Ροσονέρι πατούν και πάλι στα πόδια τους (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μόντσα - Μίλαν 0-1: Με φόρα από τα «αστέρια» οι Ροσονέρι πατούν και πάλι στα πόδια τους (vid)

bet365

Πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση, η Μίλαν έφτασε σε τρίτο διαδοχικό 1-0, αφού μετά τις Τορίνο και Τότεναμ, «λύγισε» με το ίδιο σκορ τη Μόντσα εκτός έδρας και δείχνει να χτίζει ένα μικρό αλλά κομβικό για την πληγωμένη ψυχολογία της σερί.

Ο Ιανουάριος έπληξε ανεπανόρθωτα τις όποιες ελπίδες της Μίλαν για το back to back στο πρωτάθλημα, μα η ομάδα του Πιόλι δείχνει να έχει αφήσει πίσω της το καταστροφικό ντεφορμάρισμα του προηγούμενου μηνά. Με καλή ψυχολογία από τη νίκη στο Champions League κόντρα στην Τότεναμ, επικράτησε και της Μόντσα με 1-0 εκτός έδρας και σταδιακά φαίνεται να πατά στα πόδια της. Με το τρίποντο αυτό μάλιστα, ανέβηκε στην 3η θέση της Serie A.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν με... μπρίο στο ματς και να απείλησαν μόλις στο 1ο λεπτό με το σουτ του Κιούρια, οι Ροσονέρι όμως σύντομα πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και ορίζοντας τα πράγματα επιχείρησαν να απειλήσουν. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή τους στο παιχνίδι ήρθε στο 18ο λεπτό, όταν ο Ράφα Λεάο «έπιασε» μαγικό πλασέ από πολύ μακριά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Πιόλι συνέχισε να ψάχνει το 1-0, απείλησε και με τον Μπραΐμ Ντίαθ λίγο αργότερα και τελικά το βρήκε στο 31', με το όμορφο γυριστό σουτ του Μεσίας να εξουδετερώνει τον Ντι Γκρεγκόριο.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, στο 56', οι πρωταθλητές Ιταλίας έφτασαν σε ακόμη μια καλή στιγμή αλλά ο Τεό Ερναντέζ δεν τελείωσε σωστά τη φάση, από την καρδιά της περιοχής. Οι κοκκινόμαυρες καρδιές «πάγωσαν» για λίγο στο δοκάρι του Κιούρια όμως είδαν την εστία τους να μην παραβιάζεται. Στο 85' η Μίλαν έχασε σπουδαία ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, αλλά ο Ντι Γκρεγκόριο αρχικά είπε «όχι» στο πλασέ του Τονάλι εντός περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο Ντε Κετελάρε δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Ακόμα κι έτσι πάντως, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Μίλαν να φτάνει σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Απόδραση από τη Γένοβα στο 90' για την Μπολόνια

Πολύ σημαντικό «διπλό» μπόρεσε να πάρει η Μπολόνια, που έφυγε με το 2-1 από την έδρα της Σαμπντόρια. Ο Σοριάνο με φοβερό κεραυνό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 27', με τον Σαμπίρι να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα στο 68'. Ο ίδιος παίκτης, τρία λεπτά αργότερα, είχε την ευκαιρία να φέρει... τούμπα το ματς και πάλι από το σημείο του πέναλτι αλλά ο Σκορούπσκι του είπε «όχι». Στην εκπνοή του ματς λοιπόν, με όμορφο τέρμα ο Ορσολίνι έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Μπολόνια, χάρη στους οποίους ανέβηκε στην 7η θέση της Serie A με τη Σαμπντόρια να παραμένει 19η. Ως αλλαγή πέρασε στο ματς για τους Ροσομπλού ο Ηλίας Κυριακόπουλος, που αγωνίστηκε για 50 λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα