Μίλαν - Φιορεντίνα 2-1: Ατσάλινοι Ροσονέρι με αυτογκόλ - λύτρωση στο 90+2΄(vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Φιορεντίνα 2-1: Ατσάλινοι Ροσονέρι με αυτογκόλ - λύτρωση στο 90+2΄(vid)

bet365

Μέχρι τελικής πτώσης! Η Μίλαν προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, δεινοπάθησε και απογοητεύτηκε κόντρα στη Φιορεντίνα, αλλά στο τέλος βρήκε το γκολ - λύτρωση (2-1) και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Μια νέα γκέλα στο... κύκνειο άσμα του 2022 ίσως σηματοδοτούσε το πρόωρο φινάλε. Το τέλος στις ελπίδες της Μίλαν για παραμονή στο θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου, μιας και το «τρένο» της Νάπολι είχε απομακρυνθεί ήδη πολύ από τους διώκτες του. Και για 90 λεπτά τα πάντα συνηγορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Φιορεντίνα κρατούσε τους Ροσονέρι στο 1-1, είχε ευκαιρίες να φύγει ακόμα και με το διπλό, όμως στο τέλος μίλησε η ψυχή της πρωταθλήτριας! Χάρη σε αυτογκόλ - λύτρωση στο 90+2΄, το σύνολο του Πιόλι τελικά κατάφερε να λυγίσει τους φιλοξενούμενους με 2-1 και να κλείσει ελπιδοφόρα το 2022, παραμένοντας στο -8 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως δεν πρόδιδε ένα τόσο δραματικό φινάλε! Μόλις στο 2΄άλλωστε ο Ζιρού σέρβιρε στον Λεάο και ο τελευταίος εκτέλεσε για το 1-0 για να βάλει μπροστά την ομάδα του κόντρα στους αποσβολωμένους Βιόλα. Όσο το σκορ ωστόσο παρέμενε σε τόσο ευάλωτα επίπεδα, η Φιορεντίνα ήλπιζε στην ισοφάριση. Μια συνθήκη που πραγματώθηκε στο 28΄όταν ο Μπαράκ νίκησε τον Ταταρουσάνου και επανέφερε την ισορροπία.

Η Μίλαν προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα στις αρχές του β΄μέρους και λίγο έλειψε να το καταφέρει με τον Ζιρού στο 50΄. Όσο τα λεπτά κυλούσαν στην ισορροπία, το ματς άρχισε να αποκτά μια άγρια ομορφιά, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Στο 78΄ο Λεάο άγγιξε το 2-1, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Καλουλού έσωσε τους Ροσονέρι με απομάκρυνση πάνω στη γραμμή στο σουτ του Ικονέ.

Όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας, όμως στο 90+2΄έσκασε το.... μπαμ. Έπειτα από σέντρα στην περιοχή, ο Τερατσιάνο έκανε κακή έξοδο και ο επερχόμενος Μιλένκοβιτς στάθηκε άτυχος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μια εξέλιξη που κράτησε ζωντανή τη Μίλαν στη μάχη του τίτλου και της χάρισε την απαραίτητη ηρεμία για ανασυγκρότηση με σχέδια... αντεπίθεσης κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Τιό (56΄Ντεστ), Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι (85΄Ρέμπιτς), Μπενασέρ, Ντίας (56΄Οριγκί), Κρούνιτς (76΄Βρανξ), Λεάο, Ζιρού

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό (18΄Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Άμπραμπατ, Μαντραγκόρα (66΄Ντάνκαν), Ικονέ, Μπαράκ (75΄Τέρζιτς), Σαπονάρα (75΄Κουαμέ), Καμπράλ (66΄Γιόβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα