Μίλαν - Γιουβέντους 2-0: «Φονικοί» Ροσονέρι, δράμα οι Μπιανκονέρι (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Αφού ξεπέρασε την υπνωτισμένη «εκκίνηση», η Μίλαν επέβαλε την κυριαρχία της στο ντέρμπι κόντρα στη νωθρή Γιουβέντους, επικράτησε 2-0 και έπιασε προσωρινά τις Νάπολι - Αταλάντα στην κορυφή της Serie A.

Το βαρύ 3-0 από την Τσέλσι μεσοβδόμαδα στο Λονδίνο τελικά δεν εκτροχίασε τη Μίλαν! Αν μη τι άλλο, πλήγωσε την περηφάνια της! Και τα σπασμένα πλήρωσε λίγες μέρες αργότερα η απογοητευτική Γιουβέντους, η οποία κρατά από το ντέρμπι ένα πρώτο ενθουσιώδες εικοσάλεπτο και... τίποτα παραπάνω. Με τους Τομόρι και Ντίαθ άλλωστε να υπογράφουν τη νίκη (2-0), η Μίλαν μετουσίωσε μια κυριαρχική εμφάνιση σε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στη Γηραιά Κυρία που την έφερε πλάι - πλάι με τις Νάπολι και Αταλάντα στην κορυφή της Serie A (αλλά με ματς περισσότερο).

Παραδόξως ωστόσο το ξεκίνημα άνηκε σχεδόν καθολικά στη Γιουβέντους, Οι παίκτες του Αλέγκρι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και άγγιξαν δυο φορές το προβάδισμα σε προσπάθειες των Κουαδράδο (9΄) και Ντανίλο (13΄). Όσο όμως τα λεπτά κυλούσαν χωρίς γκολ, άλλο τόσο ανέβαινε και η αγωνιστική εικόνα της Μίλαν που δήλωσε για πρώτη φορά παρούσα στο 20΄. Έπειτα από κόρνερ που πέρασε από όλους, ο Λεάο σούταρε κάπως αιφνιδιασμένος με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να περνάει άουτ.

Εκείνο ήταν και το σημείο όπου ο διακόπτης σαν να γύρισε απότομα, με τους Ροσονέρι να εξοπλίζονται με αυτοπεποίθηση και να αντιστρέφουν τα δεδομένα. Οι παίκτες του Πιόλι άλλαξαν τον ίδιο ρυθμό και έφτασαν κοντά στο γκολ ξανά με τον Λεάο, ο οποίος ωστόσο είδε και πάλι το δοκάρι να σταματά το τρομερό του curler (34΄). Ακόμα και με τέτοια ατυχία ωστόσο, Μίλαν δεν παρέδιδε πνεύμα. Αντίθετα πείσμωσε όλο και περισσότερο για να φτάσει στο 1-0. Ένα σκορ που τελικά βρήκε στα... χασομέρια του πρώτου μέρους. Έπειτα από ακόμη μια κάκιστη αντίδραση των Μπιανκονέρι σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ζιρού έστρωσε με... σουτ στον Τομόρι, ο οποίος γύρισε και εκτέλεσε τον Σέζνι για να ανοίξει το σκορ (45+1΄).

Το υπέρ τους αποτέλεσμα έδωσε φτερά στους Ροσονέρι που μπήκαν δυναμικά στο β΄μέρος και ευτύχησαν να σκοράρουν ξανά με τον Μπραΐμ Ντίαθ. Αφού έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Ισπανός πάτησε γκάζι στην κόντρα, πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του και νίκησε τον Σέζνι με δυνατό σουτ για το 2-0 στο 54΄. Στο 67΄ο Ερναντές σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 3-0, με τη Μίλαν να ελέγχει τον ρυθμό σε όλο το διάστημα. Προς το φινάλε η Γιουβέντους απείλησε με τον Κιν, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για να βγάλει αντίδραση.

Ίσα - ίσα οι Μπιανκονέρι γλίτωσαν και από ένα τρίτο τέρμα, όταν στις καθυστερήσεις ο Οριγκί δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζνι στο τετ-α-τετ, εξοργίζοντας τον Ρέμπιτς που περίμενε πάσα σε κενή εστία. Το τελικό αποτέλεσμα σήμανε τους πανηγυρισμούς από πλευράς Ροσονέρι που άφησαν πίσω την βαριά ήττα στο Λονδίνο και συνέχισαν την καταδίωξη των Νάπολι - Αταλάντα που προπορεύονται (βάσει ισοβαθμίας) στη Serie A.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι, Μπενασέρ (84΄Βρανξ), Πομπέγκα (59΄Κρούνιτς), Λεάο (84΄Οριγκί), Ντίαθ (65΄Ντε Κετελάρ), Ζιρού (65΄Ρέμπιτς)

Γιουβέντους (Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Λοκατέλι (56΄Παρέδες), Ραμπιό (80΄Σούλε), Κουαδράδο (46΄ΜακΚένι), Κόστιτς (56΄Μιρέτι), Μίλικ, Βλάχοβιτς (78΄Κιν)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα