Πιόλι: «Ο Ζλάταν μπορούσε να προπονηθεί μόνο ένα τέταρτο, έκανε τρελές θυσίες πέρυσι»

Πιόλι: «Ο Ζλάταν μπορούσε να προπονηθεί μόνο ένα τέταρτο, έκανε τρελές θυσίες πέρυσι»

Newsroom
Πιόλι: «Ο Ζλάταν μπορούσε να προπονηθεί μόνο ένα τέταρτο, έκανε τρελές θυσίες πέρυσι»

bet365

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, παραχώρησε συνέντευξη στο Gazzetta dello Sport κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις «τρελές» θυσίες του Ίμπρα στο τέλος της σεζόν!

Ο Στέφανο Πιόλι απολαμβάνει το καλοκαίρι ως πρωταθλητής Ιταλίας με τη Μίλαν και στοχεύει σε ένα back to back πρωτάθλημα. Ο προπονητής των Ροσονέρι είπε σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport πως: «Ήταν ένα υπέροχο καλοκαίρι, τώρα πρέπει να προσπαθήσεις να επαναλάβεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να κερδίσεις χρειάζεσαι ταλέντο, γχρειάζεσαι χαρακτήρα. Φέτος θα είναι πιο εύκολο να παρακινήσεις την ομάδα, είμαστε πιο δυνατοί από πριν από ένα χρόνο. Θα παλέψουμε για να υπερασπιστούμε το Scudetto και στο Champions League να βελτιωθούμε».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Μιλανέζων, του ταλαντούχου επιθετικού Σαρλ Ντε Κετελάερε από την Κλαμπ Μπριζ, ανέφερε πως ρώτησε τον Οριγκί κι εκείνος τον χαρακτήρισε ως ένα μείγμα των Χάρβετς και Κακά! «Κοιτάζοντας μπροστά, σε δύο ή τρία χρόνια, μπορεί να γίνει κορυφαίος. Συναντηθήκαμε στο Milanello την Τετάρτη το πρωί, μαζί με το προσωπικό του έδειξα βίντεο με τις αρχές του παιχνιδιού μας. Ήταν πολύ προσεκτικός, απ' ό,τι έκανε και είπε δείχνει ότι είναι πολύ έξυπνος, ότι καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο. Και μετά έχει μεγάλο ταλέντο, μπορείτε να δείτε πώς αγγίζει την μπάλα: είναι κομψός, ωραίος να τον βλέπεις. Ρώτησα τον Οριγκί, τον διεθνή συμπαίκτη του, γι' αυτόν και είπε: Είναι μισός Χάβερτς και μισός Κακά. Είναι ανισόρροπος ... Θα παίξει για λίγα λεπτά στη Βιτσέντζα και μια φορά την Κυριακή με την Περγκολέτσε. Υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες, αλλά είναι σωστό να του δώσουμε χρόνο. Ήμουν ο πρώτος που του είπε να μην βιάζεται».

Ενώ ερωτηθείς για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τόνισε πως: «Ο Ζλάταν δεν είναι εκεί, αλλά είναι εκεί με έναν τρόπο, γιατί είναι πάντα σε επαφή με όλους. Είναι ένας πρωταθλητής που μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά: πρώτα πρέπει να είναι καλά, στο φινάλε της περασμένης σεζόν έκανε μερικές τρελές θυσίες Ο κόσμος δεν ξέρει, αλλά μπορούσε να προπονηθεί μόνο για ένα τέταρτο. Έχει ανώτερη τεχνική και ευφυΐα, αλλά πάνω από όλα είναι ακόμα πολύ πεινασμένος. Από τα μέσα Αυγούστου θα είναι στο Milanello για να συνεχίσει την πορεία του»

Θυμίζουμε ότι ο Ίμπρα θα επιστρέψει στα γήπεδα στις αρχές του 2023 ύστερα από επέμβαση που έχει κάνει στο γόνατο, ενώ έχει ανανεώσει με τη Μίλαν μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα