Wyscout/Μίλαν: Ολιβιέ Ζιρού, ένας υποτιμημένος «killer» των ντέρμπι (vids)

Wyscout/Μίλαν: Ολιβιέ Ζιρού, ένας υποτιμημένος «killer» των ντέρμπι (vids)

Κώστας Τόπας
Wyscout/Μίλαν: Ολιβιέ Ζιρού, ένας υποτιμημένος «killer» των ντέρμπι (vids)

bet365

Ο Ολιβιέ Ζιρού πήρε από το χέρι την Μίλαν και την οδήγησε σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ίντερ (1-2) στο «Derby della Madonnina», αποδεικνύοντας γι' ακόμη μία φορά ότι είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών...

Όλα έδειχναν ότι η Ίντερ θα έπαιρνε ακόμη ένα ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν και θα μεγάλωνε τη διαφορά από τους «ροσονέρι» στην κορυφή. Μέχρι το 75’ οι «νερατζούρι» θεωρούσαν ότι είχαν το ματς είχε σχεδόν τελειώσει και είχαν εξασφαλίσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα χωρίς τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός της Μίλαν, κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δύο φορές και με αυτόν τον τρόπο να χαρίσει στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη, με την οποία το σύνολο του Στέφανο Πιόλι έφτασε πλέον στο -1 από την Ίντερ με παιχνίδι παραπάνω, στη βαθμολογία, μόλις 14 αγωνιστικές πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν στη Serie A.

Κάλυψε επάξια το κενό του Ζλάταν

Ο Ολιβιέ Ζιρού αντικατέστησε με απόλυτη τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο αρχικό σχήμα της Μίλαν οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση της νίκης. Μπορεί ο Σουηδός να ζει και να αναπνέει για τέτοιους αγώνες, ωστόσο το ίδιο αισθάνεται και ο Γάλλος διεθνής φορ. Το απέδειξε άλλωστε με το πάθος και την αφοσίωση που έπαιξε και στα 97 λεπτά.

ηε
WyScout: Ο χώρος δράσης του Ολιβιέ Ζιρού στο ντέρμπι με την Ίντερ

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έψαχνε συμπαίκτη να τον τροφοδοτήσει στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά όταν βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε δυο φορές, «σφράγισε» την πρώτη ανατροπή σε μιλανέζικο ντέρμπι για την ομάδα του μετά από 18 χρόνια και υποχρέωσε τους «νερατζούρι» στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από 28 ματς. Τα νούμερα του βάσει και του Wyscout είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Ο 35χρονος Γάλλος στράικερ ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 41% (24/58) επιτυχία στις ενέργειες του, 77% (10/13) ευστοχία στις πάσες του 29 επαφές με την μπάλα, και 76% κερδισμένες - και τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο γήπεδο - εναέριες μονομαχίες.

Δυο γκολ με 0,78xGoals και απομονωμένος στο πρώτο ημίχρονο

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός πως κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές, τα xGoals του δεν ξεπέρασε το 0.78. Κι όμως, δίχως να προσδοκάται ούτε μισό γκολ από τον σκόρερ της Μίλαν, εκείνος πέτυχε δυο και απέδειξε ξανά πως είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών. Ο Γάλλος άσος μπορεί να μην θεωρείται ένα βαρύ φορ παλιάς κόπιας, ωστόσο είναι από τους πιο τεχνικούς και τους πιο έξυπνους επιθετικούς της εποχής του, ενώ παράλληλα γνωρίζει πολλά «καράτια» ποδόσφαιρο από άποψη τακτικής. Αν κανείς παρατηρήσει προσεκτικά τις κινήσεις του και την συνεισφορά του στο γήπεδο θα διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν ποιοτικό επιθετικό, ο οποίος μπορεί να μην είναι εκθαμβωτικός, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν τον χρειαστεί η ομάδα του και αυτό που προσφέρει στο ομαδικό παιχνίδι είναι κάτι σπάνιο.

s
Wyscout: Δύο τελικές, δύο γκολ για τον Ολιβιέ Ζιρού στο ντέρμπι με την Ίντερ
χα
Wyscout: Τα xGoals του Ολιβιέ Ζιρού στο ντέρμπι με την Ίντερ

Μάλιστα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας παίκτης γενικής προσφοράς στην ομάδα του, καθώς οι περισσότεροι κορυφαίοι επιθετικοί κάνουν ένα πράγμα τέλεια, ενώ ο Ζιρού τα κάνει όλα εξίσου καλά. Διότι πρόκειται για έναν σέντερ φορ που τα έχει όλα: τελείωμα, εναέριες μονομαχίες, δυνατό σουτ, εξαιρετικός με πλάτη στο τέρμα, με ποικιλομορφία κινήσεων και κίνηση χωρίς την μπάλα. Συμβάλλει σε αγώνα της ομάδας του με πολλούς τρόπους ακόμα και όταν δεν βρίσκει δίχτυα. Μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και κάνοντας κινήσεις που κάνει ένας… χαφ. Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν τίμιο επιθετικό!

Ο Ζιρού «ανάγκασε» τον Πιόλι να κάνει... break από το τσιγάρο!

«Ημουν λίγο απομονωμένος στο πρώτο ημίχρονο. Ήλπιζα για μία ή δύο πάσες στην περιοχή, η πρώτη ήταν λίγο τυχερή, αλλά η δεύτερη ήταν μια ωραία πάσα. Είμαι τόσο χαρούμενος για τους οπαδούς μου, είμαι περήφανος για αυτήν την ομάδα που δεν τα παράτησε ποτέ. Αποδείξαμε το υπέροχο ομαδικό μας πνεύμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα με την Ίντερ και την αποθέωση από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της Μίλαν που βρέθηκε στο «Τσουζέπε Μεάτσα».

Από την πλευρά του ο Στέφανο Πιόλι, δεν θα μπορεί να μην αισθάνεται χαρούμενος που διαθέτει στο ρόστερ του έναν επιθετικό με αυτά τα χαρακτηριστικά. Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός των «ροσονέρι» αποθέωσε τους παίκτες του γι' αυτή τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν απέναντι στην Ίντερ, ενώ παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί να σταματήσει για ένα διάστημα το τσιγάρο, καθώς είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση νίκης, θα έκανε ένα... διάλλειμα.

«Όχι απλά νικήσαμε στο ντέρμπι. Αλλά το κάναμε με ανατροπή! Δείξαμε σε όλους πόσο μεγάλη και γενναία ομάδα είναι η Μίλαν! Ξέρω πόσο δυνατούς παίκτες έχω και μου το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο στο πιο δύσκολο ματς και στο πιο δύσκολο σημείο του παιχνιδιού. Μετά το δεύτερο γκολ έτρεξα να πανηγυρίσω με τους παίκτες μου. Στην ηλικία που βρίσκομαι δεν είναι τόσο εύκολο να βλέπω καλά από μακριά ή να κάνω τέτοια σπριντ. Ο Ζιρού είναι ένας πραγματικός νικητής και μπορεί να δώσει πολύτιμα μαθήματα στους νέους ποδοσφαιριστές μας για όσο είναι δίπλα τους. Μου αρέσει πολύ το τσιγάρο. Ωστόσο, είχα δώσει μία υπόσχεση στους παίκτες μου αν νικούσαν. Και σκοπεύω να την τηρήσω. Δεν θα καπνίσω για έναν μήνα. Κάτι που θα μου κάνει σίγουρα καλό», συμπλήρωσε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανο Πιόλι.

Με τα δύο τέρματα που σημείωσε κόντρα στους «νερατζούρι», ο Ολιβιέ Ζιρού έφτασε τα οκτώ τη φετινή σεζόν έχοντας μάλιστα και δύο ασίστ σε 21 αναμετρήσεις. Ωστόσο, τα τέρματα που έφεραν την ανατροπή και τη νίκη στο «Derby della Madonnina» θα θυμούνται περισσότερο από κάθε άλλο τόσο οι οπαδοί της Μίλαν όσο και ο ίδιος. Μπορεί να μην μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ, αλλά σίγουρα θα σχολιάζεται ως ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα