
Γιουβέντους: Η φανέλα με το «7»

Φράνκο Καούζιο: Μπορεί την εποχή που αγωνιζόταν να μην υπήρχαν σταθεροί αριθμοί στις φανέλες των ποδοσφαιριστών, όμως ο Ιταλός άσος είχε πάρει τη φανέλα με το Νο7 σπίτι του. Ο «Βαρόνος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, δέσποζε τη δεκαετία του ’70 με τη Γιουβέντους, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα κύπελλο UEFA. Η φυσική θέση του Καούζιο ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, όμως είχε την ικανότητα να αγωνίζεται σε όλες της θέσεις από τη μέση και μπροστά. Ήταν ένας από τους καλύτερους Ιταλούς ποδοσφαιριστές της εποχής του και το 1982 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σκουάντρα ατζούρα».

Ντιντιέ Ντεσάμπ: Το Νο7 έχει σημαδέψει την ποδοσφαιρική καριέρα του νυν τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, καθώς με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα σήκωσε, ως αρχηγός, το Μουντιάλ και το Euro με τους «τρικολόρ». Ο Ντεσάμπ αγωνίστηκε από το 1994 έως το 1999 στη Γιουβέντους και μπορεί όταν καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί να επέλεξε το «14», όμως στη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου ο ίδιος φορούσε το «7». Ο λόγος για την κατάκτηση του Champions League, το 1996, την τελευταία φορά που η «Μεγάλη Κυρία» έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Για τους λάτρεις των συμπτώσεων και των αριθμών, στους δύο επόμενους τελικούς είχε το «14» και η Γιουβέντους ηττήθηκε.

Άντζελο Ντι Λίβιο: «Στρατιώτης» ήταν το παρατσούκλι που του είχε βγάλει ο Ρομπέρτο Μπάτζιο στη Γιουβέντους. Ο Ιταλός άσος αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις της δεξιάς πτέρυγας, όμως πολλές φορές είχε χρησιμοποιηθεί και στον άξονα, προκειμένου να καλύψει κάποια κενά. Στο Τορίνο πήγε το 1993 και περιστασιακά φορούσε το αγαπημένο του «7». Όταν καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί στις φανέλες, τη σεζόν 1996-97, ο Ντι Λίβιο καπάρωσε το Νο7 και με αυτό αγωνίστηκε στη Γιουβέντους μέχρι το 1999, όταν και αποχώρησε για τη Φιορεντίνα. Ο πολυθεσίτης Ιταλός κατέκτησε ένα Champions League (χωρίς το 7 στη φανέλα), έφτασε σε δύο ακόμα τελικούς (με το 7 στη φανέλα) και στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ιταλίας με τη «Μεγάλη Κυρία».

Τζιανλούκα Πεσότο: Μπορεί να ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μίλαν, όμως με τους «ροσονέρι» δεν αγωνίστηκε ποτέ και έκανε σπουδαία καριέρα με τη μεγάλη αντίπαλο. Ο Πεσότο φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους για πάνω από μία δεκαετία (1995-2006) και είχε το παρατσούκλι «μικρός καθηγητής». Αγωνιζόταν στα άκρα της άμυνας, όμως λόγω της εργατικότητάς του πολλές φορές κάλυπτε κι άλλα κενά σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Μετά την αποχώρηση του Ντι Λίβιο, το 1999, η φανέλα με το Νο7 πήγε στον Πεσότο, ο οποίος την είχε δική του για μία επταετία. Το 2006, όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε λόγω του σκανδάλου Calciopolis, ο ίδιος αποχώρησε από την ομάδα και την ενεργό δράση.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους, το καλοκαίρι του 2018, τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα 117 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η «Μεγάλη Κυρία» για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τα περισσότερα που είχαν δοθεί ποτέ από ιταλικό σύλλογο και από κάπου έπρεπε να γίνουν απόσβεση. Ο πρώτος τρόπος δεν ήταν άλλος από τις εμπορικές χρήσεις και τις φανέλες με το όνομα του CR7. Έτσι, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μην πάρει ο Πορτογάλος το αγαπημένο του «7» στη Γιουβέντους, που μέχρι εκείνη τη στιγμή φορούσε ο Χουάν Κουαδράδο. Ο Κολομβιανός του το παραχώρησε και ο Κριστιάνο πήρε στη φανέλα του τον αριθμό, με τον οποίο έχει ταυτιστεί στην καριέρα του. Σε αντίστοιχο σήριαλ εξελίχθηκε ο αριθμός στη φανέλα του Ρονάλντο και το περασμένο καλοκαίρι, όταν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το «7» το είχε ο Καβάνι, όμως με συνοπτικές διαδικασίες πήρε στον Πορτογάλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.