Βερόνα - Γιουβέντους 2-1: Ο Σιμεόνε βυθίζει την Κυρία! (vid)

Βερόνα - Γιουβέντους 2-1: Ο Σιμεόνε βυθίζει την Κυρία! (vid)

bet365

Πόσο πιο χαμηλά η Γιουβέντους; Ο «Cholito» Σιμεόνε απέδειξε ότι υπάρχει κι άλλη κατηφόρα και με δύο δικά του γκολ, η Βερόνα του πρώην βοηθού του Πίρλο, Ίγκορ Τούντορ βύθισε τους Μπιανκονέρι (2-1) που κινδυνεύουν να μείνουν στο -16 από την κορυφή.

Το «χαστούκι» από τη Σασουόλο εντός έδρας μεσοβδόμαδα ακύρωσε τις όποιες ενδείξεις ανάκαμψης. Η ηρεμία της ισοπαλίας στο «Derby D' Italia» και των συνολικά εννέα διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα κλονίστηκε και το μόνο που είχε μείνει πια στον ορίζοντα ήταν ένα τεράστιο «πρέπει» για επιστροφή στις νίκες. Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν προέκυπταν από πουθενά, με Νάπολι-Μίλαν να έχουν ξεφύγει στο +13, συνθήκη πρωτόγνωρη για τη Γιουβέντους μόλις στη 10η αγωνιστική. Τελικά, η Γηραιά Κυρία πιστοποίησε ότι υπάρχει και πιο... κάτω. Της το έκανε σαφές ο «μικρός Τσόλο», ο Τζιοβάνι Σιμεόνε, ο οποίος σκόραρε με τρίτη διαφορετική φανέλα δύο γκολ κόντρα στους Μπιανκονέρι και τους αφήνει δέσμιους στη μέση της βαθμολογίας.

Μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο τέταρτο, ο «καυτός» Αργεντινός στράικερ εξέθεσε παραδειγματικά το νωθρό σύνολο του Αλέγκρι, βάζοντάς τους με δύο γκολ πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Στο 11' έφτασε πρώτος στη μπάλα και σκόραρε άνετα με κενή εστία και τρία λεπτά αργότερα «ζωγράφισε» με φανταστικό ψιλοκρεμαστό σουτ για το 2-0. Μια εβδομάδα πριν είχε πετύχει καρέ τερμάτων, συνεπώς έφτασε τα έξι γκολ σε μία εβδομάδα και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ της φετινής Serie A μόνο πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε!

Η Γιουβέντους βρισκόταν σε λήθαργο για ένα ημίχρονο και άργησε να ξυπνήσει. Όταν το έκανε, έδειξε επικίνδυνη και ικανή να επιστρέψει, με την είσοδο του ΜακΚένι αντί του Ραμπιό να αποφέρει καρπούς στο 80'. Ο Αμερικανός χαφ βρήκε δίχτυα με «κεραυνό» εκτός περιοχής, μείωσε σε 2-1 και σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ομάδα του, η οποία αφού δεν δέχθηκε την ψυχρολουσία τρία λεπτά αργότερα με το χαμένο τετ-α-τετ του Κάλινιτς, άγγιξε με τη σειρά της την ισοφάριση. Ο δραστήριος (στο δεύτερο μέρος) Ντιμπάλα, όμως, νικήθηκε από τον εξαιρετικό Μοντίπο στο 90' και παρά την πολιορκία στις καθυστερήσεις το τελικό 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, σηματοδοτώντας εκτός των άλλων και το χειρότερο παθητικό της Γιουβέντους μετά από 11 αγωνιστικές εδώ και 50 χρόνια (15 γκολ), από τη σεζόν 1961/62 όποτε και τερμάτισε 12η. Υπάρχει άραγε πιο χαμηλά;

Βερόνα (Ιγκόρ Τούντορ): Μοντίπο, Νταβιντόβιτς, Γκούντερ, Κασάλε (67' Τσεκερίνι), Φαραόνι, Λάζοβιτς (67' Σούταλο), Βελόζο, Ταμέζε (75' Μπέσα), Μπαράκ, Καπράρι, Σιμεόνε (83' Κάλινιτς)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο (82' Πελεγκρίνι), Κουαδράδο (69' Κουλουσέφσκι), Μπεντανκούρ (58' Λοκατέλι), Αρτούρ, Ραμπιό (58' ΜακΚένι), Ντιμπάλα (70' Μπερναρντέσκι), Μοράτα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα