Φιορεντίνα: «Ζητήσαμε συγγνώμη, ψάχνουμε τους θύτες των ρατσιστικών επιθέσεων»

Κώστας Ζάλιαρης
Φιορεντίνα: «Ζητήσαμε συγγνώμη, ψάχνουμε τους θύτες των ρατσιστικών επιθέσεων»

bet365

Η Φιορεντίνα καταδίκασε τα εμετικά περιστατικά με την ρατσιστική επίθεση των οπαδών της σε Οσιμέν και Κουλιμπαλί, απολογήθηκε στην αντίπαλη ομάδα και τους παίκτες και προειδοποιεί για βαρύτατη τιμωρία στους θύτες εφόσον εντοπιστούν.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Νάπολι κατήγγειλαν ρατσιστικές εκφράσεις από τους οπαδούς των «βιόλα» στο παιχνίδι κατά το οποίο οι «παρτενοπέι» κατάφεραν με μεγάλη ανατροπή να πάρουν τη νίκη με το τελικό 2-1 και να συνεχίσουν με το απόλυτο έπειτα από 7 αγωνιστικές στην Serie A.

Μεταξύ άλλων η Φιορεντίνα αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Μετά το ματς απολογηθήκαμε και στην ομάδα και στους παίκτες που ήταν θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων. Μόλις εντοπιστούν οι θύτες θα τιμωρηθούν με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και ζητούμε απ' όλους τις ομάδες να επιδείξουν συνέπεια σε αυτό γιατί όλοι πρέπει να το πράξουμε.

Δηλώνουμε την έκπληξή μας που δεν υπήρξε τέτοια αμεσότητα και δράση μετά από ρατσιστική επίθεση σε δικό μας παίκτη σε αναμέτρηση με την Αταλάντα.

Ο πρόεδρος και η Φιορεντίνα πολεμούν τον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση και δεν ανέχονται ότι η άγνοια και η ηλιθιότητα ορισμένων ντροπιάζουν την κοινωνία και την Φλωρεντία, που είναι μια πόλη με θεμέλιο την ποικιλία στις κουλτούρες...».

 

SERIE A Τελευταία Νέα