Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ανατροπή... καταστροφή για τους Μπιανκονέρι (vid)

Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ανατροπή... καταστροφή για τους Μπιανκονέρι (vid)

bet365

Όλα... λάθος! Η Γιουβέντους έκανε δώρο το τρίποντο στη Νάπολι με τη συμπεριφορά της στο δεύτερο ημίχρονο και το γκολ-χάρισμα στο 85' και υπέστη ανατροπή στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» (2-1), μένοντας χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές μόλις για 2η φορά στην ιστορία της!

«Εφιάλτης» για τους Μπιανκονέρι, ονειρική αρχή για τους Παρτενοπέι στη φετινή Serie A! Η Νάπολι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του ντέρμπι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» (2-1) κι έκανε το 3Χ3, με την... ευγενική χορηγία της Γιουβέντους που τα έκανε όλα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο και πέταξε μόνη της στα «σκουπίδια» το προβάδισμα που είχε αποκτήσει δίκαια στο πρώτο 45λεπτο. Υπογράφοντας, έτσι, μια αδιανόητη εις βάρος ανατροπή με γκολ-χάρισμα στο 85' και το δεύτερο πιο αρνητικό ξεκίνημά της στη σεζόν τα τελευταία 52 χρόνια, δίχως νίκη έπειτα από τις πρώτες τρεις «στροφές»!

Ερχόμενη από τις γκέλες με Ουντινέζε (2-2) και Έμπολι (0-1), η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλε αντίδραση με το... καλησπέρα στο ντέρμπι και κατάφερε από το 10ο λεπτό κίολας να προηγηθεί. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη φάση ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Οσπίνα με αποτέλεσμα ο Άλβαρο Μοράτα που παραμόνευε να κλέψει και να «εκτελέσει» ιδανικά τον Κολομβιανό κίπερ, για το δεύτερο ταχύτερο γκολ του στη Serie A μετά από εκείνο στο 6ο λεπτό του Γιουβέντους-Κιέβο τον Γενάρη του 2016!

Ο Κουλουσέφσκι σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το 2-0 πριν από την ανάπαυλα, αλλά ο Οσπίνα είπε «όχι» ισάριθμες φορές και κράτησε τους Παρτενοπέι μέσα στο ματς για την... αντεπίθεση του δεύτερου μέρους.

Αγνώριστη από το 46', η ομάδα του Σπαλέτι έκλεισε στο μισό της τη Γιουβέντους και μετά από αρκετές προειδοποιήσεις, έφερε το ματς στα ίσα με το γκολ του Πολιτάνο στο 58', «rebound» μετά την ασταθή επέμβαση του Σέζνι στο curler του Ινσίνιε (400ο ματς με τη Νάπολι). Το momentum δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια των Ναπολιτάνων, οι οποίοι πίεσαν για ένα λάθος που θα τους οδηγήσει στην ανατροπή. Τελικά, η Γηραιά Κυρία την προσέφερε χωρίς αντίτιμο, με τον νεοεισελθόντα Κεν να αμύνεται στο κόρνερ με κεφαλιά... σέντερ φορ, τον Σέζνι να σώζει το παρ' ολίγον αυτογκόλ του Ιταλού στη γραμμή και τον Κουλιμπαλί να σπρώχνει απλά τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Με οκτώ περισσότερους βαθμούς ήδη από τη Γιουβέντους η Νάπολι στην κορυφή της Serie A, πολύ χαμηλά η Γιούβε με μόλις έναν βαθμό, επίδοση που είχε σημειώσει ξανά μόνο τη σεζόν 2015/16, όταν και στέφθηκε τελικά πρωταθλήτρια. Θα τα καταφέρει και φέτος;

Νάπολι (Λεονάρντο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ, Ανγκισά, Πολιτάνο (72' Λοσάνο), Ελμάς (46' Ουνάς), Ινσίνιε (73' Ζιελίνσκι), Οσιμέν

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πελεγκρίνι (58' Ντε Λιχτ), ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κουλουσέφσκι, Μοράτα (82' Κεν), Μπερναρντέσκι

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα