Κορονοϊός - Serie A: Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρωτόκολλο για αγώνες

Κώστας Τόπας
Κορονοϊός - Serie A: Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρωτόκολλο για αγώνες

bet365

Ο ιατρικός εμπειρογνώμονας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Vincenzo Salini, εξηγεί ότι το πρωτόκολλο έχει συμφωνηθεί για την ομαδική προπόνηση της Serie A, αλλά αυτό για τους αγώνες δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ο δρόμος για τις ομαδικές προπονήσεις άνοιξε ξανά και ήδη αρκετοί σύλλογοι έχουν ξεκινήσεις τη δουλειά, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι για τη πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης για καραντίνα 15 ημερών σε ολόκληρη την ομάδα εάν ένα άτομο θετικό στον ιό, ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση Παικτών.

Ετσι, αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα θα απομονωθεί μόνο αυτός και η υπόλοιπη ομάδα θα κλειστεί σε ξενοδοχείο, για να μην έχει επαφή με τον έξω κόσμο, συνεχίζοντας παράλληλα κανονικά τις προπονήσεις.

Ωστόσο, αυτό το πρωτόκολλο προορίζεται μόνο για τις ομαδικές προπονήσεις και ένα εντελώς διαφορετικό πρέπει να επεξεργαστεί έως τις 28 Μαΐου, για το αν οι αγώνες της Serie A θα συνεχιστούν από τα μέσα Ιουνίου.

«Το τρέχον πρωτόκολλο είναι μόνο για τις πρώτες δύο-τρεις εβδομάδες προπονήσεων. Εργαζόμαστε για το πρωτόκολλο για αγώνες αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Στο νέο πρωτόκολλο για αγώνες, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του ταξιδιού σε αγώνες εκτός έδρας, την είσοδο σε γήπεδα και άλλα. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Bundesliga, βάζοντας τους παίκτες να φορούν μάσκες όταν κάθονται στον πάγκο.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω γιατί το αγκάλιασμα δεν πρέπει να επιτρέπεται μετά από ένα γκολ. Είμαι στο ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια, οπότε υπάρχουν πράγματα που ξέρω να περιμένω από την αθλητική ιατρική που δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος άλλος γιατρός.

Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στο να ξαναρχίσουμε τη σεζόν τώρα, αν και ήμουν αισιόδοξος από την αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατρικός εμπειρογνώμονας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Vincenzo Salini.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SERIE A NEWS FEED