Κορονοϊός - Serie A: Καθυστερεί το πρωτόκολλο, σκέψεις για play-off

Gazzetta team
Κορονοϊός - Serie A: Καθυστερεί το πρωτόκολλο, σκέψεις για play-off

bet365

Οι τρεις βασικοί άξονες του πρωτόκολλου επιστροφής στη δράση προβληματίζουν τα στελέχη της Serie A και της ιταλικής Ομοσπονδίας, καθυστερώντας αυτόματα την επανέναρξη. Ορατό το ενδεχόμενο play-off.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αυτό που απομένει να διαμορφωθεί για την κήρυξη της επανέναρξης στη Serie A, από τη στιγμή που η πλευρά της έχει ορίσει ήδη ημερομηνία τις 13 Ιουνίου.

Ωστόσο, τρεις είναι οι άξονες που προβληματίζουν τα όργανα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μετά την τηλεδιάσκεψη Λίγκας, Ομοσπονδίας, ιατρικής Ένωσης και κυβέρνησης, εξακολουθούν να υπάρχουν διχογνωμίες, αναφορικά με το αν η καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος θα αφορά το άτομο μεμονωμένα ή όλη την ομάδα. Ακόμα, σημειώνονται διαφορές στο ζήτημα της ακύρωσης της προετοιμασίας για την επόμενη περιόδο, όπως και των γιατρών του δημοσίου που θα επωμιστούν αρμοδιότητες. Μέχρι να ξεπεραστούν, η υπόθεση επανέναρξη πηγαίνει όλο και πιο πίσω, την ίδια ώρα που επεξεργασίες γίνονται και στο αγωνιστικό κομμάτι της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι η πρόταση για play-off, ως plan b σε περίπτωση που δεν υπάρχουν περιθώρια στη σεζόν και προκύψουν επιπλοκές.

«Η υπόθεση των play-off δεν έχει μπει στον πάγο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Προς το παρόν έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε κανονικά τη σεζόν με ένα καλεντάρι γεμάτο από αναμετρήσεις, αλλά πρέπει να έχουμε έτοιμη την επιλογή για έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να λήξει το πρωτάθλημα».

 

SERIE A Τελευταία Νέα