Κορονοϊός: Όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο βοηθάει την Ιταλία! (pics & vids)

Νίκος Μαρούδας
Κορονοϊός: Όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο βοηθάει την Ιταλία! (pics & vids)

bet365

Συγκίνηση προκαλεί η στάση όλων των ομάδων της Ιταλίας, αλλά και κορυφαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη χώρα κι έχει να κάνει με τον κορονοϊό και την βοήθειά τους στον λαό που πλήττεται όσο κανένας άλλος στην Ευρώπη.

Η ζωή στην Ιταλία έχει... σταματήσει, καθώς η χώρα συνεχίζει να πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη από τον κορονοϊό. Οι προσπάθειες που γίνονται στη γειτονική χώρα για καταπολέμηση του ιού είναι τεράστιες και σε αυτό είναι όλοι σύμμαχοι. Έτσι, όλες οι ομάδες της Ιταλίας σχεδόν η μία μετά την άλλη προχωρούν σε κινήσεις βοήθειας των νοσοκομείων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του COVID-19.

Μαζεύουν χρήματα και τα δωρίζουν σε νοσοκομεία οι ομάδες

Ας ξεκινήσουμε από τους πρωταθλητές. Η Γιουβέντους, συλλέγει δωρεές των κατοίκων του Πιεμόντε για την αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων και την υποστήριξη των νοσοκομείων και του ιατρικού προσωπικού. Η πρώτη δωρεά ήταν ύψους 300 χιλιάδων ευρώ και προήλθε από συλλόγους και παίκτες όπως οι Ρονάλντο, Κιελίνι και Ρουγκάνι, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που νόσησε στη Serie A.

H Ίντερ από την πλευρά της έχει δωρίσει 300 χιλιάδες μάσκες για ιατρική χρήση, αλλά και πολλά ακόμα προϊόντα υγείας στην Πολιτική Προστασία, μεταξύ των οποίων και τα προϊόντα απολύμανσης. Επίσης, η ίδια η ομάδα δώρισε 100 χιλιάδες ευρώ και στο τμήμα Βιοϊατρικής και Κλινικών Επιστημών του Μιλάνο.

Σε νοσοκομείο της Ρώμης έδωσε μάσκες ιατρικής η Ρόμα, ώστε να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο την κατάσταση. Η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει χρήματα και να τα δίνει σε διάφορα ιδρύματα της Ιταλίας και ήδη έχει συγκεντρώσει 183 χιλιάδες ευρώ.

Από τις ομάδες που έχουν ευαισθητοποιηθεί περισσότερο είναι η Μίλαν. Οι Μιλανέζοι, που μαζί με την Ίντερ βρίσκονται στην περιοχή που ίσως μετρά τις περισσότερες... πληγές από τον COVID-19, δώρισαν ήδη 250.000 ευρώ, ενώ ποδοσφαιριστές και διευθυντές της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο Σαν Σίρο μαζί με την Περιφερειακή Εταιρεία Επείγουσας Ανάγκης και δώρισαν μια μέρα από τον μισθό τους.

Η Πάρμα τώρα, θέλησε να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο, ζητώντας από τον κόσμο που θα πήγαινε στο κεκλεισμένων παιχνίδι με την Σπαλ να δώσει τα λεφτά που θα έδινε στο εισιτήριο, σε νοσοκομείο της περιοχής. Πέρα απ' αυτού, η ομάδα έδωσε από μόνη της 100 χιλιάδες ευρώ.

Πάμε τώρα και στην ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μόντσα η οποία δώρισε 50 χιλιάδες ευρώ σε νοσοκομείο. Παρόμοια κίνηση κι από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, η οποία δώρισε επίσης 100 χιλιάδες ευρώ σε νοσοκομείο της Ιταλίας.

Σπουδαίες κινήσεις κι από κορυφαίους ποδοσφαιριστές

Την δική του συνεισφορά στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας παρέχει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ιταλίας, με άνδρες και γυναίκες αθλητές να συγκεντρώνουν λεφτά για να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που ζήτησαν από τον κόσμο να βοηθήσει ήταν ο Αντρέ Πετάνια της Σπαλ. Με δική του πρωτοβουλία, ξεκίνησε η εκστρατεία #NonLasciamoIndietroNessuno η οποία συνδέεται με τα ιταλικά δημόσια νοσοκομεία κι ήδη έχει συγκεντρώσει 182 χιλιάδες ευρώ. Παρόμοια κίνηση κι από τον Φεντερίκο Μπερναντέσκι, ο οποίος προχώρησε σε αυτή τη κίνηση πριν ακόμα η Γιουβέντους προχωρήσει στη δική της κίνηση, συγκεντρώνοντας 68 χιλιάδες ευρώ για νοσοκομείο του Τορίνο.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους τώρα Λεονάρντο Μπονούτσι, μαζί με την γυναίκα του, δώρισε 120 χιλιάδες ευρώ στο νοσοκομείο που έσωσε τον γιο τους.

Περιοχή της Νοτίου Ιταλίας, αποφάσισε να βοηθήσει ο Σιμόνε Τζάτζα, ο οποίος άρχισε να μαζεύει χρήματα για νοσοκομεία της περιοχής Βασιλικάτα κι ήδη έχει ξεπεράσει τις 37 χιλιάδες ευρώ. Από την πλευρά του ο Λορέντζο Ινσίνιε, δώρισε 100 χιλιάδες ευρώ για μονάδα εντατικής θεραπείας της Νάπολης.

Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς τώρα, αφού σκόραρε τέσσερις φορές κόντρα στη Βαλένθια, δώρισε την μπάλα σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Σε συνεργασία με την εταιρεία που παράγει μάσκες την οποία προμοτάρει, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, θα δωρίζει μια μάσκα σε νοσοκομείο του Μιλάνο για κάθε πακέτο που πωλείται στο διαδίκτυο. Μάλιστα ο Σουηδός, έγραψε πως: «Όπως και στις ταινίες, οι υπερήρωες είναι αυτοί με τη μάσκα».

Data la situazione d’emergenza qui in Italia, Mind The Gum vuole dare un sostegno concreto per i veri eroi di questa storia (dottori, infermieri e operatori sanitari), donando una mascherina FFP2 agli ospedali Humanitas per ogni pacchetto venduto online. Come nei film, i super eroi sono quelli con la maschera. @mindthegum --- Given the current emergency situation here in Italy, Mind The Gum would like to aid this story’s true heroes (doctors, nurses and health professionals) by donating an FFP2 mask for each pack sold online. Because as we know, some superheroes do wear a mask. @mindthegum #mindthegum #andràtuttobene

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) στις

Τέλος, σπουδαία κίνηση κι από τον Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έδωσε 15 μηχανήματα σε νοσοκομείο για την παρακολούθηση ζωτικών παραμέτρων των ασθενών και στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Μέχρι στιγμές έχει συγκεντρώσει 270 χιλιάδες ευρώ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα