Ισως ο κοροναϊός να στέψει πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους

Gazzetta team
Ισως ο κοροναϊός να στέψει πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους

bet365

Στις 23 Μαρτίου οι αποφάσεις της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την τύχη του πρωταθλήματος. Συζητείται ακόμα και η δημιουργία play off ή το ακραίο σενάριο να επικυρωθεί η βαθμολογία όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπως ήταν λογικό, επικύρωσε την αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων έως τις 3 Απριλίου, εξαιτίας της δραματικής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η ομοσπονδία συγκάλεσε νέα γενική συνέλευση για τις 23 Μαρτίου όταν και θα συζητηθεί, ανάλογα και με την εξέλιξη της επιδημίας, πότε και πως θα καλυφθούν οι επόμενες δύο αγωνιστικές της Serie A, εφόσον βεβαίως η αναστολή ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου και δεν πάει και πιο μακριά.

Αρκετές είναι οι εναλλακτικές που εξετάζονται. Προτεραιότητα, βεβαίως, είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, είτε στις 20 Μαΐου ή, στην χειρότερη περίπτωση, στις 31 Μαΐου, με μια μικρή καθυστέρηση.

Σε περίπτωση, όμως, που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, ο πρόεδρος Γκαμπριέλε Γκραβίνα ανέφερε τρεις εναλλακτικές λύσεις:

- Η πρώτη, η διεξαγωγή πλέι οφ για τον τίτλο και πλέι άουτ για την παραμονή.

- Η δεύτερη, το «πάγωμα» της τωρινής βαθμολογίας και απονομή του τίτλου στην τωρινή πρωτοπόρο (Γιουβέντους)

- Η τρίτη, και πιο ακραία, να μην δοθεί σε καμία ομάδα το πρωτάθλημα και να ενημερωθεί απλώς η UEFA για το ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

Όποια απόφαση και αν παρθεί, πάντως, φαντάζει αδύνατο να διεξαχθούν οι ρεβάνς των ημιτελικών και ο τελικός του Κυπέλλου, με την ομοσπονδία να οδηγείται στην λύση του φάιναλ φορ στην διάρκεια του καλοκαιριού (με Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Νάπολι, τις ομάδες της τελικής τετράδας).

Για την περαιτέρω συμμετοχή των ιταλικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης που βρίσκονται σε εξέλιξη (Γιουβέντους, Αταλάντα και Νάπολι στο Champions League, Ίντερ και Ρόμα στο Europa League), οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με τις εξελίξεις, αφού προκύπτουν πολλές αμφιβολίες, ειδικά μετά το «μπλόκο» της Ισπανίας για πτήσεις που προέρχονται από την Ιταλία.

Και, κατά διαβολική σύμπτωση, εκτός από την Αταλάντα που αντιμετωπίζει απόψε (10/03) την Βαλένθια, άλλες τρεις ιταλικές ομάδες κοντράρονται με ισπανικές: Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Σεβίλλη – Ρόμα και Ίντερ – Χετάφε!

 

SERIE A Τελευταία Νέα