Κορονοϊός: Από 0-1, Σότσι – Ροστόφ 10-1 στο ματς της ντροπής! (pics & vids)

Κορονοϊός: Από 0-1, Σότσι – Ροστόφ 10-1 στο ματς της ντροπής! (pics & vids)

Σότσι – Ροστόφ 10-1 στο ματς της ντροπής (pics & vids)

Η Σότσι δεν έδειξε οίκτο και διέλυσε με 10-1 τα 17χρονα παιδιά της Ροστόφ, η πρώτη ομάδα της οποίας έχει μπει σε καραντίνα λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της.

Το ρωσικό πρωτάθλημα σήκωσε αυλαία μετά την καραντίνα, αλλά το έκανε πιθανότατα με το πιο ντροπιαστικό παιχνίδι της ιστορίας του. Η Ροστόφ χτυπήθηκε από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα όλη η πρώτη ομάδα να μπει σε καραντίνα.

Η διοίκηση του συλλόγου ζήτησε την αναβολή του αγώνα με την Σότσι, η οποία όμως δεν το δέχθηκε, αφού παλεύει για να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Το αποτέλεσμα αυτού του πρωτοφανούς unfair;

Η Ροστόφ του Βαλερί Κάρπιν παρατάχθηκε με 17χρονα (μέσος όρος ηλικίας τα 17,2, με τον... μεγαλύτερο να είναι 18), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε ο Μακσίμ Στάβτσεφ, ο οποίος είναι ακόμα πιο μικρός από τους συμπαίκτες του: Μόλις 16 ετών και πέντε μηνών!

Παρ' όλα αυτά, τα ηρωικά παιδιά της Ροστόφ προηγήθηκαν μόλις στο 47ο δευτερόλεπτο (!) και πάλεψαν το ματς (με... ελεγχόμενο κόσμο στις εξέδρες) μέχρι το 40ό λεπτό (2-1), για να διαλυθούν στη συνέχεια με 10-1, με χατ – τρικ μάλιστα του διεθνούς επιθετικού Αλεκσάντρ Κοκόριν.

Σκορ που σημειώνεται για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία του ρωσικού ποδοσφαίρου (ο 17χρονος τερματοφύλακας Ντένις Ποπόφ απέκρουσε πέναλτι του Αντόν Ζαμπολότνι, με το σκορ στο 2-1), αλλά αναμφίβολα σπιλώνει την ιστορία της Σότσι, παρά τη νίκη της...

Το 0-1 του 17χρονου Ρόμαν Ρομανόφ...

...και το πέναλτι που απέκρουσε ο 17χρονος Ντένις Ποπόφ