ΑΕΚ Λάρνακας: Το «κλειδί» στην περίπτωση Τόνγκια και ο υποβιβασμός

ΑΕΚ Λάρνακας: Το «κλειδί» στην περίπτωση Τόνγκια και ο υποβιβασμός

Πάνος Λάρκος
ΤΟΝΓΚΙΑ
Παρά τα όσα γράφονται, ο υποβιβασμός της Οντένσε δεν αποτελεί τη δεδομένη στιγμή θετικό νέο για την ΑΕΚ Λάρνακας. Το Gazzetta Cyprus σας εξηγεί το «κλειδί» στην υπόθεση Τόνγκια.

Η Οντένσε στην οποία ανήκει ο Φράνκο Τόνγκια έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας, όμως αυτό τη δεδομένη στιγμή δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για την ΑΕΚ. Και εξηγούμε τον λόγο.

Τη δεδομένη στιγμή ο Φράνκο Τόνγκια έχει διαμηνύσει στον Τσάβι Ρόκα ότι ναι μεν είναι ικανοποιημένος από την ΑΕΚ και τα όσα έζησε στην ομάδα, αλλά θέλει να προσπαθήσει να βρει κάτι καλύτερο στο εξωτερικό για να δει αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Ρόκα είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή με την περίπτωση του Τόνγκια.

Έτσι, θα τον περιμένει όσο μπορεί περισσότερο και αν δεν βρει αυτό που θέλει τότε και μόνο η ΑΕΚ ίσως βγει κερδισμένη στις όποιες επαφές και διαπραγματεύσεις κάνει με τους Δανούς. Ο Τόνγκια έχει ρήτρα 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά με την Οντένσε στη Β΄ κατηγορία της Δανίας και το συμβόλαιο του να λήγει σε ένα χρόνο ο Ρόκα και η ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν πληρώνοντας σαφώς ένα ποσό πιο χαμηλό από την ρήτρα.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ αν καταφέρει και κρατήσει τον Τόνγκια θα διατηρήσει στο ρόστερ της ένα εκ των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος και θα έχει ένα δυνατό χαρτί στη μάχη για να πατήσει επιτέλους στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Όπως είναι τα δεδομένα αυτή την στιγμή το «κλειδί» είναι ο Τόνγκια να μην βρει ομάδα που να μπορεί να τον αποκτήσει για να μπορέσει η ΑΕΚ να μπει στα βαθιά με την Οντένσε για να τον κάνει δικό της. Πιθανόν να έχει πολλά επεισόδια το σίριαλ με τον Ιταλό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα