ΑΕΚ Λάρνακας: Τα οφέλη και τα ηχηρά μηνύματα της σπουδαίας κίνησης με Εκπολό

ΑΕΚ Λάρνακας: Τα οφέλη και τα ηχηρά μηνύματα της σπουδαίας κίνησης με Εκπολό

Πάνος Λάρκος
ekpolo_aek_2
Από το πουθενά χθες «έσκασε» η ανακοίνωση απόκτησης του Εκπολό από την ΑΕΚ. Μία κίνηση για την οποία δεν είχε ακουστεί το παραμικρό και την οποία κατάφερε να υλοποιήσει ο Τσάβι Ρόκα με άκρα μυστικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Νιγηριανός στόπερ στον 1,5 χρόνο του στον Απόλλωνα πρόλαβε να δείξει την ποιότητα του και δεν είναι τυχαίο που η ομάδα της Λεμεσού ήθελε να τον κρατήσει για τρία χρόνια ακόμη, του πρόσφερε εξαιρετικό συμβόλαιο για τα δεδομένα τη κάνοντας υπέρβαση οικονομική, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το πολυπόθητο «ναι».

Κι όμως η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει την υπογραφή του την ίδια ώρα που ακούγονταν σαν φημολογία ότι ομάδες όπως ο Άρης και η Ομόνοια τον ήθελαν. Ομάδες που έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα από την ΑΕΚ και μεγαλύτερο μπάτζετ. Ο Εκπολό επέλεξε όμως την ΑΕΚ και η ομάδα της Λάρνακας αντικατέστησε τον Τόμοβιτς με ένα εξίσου καλό στόπερ, σε πολύ καλή ηλικία (κλείνει τα 30 σε μία βδομάδα) και διαφορετικά χαρακτηριστικά και βάζει με την απόκτηση του ταχύτητα στην άμυνα που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ηχηρό μήνυμα σε όλους…


Με την απόκτηση του Εκπολό η ΑΕΚ δείχνει στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου πόσο δυναμικά έχει μπει στο μεταγραφικό παζάρι και τους τρίζει τα δόντια. Δεν προχώρησε στην απόκτηση του Εκπολό για να κάνει απλά θόρυβο, δεν είναι άλλωστε τέτοιος Τεχνικός Διευθυντής ο Τσάβι Ρόκα, αλλά τον απέκτησε γιατί πραγματικά πιστεύει ότι θα δώσει το κάτι παραπάνω. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο…

Πολυθεσίτης…


Ένα σημαντικό στοιχείο του είναι ότι μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και σαν στόπερ και σαν δεξί μπακ. Με την ταχύτητα που διαθέτει και την οξυδέρκεια του στο παιχνίδι μπορεί και ανταποκρίνεται το ίδιο καλά και σε σύστημα με τετράδα και με τριάδα στα στόπερ. Βέβαια, με τον νέο κόουτς η ΑΕΚ θα παίζει με τετράδα όπως όλα δείχνουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα