Φιλίππου: «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον Καμπρέρα, δεν υπάρχει ακόμη πρόταση για Ηλία»

Φιλίππου: «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον Καμπρέρα, δεν υπάρχει ακόμη πρόταση για Ηλία»

Newsroom
ΚΑΜΠΡΕΡΑ
Καλεσμένος σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή βρέθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, και μίλησε για τους Καμπρέρα και Ηλία και φυσικά τη νέα σεζόν που έρχεται.

Στον «αέρα» του Super Sport FM 104.0 βρέθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τον σύλλογο, αλλά και την επικαιρότητα.

Μίλησε φυσικά για τις περιπτώσεις Ηλία και Καμπρέρα, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον δεύτερο, καθώς και για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε τα όσα είπε:

Για τον Μάριο Ηλία:

«Στο παρελθόν ο Εθνικός Άχνας ήταν ομάδα που πούλησε πολλούς παίκτες. Ο Μάριος Ηλία μπορούσε να πάει και πέρυσι μεταγραφή. Δεν στερούμε το δικαίωμα σε έναν παίκτη να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα ή στο εξωτερικό. Ο Εθνικός έκανε δύο φορές την κίνηση, δίνοντας τον στην ΑΕΛ και στον ΑΠΟΕΛ. Έκανε εξαιρετικής σεζόν και ευχόμαστε να τα καταφέρει φέτος. Μπράβο στον Μάριο, πάλεψε, δούλεψε και απέδειξε με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για την ώρα, είμαστε ανοικτοί για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Είχε και την βοήθεια των συμπαικτών του, κάποιοι έφτασαν σε υψηλά επίπεδα.»

Για τον Έντσο Καμπρέρα:

«Έχουμε δικαίωμα να τον κρατήσουμε, αλλά δεν θα μπορέσουμε. Έχουμε αποφασίσει, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και να αλλάξουμε τις αναλογίες στο μισθολόγιο, θέλουμε τα συμβόλαια να είναι κοντά το ένα στο άλλο. Θέλουμε να κρατήσουμε ισοζύγιο για να μπορούμε να κρατήσουμε τη ζωντανή την ομάδα. Είναι 200.000 ευρώ που χρειάζονται για τον Καμπρέρα για να τον αποκτήσουμε, ενώ είναι παράλογες και οι απαιτήσεις από τους μάνατζερ για τις απολαβές του επειδή έχει προτάσεις ο παίκτης». «Έπονται κι άλλες ανανεώσεις συμβολαίου καθώς και προσθήκες με παίκτες από Κύπρο και εξωτερικό», πρόσθεσε για τον προγραμματισμό.

Για τη νέα σεζόν:

«Πέρυσι ξεκινήσαμε από το μηδέν. Αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των παικτών θα παραμείνουν, υπάρχει ένας κορμός και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλους στα οικονομικά μας δεδομένα για να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα».

Για τα διοικητικά:

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον και χαίρομαι για αυτό. Εγώ προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια λέω πως μακάρι να υπάρχει ενδιαφέρον. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα που υπηρετεί κι άλλους τομείς σημαντικούς για εμάς και όχι μόνο για ποδόσφαιρο. Σήμερα υπάρχει η τακτική συνεδρία και θα αποφασιστεί πως θα χειριστούμε το θέμα. Αν πρόκειται να υπάρξει εκλογική συνέλευση θα γίνει…».

Για την αδυναμία που υπάρχει στο να αναπτυχθούν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και να μεγαλουργήσουν:

«Πρέπει να προβληματιστούμε οι πάντες. Εγώ παρακολουθώ τα τουρνουά με τους μικρούς. Αν κάποιος επισκεφτεί ένα τουρνουά, σε εκπλήσσει ο τρόπος που χειρίζονται το πως αγαπούν το ποδόσφαιρο και πόσο το αγαπούν. Και η αγάπη των γονέων που τους τρέχουν. Με τόση αγάπη και τόσο άρρωστοι που είμαστε με το άθλημα, δεν γίνεται μετά κάτι να μην πηγαίνει καλά. Είναι οι προπονητές και το θέμα διαχείρισης; Δεν ξέρουμε. Οι πρώτοι που πρέπει να διερωτηθούν είναι η ίδια η Ομοσπονδία. Χθες παρακολούθησα στο Δασάκι την Πορτογαλία με την Ισπανία. Είδα 17χρονους που εύκολα μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο. Εμείς πρέπει να παραδειγματιστούμε. Να ρωτήσουμε, να μάθουμε τι κάνουν αυτοί. Δεν είναι ντροπή. Με τόση αγάπη για το άθλημα είναι κρίμα να μην γίνεται κάτι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα