Νέα Σαλαμίνα - Καρμιώτισσα 0-2: Ο Παντελή «σφράγισε» το διπλό στην Αμμόχωστο, στο +8 το σύνολο του Χαραλάμπους

Newsroom
Η Καρμιώτισσα έκανε ένα νικηφόρο πέρασμα από το «Αμμόχωστος» (30/3,0-2), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out του πρωταθλήματος Cyta. Η Νέα Σαλαμίνα δεν έφτασε στο ζητούμενο, που ήταν η επάνοδος στις νίκες, σε ένα ματς του οποίου οι τελικές ήταν ελάχιστες.

Η Νέα Σαλαμίνα υποδέχθηκε την Καρμιώτισσα στο «Αμμόχωστος», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out του πρωταθλήματος Cyta (30/3).

Το σύνολο του Χαραλάμπους πήρε το τρίποντο ύστερα από γκολ του Τσουκαλά στα πρώτα λεπτά του ματς και του Παντελή στην εκπνοή του χρόνου, με τη Ν. Σαλαμίνα να μην καταφέρνει να κάμψει την αντίσταση των αντιπάλων της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Προβάδισμα... αστραπή από Τσουκαλά

Πρώτη απείλησε η Νέα Σαλαμίνα με τον Καρλίτος να βγαίνει στην αντεπίθεση, κάνοντας μία σέντρα που βρήκε τον Σπυριδάκη. Ο δεύτερος έκανε την κεφαλιά, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Σπόλιαριτς που έδιωξε εύκολα σε κόρνερ.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα (4'), η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τους παίκτες του Χαραλάμπους να ανοίγουν το σκορ, ύστερα από γκολ του Τσουκαλά. Ο Έλληνας μέσος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα τον Ντάτκοβιτς, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ πιστώθηκε στον παίκτη της Καρμιώτισσας, που διαμόρφωσε το 1-0 από πολύ νωρίς στο ματς.

Οι παίκτες του Χαραλάμπους αμύνονταν αποτελεσματικά και διαχειρίζονταν εύκολα το προβάδισμά τους, καθώς ο Σπόλιαριτς δεν είχε χρειαστεί να ανησυχήσει σχεδόν καθόλου.

Στο 25', ο Ρόσι παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων όταν πήρε μία κεφαλιά πολύ κοντά στην εστία του Κίσσα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου, ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Στο 28ο λεπτό, ο Κονέ βρήκε χώρους και δοκίμασε να νικήσει τον Σπόλιαριτς, όμως ήταν άστοχος. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για τη Νέα Σαλαμίνα και στο 34' ο Σπυριδάκης είχε ακόμα μία καλή φάση στην οποία θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ίδιος στάθηκε άτυχος και στο 41ο λεπτό, όταν δοκίμασε ένα σουτ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση που κατέληξε άουτ.
Παρά τη βελτιωμένη εικόνα της Νέας Σαλαμίνας στα τελευταία λεπτά, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε πριν την ανάπαυλα.


Παραλίγο... ισοφάριση από την άσπρη βούλα

Πεσμένος ο ρυθμός του παιχνιδιού μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η ομάδα της Αμμοχώστου, ωστόσο οι παίκτες του Χριστοδούλου δεν μπορούσαν να χτίσουν τις επιθέσεις τους και να βγουν με αξιώσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Ο Νάρσινγκ χρειάστηκε να αντικατασταθεί στο 63ο λεπτό, έχοντας υποστεί πρόβλημα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας.

Οποιοδήποτε κόρνερ κέρδισαν οι γηπεδούχοι έφυγε ανεκμετάλλευτο, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου δεν είχαν καταφέρει να σημειώσουν τελική προσπάθεια.

Η άμυνα των αντιπάλων ήταν αποτελεσματική και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Χριστοδούλου να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο ματς με γκολ ισοφάρισης.

Στο 85΄ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Νέας Σαλαμίνας μετά από χέρι του Αγγελή. Ο έλεγχος από τον VAR έδειξε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90+7', όταν ο Παντελή με ένα πλασέ ευστόχησε για το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας των Πολεμιδιών.

Στα ελάχιστα λεπτά που απέμειναν, το σκορ είχε παγιωθεί με την Καρμιώτισσα να φεύγει από την Αμμόχωστο με το τρίποντο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Κίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Νάρσινγκ (63′ Φερνάντες), Μπεχαράνο, Καρλίτος, Κονέ (71′ Τίτος), Παπαγεωργίου (46′ Μιγκελίτο), Σπυριδάκης (58′ Σπυριδάκης), Οφόρι (46′ Λέουκο), Ντιακιτέ.

Καρμιώτισσα (Μάριος Χαραλάμπους): Σπόλιαριτς, Μαλόνε, Ντούμπια, Νεοφύτου, Τσουκαλάς, Θεοδώρου, Ρόσι (57′ Κατσαντώνης), Γκραντινάρου, Κοβάσεβιτς, Ουεσλάτι (74′ Χαραλάμπους), Ψύχας (57′ Παντελή).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / VICTORIA LEANDROU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα