ΑΕΖ - Οθέλλος 0-4: Το σύνολο του Σακκά κυριάρχησε στο ντέρμπι των ουραγών και επέστρεψε στις νίκες

Newsroom
αεζ οθελλος 16/3
Με Πιχ και Μπραμπίγια σε εξαιρετική μέρα, ο Οθέλλος επικράτησε με 4-0 της ΑΕΖ, στην 5η αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος Cyta(16/3). Οι παίκτες του Κώστα Σακκά πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους κάνει να ελπίζουν στην παραμονή, απέναντι σε μία ομάδα που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη βαθμολογία.

Σημαντικό ματς στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα σε δύο ομάδες που εξακολουθούν να... παλεύουν προκειμένου να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Ο Οθέλλος κυριάρχησε απόλυτα και πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΖ, με πολυτιμότερους τους Πιχ και Μπραμπίγια, οι οποίοι διαμόρφωσαν το σκορ σε 0-4 (16/3).

Ασταμάτητος Οθέλλος με τρία γκολ και ένα δοκάρι

Σαρωτικός ήταν ο Οθέλλος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Σακκά κυριαρχούσαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Γιάνσεν σημάδεψε το δοκάρι, παίρνοντας μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Πιχ. Λίγο έλειψε να προηγηθούν τότε οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο το 0-1 δεν άργησε να γίνει.

Στο 5', και πάλι ο Πιχ βρήκε δίχτυα, έχοντας πάρει το «ριμπάουντ» μετά από διώξιμο του Μπέκερ. Ο παίκτης του Οθέλλου έκανε την προβολή ευστοχώντας και από πολύ νωρίς έβαλε τον σύλλογο της Αθηαίνου σε θέση οδηγού.

Με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν πολύ περισσότερο την μπάλα, ο δείκτης του σκορ δεν άργησε να αλλάξει και στο 17' έγινε το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο 35χρονος φορ των φιλοξενούμενων διπλασίασε τα τέρματά του με ένα πλασέ που κατέληξε απευθείας στα δίχτυα, ύστερα από σέντρα του Σούτο.

Χρειάστηκε να περάσουν 22 αγωνιστικά λεπτά μέχρι να σημειώσει η ΑΕΖ τη πρώτη της τελική στο ματς. Ο Σλόγκαρ δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα τον Παναγιώτου.

Παρά το ότι οι παίκτες του Πέτροβιτς έδειχναν σημάδια βελτίωσης όσο περνούσε η ώρα, βρέθηκαν να χάνουν με 0-3 όταν ο Μπραμπίγια στο 42' εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

αεζ οθελλοσ

Το... κερασάκι στην τούρτα ο Μπραμπίγια

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμενε ίδια και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με την ΑΕΖ να αναζητά ένα θαύμα προκειμένου να φύγει με αποτέλεσμα. Το σύνολο του Πέτροβιτς είχε μία καλή στιγμή στο 55', με τον Ντιγκινί να δοκιμάζει ένα σουτ από απόσταση, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Στο 61', και πάλι ο 35χρονος μέσος απείλησε, όμως για λίγο δεν βρήκε στόχο.

Στην βελτίωση της ΑΕΖ, ο Οθέλλος απάντησε και με τέταρτο γκολ στο 66ο λεπτό. Ο Μπραμπίγια μετά από μία καλή φάση των γηπεδούχων, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και βρήκε κενό χώρο για να κάνει ένα πλασέ που πήγε κατευθείαν στο βάθος της εστίας του Μπέκερ.

Ο νικητής φαινόταν να είχε κριθεί ήδη από το πρώτο 45λεπτο και στο 85' λίγο έλειψε να γίνει το 0-5, όταν ο Σανγκαρέ σούταρε από πολύ κοντά αλλά ο Μπέκερ έδιωξε. Με το σφύριγμα της λήξης ο Οθέλλος ήταν αυτός που πανηγύρισε αυτό το ζωτικής σημασίας τρίποντο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΖ (Βλάντιτσα Πέτροβιτς): Μπέκερ, Παστελλής (46′ Χριστοφή), Αντωνίου, Σλόγκαρ, Σαμπό, Ρέινολτς, Ελευθερίου (46′ Χρίστου), Ρότσα (74′ Ιωσηφίδης), Χατζηβασίλης (64′ Σιφνέος), Κλε (46′ Σαρφό), Ντιγκινί.

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Παναγιώτου, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι, Χριστοδούλου (73 Χατζηπασχάλης), Σούτο, Μπραμπίγια (73′ Ιωάννου), Κατσιατής (46′ Κυριάκου), Καστάνας, Ανάγκ, Πίχ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα