Εθνικός Άχνας - Οθέλλος Αθηαίνου 2-1: Καμπρέρα και Ηλία «βύθισαν» κι' άλλο τον Οθέλλο (vid)

Ο Εθνικός Άχνας νίκησε με 2-1 στο Δασάκι τον Οθέλλο, με σκόρερς τους... συνήθεις ύποπτους, Έντσο Καμπρέρα και Μάριο Ηλία, στέλνοντας την ομάδα της Αθηαίνου στην προ-τελευταία θέση των Playout.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση και σασπένς, ο -αδιάφορος βαθμολογικά- Εθνικός Άχνας επικράτησε με 2-1 του Οθέλλου Αθηαίνου, χάρη σε γκολ των πρώτων σκόρερ του φέτος, Καμπρέρα (12 γκολ) και Ηλία (11 γκολ), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Playout του πρωταθλήματος Cyta.

«Μοιραίος» για τους φιλοξενούμενους ο Κορίνους, που σκόραρε αλλά έκανε και το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που βρίσκει την ομάδα του στην προ-τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος με 17 βαθμούς, 2 περισσότερους από την ουραγό Δόξα.

Αντίθετα ο Εθνικός αύξησε τη διαφορά του στους 18 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Κορίνους απάντησε στον Καμπρέρα

Ο Εθνικός μπήκε δυναμικά και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν η καρφωτή κεφαλιά του Ηλία αποκρούστηκε από τον Ταουντούλ και στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι. Ο αρχηγός των γηπεδούχων απείλησε με τον ίδιο τρόπο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όμως σε αυτή την περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ. Ίδια ήταν η κατάληξη και στο δυνατό σουτ του Μεσκίντα, ένα λεπτό μετά (31').

Η μοναδική πραγματικά απειλητική στιγμή από πλευράς Οθέλλου συνέβη στο 40ο λεπτό, όταν ο Χατζηπασχάλης που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε συρτό σουτ εκτός περιοχής, βλέποντας την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγή.

Και αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το 1-0. Στο 42' ο Ντράζιτς έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Ταουντούλ απέκρουσε και ο Καμπρέρα εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών του Οθέλλου και με νέο σουτ άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα τρια διαδοχικά ματς με γκολ και τα 12 συνολικά στο πρωτάθλημα. Κι όμως δεν είχαμε τελειώσει (για το πρώτο μέρος). Στο 5ο (από τα έξι) λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κορίνους έκανε την κεφαλιά έπειτα από γέμισμα, και είδε την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και έπειτα να περνάει οριακά την γραμμή, για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Από ωραίος, μοιραίος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πάρα πολλή ένταση και αρκετές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου. Η πρώτη ουσιαστική φάση ήταν... το πέναλτι που κέρδισε ο Εθνικός στο 72ο λεπτό. Ο σκόρερ Κορίνους έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο VAR παρενέβη και ο Μάριος Ηλία έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, δεν αστόχησε και έγραψε το 2-1 στο 73'.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους παίκτες του Σακκά να ανεβάσουν τις γραμμές τους, με σκοπό να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι, ο Εθνικός έβρισκε κενούς χώρους, με τον Μάριο Ηλία στο 85' να χάνει τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού είδε τον Ταουντούλ να αποκρούει το σουτ του από καλή θέση.

Τίποτα δεν άλλαξε στο φινάλε, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τις τρεις διαδοχικές νίκες και τους φιλοξενούμενους πλέον να κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό.

Εθνικός Άχνας (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγή, Μπίκερ (59' Πεχλιβάνης), Ριστέφσκι, Αρτυματάς, Ιωάννου, Σπιρόφσκι, Λομοτέι, Μεσκίντα (58' Λίπσκι), Ηλία (87' Μπέκερ), Ντράζιτς (76' Ντε Ιριόντο), Καμπρέρα.

Οθέλλος Αθηαίνου (Κώστας Σακκάς): Ταουντούλ, Σταμούλης, Κορίνους, Γιάνσεν, Ανάνγκ (77' Μπραμπίγια), Ναρντίνι, Χριστοδούλου (77' Ιωάννου), Πιχ, Ράμος (38' λ.τ. Χατζηπασχάλης), Κατσιάτης (66' Σλάβικ), Σούτο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα