Ανόρθωση: Ο Γκαγιέγο έπεσε στη παγίδα που ο ίδιος έστησε

Ανόρθωση: Ο Γκαγιέγο έπεσε στη παγίδα που ο ίδιος έστησε

Πάνος Λάρκος
gallego anorthosi
Μεγάλη απογοήτευση έφερε στους φίλους της Ανόρθωσης ο αποκλεισμός από τον Άρη Λεμεσού, με τη δουλειά που έγινε τις προηγούμενες μέρες να μην αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο έχει φέρει μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των φίλων της Ανόρθωσης και γενικότερα στο οικοδόμημα της ομάδας της Αμμοχώστου. Ο Νταβίδ Γκαγιέγο αντιμετώπισε το παιχνίδι με μπόλικο ρίσκο και στο τέλος η Ανόρθωση έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Άρη που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν όταν τους παρουσιάζεται μία τέτοια ευκαιρία.

Κάτι που δεν είχε ιδέα η Ανόρθωση που θα έπρεπε να εξυπηρετήσει το πλάνο του Γκαγιέγο μιας και η δουλειά που έγινε τις προηγούμενες μέρες δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκαγιέγο προσπάθησε να εκπλήξει με τον τρόπο που ήθελε να παίξει η ομάδα του. Ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά για να μην επιτρέψουν στον Άρη να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του.

Την ίδια ώρα όμως η τακτική του Γκαγιέγο αποδείχθηκε η καλύτερη ευκαιρία για τον Άρη να πάρει την πρόκριση. Βρήκε πολλούς κενούς χώρους, εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα που έχει ως ομάδα αλλά και την ποιότητα της και έκανε ότι ήθελε. Το πλάνο του Γκαγιέγο γκρεμίστηκε σε μερικά λεπτά σαν χάρτινος πύργος και η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ματς, ασχέτως αν στο δεύτερο μέρος το πάλεψε και έβγαλε αντίδραση.

Κακό κοουτσάρισμα από τον Γκαγιέγο που σίγουρα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία της «Κυρίας» και το ρίσκο που πήρε και το οποίο πλήρωσε στο τέλος. Γνώριζε πολύ καλά ο Γκαγιέγο ότι ο Άρης είναι μία ομάδα που ξέρει να «σκοτώνει» τον αντίπαλο αλλά δεν τον αντιμετώπισε σωστά. Πήγε να στήσει παγίδα στον Σπιλέφσκι αλλά στο τέλος έπεσε ο ίδιος και η ομάδα του μέσα σ’ αυτήν.

Και τώρα πρωτάθλημα…


Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα ο μόνος στόχος που έχει απομείνει στην Ανόρθωση είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Στόχος που είναι εξαιρετικό δύσκολος αλλά θα πρέπει να παλέψει για να μπορέσει να έχει πιθανότητες μέχρι το τέλος. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει από την αναμέτρηση που ακολουθεί με την Ομόνοια μιας και αν δεν έρθει η νίκη οι πιθανότητες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα