Απόλλων Λεμεσού: Έχει μαέστρο, άσο και εκτελεστή και τώρα πάει στο επόμενο ματς της χρονιάς

Απόλλων Λεμεσού: Έχει μαέστρο, άσο και εκτελεστή και τώρα πάει στο επόμενο ματς της χρονιάς

απολλων
Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου πήρε το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου ο Απόλλωνας.

Η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν με πιο καθαρό μυαλό και… διαβάζοντας τις κινήσεις και τα λάθη των παικτών της ΑΕΛ, κατάφερε και κέρδισε το πρώτο ματς της χρονιάς με 3-1 και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στους «8», όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε μονό αγώνα την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19:00 στο «ΆλφαΜέγα Stadium».

Ο Απόλλωνας στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΛ είχε σε εξαιρετική αγωνιστική βραδιά, για ακόμη ένα ματς, τον Γάλλο… έφηβο, Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μόνο με φάουλ μπορούσαν να τον σταματήσουν οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ ήταν ο κινητήριος μοχλός του τρόπου παιχνιδιού των κυανολεύκων.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σκόραρε σε καθοριστικό σημείο στο α΄ ημίχρονο (42΄), στέλνοντας τον Απόλλωνα στην ανάπαυλα με το προβάδισμα στο σκορ και με την ψυχολογία με το πέρας τους.

Περίμεναν την πίεση της ΑΕΛ με την έναρξη του β΄ μέρους, αλλά εκεί υπήρχε ο πορτιέρο Λέουβενμπεργκ, ο οποίος όπως και εάν χρειάστηκε σε κάποιες ευκαιρίες και προϋποθέσεις των γαλαζοκιτρίνων φώναζε παρών.

Ο τρίτος της… παρέας του Απόλλωνα που ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής πρόκρισης ήταν ο Μάρκες, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα δύο φορές. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει βασική μονάδα του Απόλλωνα και στη νέα σεζόν και η λογική λέει ότι θα γίνουν οι προσπάθειες της διοίκησης για να διατηρηθεί στο έμψυχο δυναμικό της Λεμεσιανής ομάδας.

Μία… τριπλέτα, Λέουβενμπεργκ, Βαλμπουενά και Μάρκες, όπου όταν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να οδηγήσει τον Απόλλωνα στον δρόμο πρόκρισης και στο επόμενο ματς της χρονιάς, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ σε μία βδομάδα.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα