ΑΕΚ Λάρνακας - Ανόρθωση 1-0: Με γκολ του Πονς, το σύνολο του Σιμόν παραμένει σε τροχιά τίτλου

Βασιλική Μπαρτζιώτη
Ο Πέρε Πονς ως μοναδικός σκόρερ στην «Αρένα» έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ Λάρνακας (17/2,1-0) που συνεχίζει να βρίσκεται σε... τροχιά τίτλου ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Γκαγιέγο έψαξε την ισοφάριση, αλλά υποχρεώθηκε τελικά σε ήττα.

Ο Πέρε Πονς ήταν ο παίκτης που καθόρισε το αποτέλεσμα στο «Αρένα» σημειώνοντας το μοναδικό γκολ μιας αναμέτρησης, που έστειλε την ΑΕΚ Λάρνακας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Τόσο το σύνολο του Σιμόν, όσο και η Ανόρθωση δεν δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο ζητούμενο και βλέπουν πλέον με άλλη ψυχολογία τα playoffs.

Ισορροπία και χαμηλός ρυθμός στο 1ο ημίχρονο

Εξαιρετικά χαμηλός ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να οργανωθούν επιθετικά όμως μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου είχε λείψει η μεγάλη ευκαιρία.

Η Ανόρθωση έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά έβρισκε εμπόδιο την αποτελεσματική άμυνα της ΑΕΚ. Ο Τσίκο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος για λογαριασμό της «Κυρίας» στο 13'. Ο Ανγκολέζος φορ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Σάντσες και έκανε την κίνηση σημαδεύοντας την αντίπαλη εστία, αλλά μάζεψε ο Ρομπέρζ.

Αρκετά κατεβασμένος ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια. Χρειάστηκε να συμπληρωθεί και το 42ο λεπτό για να φτάσει η ΑΕΚ με προϋποθέσεις απέναντι στην εστία του Αρμπολέδα. Ο Γκιούρτσο επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν είχε κανένα πρόβλημα και μπλόκαρε αποτελεσματικά.

Αρκετή η ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με το ένα φάουλ να διαδέχεται το άλλο σε ένα ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές. Οι παίκτες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια και όλα ήταν ανοιχτά ενόψει της συνέχειας.

Με γκολ του Πονς, «κλείδωσε» η τρίτη θέση για την ΑΕΚ

Πολύ καλό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ Λάρνακας. Στο 48' οι παίκτες του Σιμόν κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μετά από υποδειγματική συνεργασία. Ο Γκιούρτσο έβγαλε την ασίστ, με τον Πονς να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να την στέλνει απευθείας στα δίχτυα του Αρμπολέδα για το 1-0.

Παραλίγο να απαντήσει αμέσως η «Κυρία» με τον Τσίκο να βγαίνει σε μία πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση. Το τελείωμα του 25χρονου δεν ήταν ιδανικό και έφυγε άουτ.

Με την ΑΕΚ να έχει την ψυχολογία με το μέρος της, ο Αρμπολέδα άρχισε να βλέπει την περιοχή του να γεμίζει συχνότερα, ωστόσο διατηρούσε το μηδέν παθητικό στο ματς. Στο 59' ο γκολκίπερ της Ανόρθωσης πραγματοποίησε μία σωτήρια διπλή απόκρουση μετά από... απανωτά σουτ των Γκιούρτσο και Τόνγκια.

Στο 78' ο Χρυσοστόμου, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, απείλησε με ισοφάριση δοκιμάζοντας μια κεφαλιά που πέρασε για λίγο άουτ.

Η κλεψύδρα άδειαζε με το σκορ να παραμένει ως έχει. Η Ανόρθωση είχε βγει μπροστά στα τελευταία λεπτά και έψαχνε το γκολ αλλά έβρισκε οργανωμένη την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

AEK (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιούνκου, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Σάντσες (75′ Τόμοβιτς), Λέντες, Πονς, Ντίμερς (Λόπεζ), Τόνγκια, Γκιούρτσο (69′ Φαράζ), Σολ (75′ Σάντος).


Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Αντωνίου (86' Τζούλιου), Κορρέα (74′ Φερέιρα), Μαρμούκ, Κορέια (61′ Κίκο), Ιωάννου (88′ Χρυσοστόμου), Μακούν, Τεχέρα, Τσίκο, Περέα, Γκασάμα.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα