ΑΕ Λεμεσού: Λογικές κινήσεις από Γαρπόζη που έφεραν τα αποτελέσματα!

ΑΕ Λεμεσού: Λογικές κινήσεις από Γαρπόζη που έφεραν τα αποτελέσματα!

Σάββας Νεοκλέους
μεντογεβιτς γαρποζης
Θετικές είναι οι εντυπώσεις από την έως τώρα θητεία του Αλέξη Γαρπόζη στην ΑΕΛ. Ο Κύπριος τεχνικός, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του απέφυγε αλλαγές και πειραματισμούς και έδωσε βάση στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών του, ώστε να αποδώσουν και να ξεφύγει η ομάδα από την «επικίνδυνη ζώνη».

Εδώ και μερικές βδομάδες στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ είναι ο Αλέξης Γαρπόζης.

Είναι ο τρίτος προπονητής της ΑΕΛ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά τους Χρίστο Χαραλάμπους και Τόνι Κόσκελα.

Πρώτο παιχνίδι του Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν αυτό της 01ης Φεβρουαρίου στο «ΆλφαΜέγα Stadium» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας. Τρία ματς μέχρι στιγμής που κρίθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους με Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο η ΑΕΛ μάζεψε 7 βαθμούς (νίκες επί Νέας Σαλαμίνας και Καρμιώτισσας και ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ). Υπήρχε και το παιχνίδι που κρίθηκε με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ, αυτό με τον Οθέλλο Αθηαίνου για την 21η αγωνιστική, με την ΑΕΛ να παίρνει το τρίποντο.

Στα τρία παιχνίδια μέχρι στιγμής με τον Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο που κρίθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους, ο Κύπριος τεχνικός παράταξε σχήμα την ΑΕΛ με τον κάθε παίκτη που επέλεξε να είναι στην αρχική ενδεκάδα να είναι στην κλασική, φυσική του θέση. Ο Αλέξης Γαρπόζης έμεινε μακριά από… πειραματισμούς, δοκιμές, τέτοιους σχηματισμούς που να παραξένευαν, όπως συνέβαινε πιο πριν με τον Τόνι Κόσκελα στον πάγκο.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή που έμπαινε το πρωτάθλημα, οι κινήσεις του Αλέξη Γαρπόζη ήταν λογικές για να γίνουν, μιας και η ΑΕΛ χρειαζόταν άμεσα βαθμούς για να… ξεγνοιάσει μία και καλή από την επικίνδυνη ζώνη.

Πέρα αυτού, ο Αλέξης Γαρπόζης φαίνεται ότι δούλεψε αρκετά και στον τομέα ψυχολογίας, με τους παίκτες να παρουσιάζουν τα τελευταία παιχνίδια ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, παθιασμένο, πεισμωμένο, θαρραλέο, ακόμη και παίκτες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, να… ξεθαρρεύουν και να παλεύουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Κύπριου κόουτς.

Κακά τα ψέματα, Αλέξης Γαρπόζης και παίκτες, το… γερό τεστ εξέτασης και κριτικής τους θα είναι το ματς της χρονιάς, αυτό με τον Απόλλωνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Κύπρου.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα