Δόξα Κατωκοπιάς - Νέα Σαλαμίνα 0-3: Καθοριστικό πρώτο ημίχρονο και επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Χριστοδούλου

Newsroom
Το σύνολο του Χριστοδούλου θυμήθηκε πώς είναι η νίκη, επικρατώντας με το ευρύ 3-0 της Δόξας στην Περιστερώνα (11/2). Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικό για την ομάδα της Αμμοχώστου που πήρε ένα προβάδισμα, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους χάρη στον αποτελεσματικό Κίσσα.

Στην Περιστερώνα, η Δόξα έχασε μία ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον πυθμένα της βαθμολογίας καθώς γνώρισε την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα (12/2,0-3), σε ένα ματς το οποίο στο τέλος προσπάθησε να ανατρέψει.

Οι παίκτες του Πετράκη, είχαν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων τους, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο ο Κίσσας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποσόβησε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων που είχε στόχο την εστία του.

Αέρας τριών γκολ ήδη από το πρώτο 45λεπτο

Η Δόξα έδειχνε να έχει εισέλθει αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Πετράκη ήξεραν πως δεν υπήρχαν περιθώρια και πως η νίκη ήταν μονόδρομος, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα είχε διαφορετική άποψη.

Μετά από ένα εικοσάλεπτο κενό από φάσεις, το σύνολο του Χριστοδούλου άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και στο στο 27' έφτασε στο πρώτο γκολ. Συνωστισμός στα καρέ του Αντωνίου με την μπάλα να κοντράρει στον Κυριάκου. Ο Μπεχαράνο πήρε την κατοχή και με ένα σουτ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Καμία αντίδραση από πλευράς Δόξας, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με τον Προβιδάκη. Ο ίδιος στο 36' εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλό σημείο, αλλά το σουτ του πήρε παράλληλη πορεία με την εστία της Ν. Σαλαμίνας.

Η ομάδα της Αμμοχώστου απάντησε στο 39ο λεπτό, με τον Νάρσινγκ να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των αντίπαλων αμυντικών. Πέρασε άνετα τον Αντωνίου και με ένα πλασέ έδωσε στην ομάδα του αέρα δύο γκολ.

Πριν σταματήσουν οι πανηγυρισμοί της Νέας Σαλαμίνας, ο Μιγκελίτο διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της, στέλνοντας με σχετική ευκολία την μπάλα εντός της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Κίσσας ανησύχησε στο 45+3', όταν ο Κυριάκου δοκίμασε το σουτ, αλλά ήταν άστοχος στην τελευταία ευκαιρία της Δόξας να μειώσει πριν την ανάπαυλα.

Ανώτερη η Δόξα, αλλά δεν ξεπέρασε το εμπόδιο του Κίσσα

Στο 52ο λεπτό, ο Κουανίνι πήγε με δύναμη πάνω στον Τρούγιτς, με τον Τεχράνυ να καταλογίζει πέναλτι σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας. Ο VAR είχε άλλη άποψη για τη φάση και τελικά η απόφαση του ρεφ άλλαξε και δεν έδωσε στη Δόξα την ευκαιρία να μειώσει από την άσπρη βούλα.

Παρά το ότι δεν κατοχυρώθηκε το πέναλτι, οι παίκτες του Πετράκη συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ έχοντας ανεβάσει τους ρυθμούς τους σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Από το 60ο λεπτό κι έπειτα ξεκίνησε ένα θρίλερ για τον Κίσσα, καθώς ήταν υπό συνεχή απειλή. Ο Χάνι είχε δύο καλές φάσεις (59',63'), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ήταν άστοχος.

Στο 68', ο Ντουρμισάι σημάδεψε το δοκάρι και από κει και έπειτα τον πρώτο λόγο στο ματς τον είχε η ομάδα της Κατωκοπιάς. Το σύνολο του Πετράκη αμυνόταν αποτελεσματικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανακτούσε την κατοχή στη μεσαία γραμμή για να γεμίσει μετά την εστία του Κίσσα.

Ο 36χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε μία σωτήρια επέμβαση στο 86', όταν ο Ναμπί βρέθηκε σε θέση βολής και επιχείρησε το σουτ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Προβυδάκης, Πούριτς (56′ Ναμπί), Αντωνιάδης (70′ Αντενόν), Ε. Κυριάκου, Χ. Κυριάκου (70′ Tραιτσέφκι), Φοφανά, Αλσέους, Τρούγιτς, Χάνι, Ασάντε (70′ Μέσκα).

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Κίσσας, Σεργίου (82′ Οφόρι), Ντιακιτέ, Γουανίνι, Λέουκο, Μπεχαράνο, Καρλίτος (63 Φράγκος), Μιγκελίτο, Παπαγεωργίου (63′ Κονέ), Νάρσινγκ (82′ Προκοπίου), Ντουρμισάι (73′ Γιάγκα).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα