Άρης Λεμεσού - Ομόνοια 2-0: Οι πρωταθλητές επανήλθαν στις νίκες κι ας έπαιζαν με δέκα! (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
ομονοια 9
«Καρδιοχτύπησαν» στον Άρη Λεμεσού αλλά τουλάχιστον κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μία Ομόνοια που... άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σπιλέφσκι επικράτησαν με 2-0 (7/1), παρά το ότι έπαιζαν με δέκα από το 60ο λεπτό.

Μάχη με τον χρόνο έδιναν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Σπιλέφσκι, που παρά το ότι είχαν προηγηθεί με 2-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο, έβλεπαν την άμυνά τους να... κάμπτεται στο δεύτερο.

Ημίχρονο... εφιάλτης για την Ομόνοια

Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε στο Αλφαμέγα με τις δύο ομάδες να έχουν μπει αποφασισμένες στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα λεπτά υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, ιδιαίτερα από την Ομόνοια που είχε ανεβάσει ψηλά την πίεσή της. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας τον νεοφερμένο Παπαστυλιανού κάτω από τα γκολπόστ κατάφεραν να αποφύγουν σε δύο περιπτώσεις το γκολ.

Στο 11' όταν σούταρε προς το κέντρο της εστίας ο Γκομίς, ο 25χρονος τερματοφύλακας ήταν εκεί πραγματοποιώντας διπλή απόκρουση και κρατώντας το μηδέν.

Η Ομόνοια έγινε επικίνδυνη και στο 15ο λεπτό με τον Κακουλλή αλλά ο Βανά Άλβες δεν ανησύχησε καθόλου. Χαμένες ευκαιρίες για τους παίκτες του Αυγουστή μέχρι που τελικά δέχθηκαν το γκολ από τον Άρη στο 29'.

Ύστερα από πολύ καλή συνεργασία, η μπάλα κατέληξε στον Μπαμπίκα. Εκείνος έκανε το γύρισμα και βρήκε τον Καζού, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει απευθείας για το 1-0.

Μετά το γκολ, η Ομόνοια φάνηκε να έχει αποδιοργανωθεί και δυσκολευόταν να βγάλει αντίδραση. Ο Κακουλλής κρατούσε τα προσχήματα και προσπάθησε να μειώσει στο 41΄με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα αλλά δεν έκανε την χάρη στους παίκτες των «πρασίνων» που δέχθηκαν και δεύτερο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο 40+4', ο Κοκόριν πλάσαρε στην εστία του Παπαστυλιανού και ευστόχησε, κάνοντας το 2-0.

Η Ομόνοια ανέβασε ρυθμούς αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ανατροπή

Χωρίς αγωνιστική ένταση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την Ομόνοια να έχει μία πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει στο 49'.

Ο Νίκολιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ καλό σημείο αλλά η μπάλα σταμάτησε πρώτα στο τείχος και στη συνέχεια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων «καρδιοχτύπησαν» στο 54' όταν ο Σίμιτς συγκρούστηκε με τον Μανέ και έμεινε στο έδαφος. Ο μπακ του Άρη δέχθηκε κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του.

Στο 61', ο Βανά και πάλι κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη, λέγοντας «όχι» στον Χαραλάμπους. Ο Κύπριος σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν εκεί και έδιωξε με το δεξί του χέρι.

Η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει και το τοπίο... θόλωνε για τον Άρη Λεμεσού, που στο 66' έμεινε με δέκα! Ο Σανέ μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Σίμιτς αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και αποχώρησε.

Η Ομόνοια άρχισε να εκμεταλλεύεται τη δυσχερή θέση των αντιπάλων της και πλέον δημιουργούσε ευκαιρίες. Είχε πολύ δρόμο ακόμα το ματς με τους παίκτες του Αυγουστή να βάζουν δύσκολα στους αμυντικούς του Άρη.

Ο Βανά σε κάθε περίπτωση ήταν εκεί και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να μειώσουν. Με ανεβασμένη ψυχολογία, η Ομόνοια έψαχνε το γκολ αλλά ήταν άστοχη.

Στο 82' η τελευταία καλή ευκαιρία του «τριφυλλιού», με τον Μπεζούς να παίρνει μία κεφαλιά και να σημαδεύει την εστία του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Για ακόμα μία φορά δεν βρήκαν στόχο και οι παίκτες του Αυγουστή υποχρεώθηκαν σε ήττα με 2-0.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Σανέ, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Νίκολιτς, Σόκε, Μπαμπίκα, Στρούσκ, Κοκόριν, Γκομίς.

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Παπαστυλιανού, Μίλετιτς, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Κούσουλος, Χαραλάμπους, Λοΐζου, Αλιούμ, Σίμιτς, Κακουλλής.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα