Πρώτη… σκακιέρα σε Λεμεσιανό ντέρμπι για Κόσκελα και Ματσίν

Σάββας Νεοκλέους
ΑΕΛ ΑΠΟΛΛΩΝ

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Το Λεμεσιανό ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών, καθώς απόψε στις 19:00 στο Αλφαμέγα, ΑΕ Λεμεσού και Απόλλωνας «θα διασταυρώσουν τα ξίφη» τους.

ΑΕ Λεμεσού και Απόλλων Λεμεσού, δύο παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της Κύπρου, όπου τα μεταξύ τους ντέρμπι για δεκαετίες έχουν τη δική τους… αίγλη, το δικό τους γόητρο, πρεστίζ, πάθος, τσαμπουκά, δύναμη, νεύρα και εντάσεις για τη νίκη.

Για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από τους πάγκους Λεμεσιανό ντέρμπι οι δύο προπονητές των ομάδων. Τυπικά γηπεδούχος η ΑΕΛ το βράδυ, με τον Φινλανδό κόουτς, Τόνι Κόσκελα, από την 8η αγωνιστική που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας να ψάχνει να βρει λύσεις στις αδυναμίες, μία σταθερότητα σε καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα.

Από την άλλη εδώ και μερικές μέρες είναι στη Λεμεσό και στον πάγκο του Απόλλωνα ο Ισπανός, Πάμπλο Ματσίν, ο οποίος προσπαθεί καθημερινά να περάσει, να εμπεδώσει, τον δικό του τρόπο δουλειάς, φιλοσοφίας στους παίκτες.

Μπορεί ο Απόλλωνας να είναι κάπως σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΛ, σε ότι αφορά τον βαθμολογικό πίνακα, αλλά φαβορί σήμερα δεν υπάρχει και ποτέ δεν υπάρχει όταν πρόκειται για ένα Λεμεσιανό ντέρμπι με κόντρα των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης.

 

Μετά από 17 αγωνιστικές ο Απόλλωνας είναι στην η θέση με 26 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ στην 9η με 19 βαθμούς. Οι «κυανόλευκοι» διατηρούν ακόμη ελπίδες για την πρώτη εξάδα, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς (μέχρι και το επόμενο αν υπάρξει) στο παιχνίδι νοκ άουτ της φάσης των «16» του κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα την 24η Ιανουαρίου.

Ενόψει της βραδινής αναμέτρησης δεν λείπουν τα προβλήματα για τους δύο προπονητές. Ο Τόνι Κόσκελα έχει τις αποχωρήσεις παικτών που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, αυτές των Τσέρνιχ, Μούριελ, Χέντι και Κοντινέλλα, ενώ εκτός αποστολής είναι και ο Τσούκα που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή. Πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΛ ο τερματοφύλακας, Ανέστη.

Ο Πάμπλο Ματσίν δεν υπολογίζει για διάφορους λόγους στους Γιούρτσεβιτς, Πεΐμπέρνς, Αμπντουραχίμι, Σπόλιαριτς, Κολ, Σαγκάλ και αμφίβολος είναι ο Φιλιώτης.

Για την ΑΕΛ πιθανή ενδεκάδα είναι: Ανέστης, Μπάστος, Ντεγοέστ, Φραντζής, Τζάλμα, Μεντόγεβιτς, Σέρνιτς, Γερολέμου, Κα, Μακρής και Μπεραχίνο.

Για τον Απόλλωνα πιθανή ενδεκάδα είναι: Λέουβενμπεργκ. Εκπολό, Κυριάκου, Σιέλβικ, Νταρίκουα, Μαλεκκίδης, Τέκιε, Πέρετς, Βαλμπουενά, Κοστάκε, Βάργκα, Μάρκες.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα