Απόλλων Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ 2-2: «Έσωσαν» την παρτίδα στο τέλος οι πρωτοπόροι

apollon - apoel
Στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA, ο Απόλλωνας, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Ματσίν στον πάγκο του, προηγήθηκε 2-0 του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ, αλλά «λύγισε» στο δεύτερο μέρος και έμεινε στο 2-2. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κολ και Εκπολό στο πρώτο μέρος, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε στο ξεκίνημα του δεύτερου ο Μαρκίνιος και στις καθυστερήσεις ο Κβιλιτάια.

Σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ντέρμπι, Απόλλωνας Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 2-2 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κολ και Εκπολό στο πρώτο μέρος, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε στο ξεκίνημα του δεύτερου ο Μαρκίνιος και στις καθυστερήσεις ο Κβιλιτάια.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, με τις δυο ομάδες να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων και το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από δυνατές μονομαχίες και πολλά φάουλ. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στον ΑΠΟΕΛ, με τον Σαρφό από τα δεξιά να κάνει τη σέντρα, με τον Σέλβικ να στέλνει την μπάλα χωρίς να το θέλει προς την εστία! Ωστόσο, ο Λέουβεμπεργκ σε ετοιμότητα, απέκρουσε και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε σε ένα πεντάλεπτο να προηγηθεί με δυο γκολ. Στο 32’ ο Μπέλετς υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, καθώς έδιωξε την μπάλα πάνω στον Κρμέντσικ. Αυτή κατέληξε στον Κολ, ο οποίος σε άδειο τέρμα έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα και αφού πρώτα ο Κρμέντσικ είχε αναγκάσει τον Μπέλετς να κάνει μια φοβερή απόκρουση ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Βαλπουενά εκτέλεσε κόρνερ, με τον Εκμπολό να νικάει κατά κράτος την άμυνα των φιλοξενούμενων και να κάνει με καρφωτή κεφαλιά του 2-0.


Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει. Ο Εντογκαλά σέντραρε για τον Μαρκίνιος, ο οποίος δεν είχε θέμα να κάνει το 2-1 στο δεύτερο δοκάρι. Στη συνέχεια, ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθούσε να είναι απειλητικός με τον Κβιλιτάια να κάνει ένα επικίνδυνο σουτ, αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Κρμέντσικ. Μετά από το αρχικό δυναμικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε με τον Απόλλωνα να μην δέχεται όση πίεση θα ανέμενε. Ωστόσο, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κβιλιτάια με κεφαλιά «λύτρωσε» τον ΑΠΟΕΛ και έκανε το 2-2.
Με αυτή την ισοπαλία, η ομάδα του Σα Πίντο έφτασε τους 39 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 26.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σέλβικ, Κρμέντσικ (86' Άδωνη), Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς (46' Πέρετζ), Χάμπος, Βαλμπουενά (86' Κοστάκε), Φιλιώτης, Μάρκες (81' Νταρίκουα), Κολ (70' Αμπντουραχίμι)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καραμανώλης (46' Ζέφτε), Ντβάλι, Κβιλιτάια, Τσεμπάκ, Σούσιτς, Πολυκάρπου (46' Σατσιάς), Μαρκίνιος (89' Εφραίμ), Σαρφό (78' Γαβριήλ), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (63' Δώνης)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα