Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια 0-2: Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ''πράσινοι''

ομονοια
Η Ομόνοια Λευκωσίας πέρασε νικηφόρα από το στάδιο ''Αμμόχωστος Επιστροφή'' ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας με τελικό σκορ 2-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Cyta.

Η Ομόνοια συνέχισε από εκεί που τελείωσε παίρνοντας τους 3 πόντους στο στάδιο ''Αμμόχωστος Επιστροφή'', αυτή την φορά με αντίπαλο την Νέα Σαλαμίνα και μπαίνει ''με το δεξί'' στην Β' φάση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίωρο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά δραστήριες δημιουργόντας αρκετές ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρουν όμως να τις μετατρέψουν σε γκολ.

Στο 30' η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει με μια κεφαλιά του Αλιούμ μετά από σέντρα του Κούσουλου, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σεμέδο στο ξεκίνημα της φάσης.

Την ίδια μοίρα είχε και η ομάδα της Αμμοχώστου στο 45' ,καθώς με μια άπιαστη κεφαλιά του Ντορεγκαράι, μετά από εκτέλεση φάουλ, βρήκε δίχτυα, αλλά την ώρα που έγινε η εκτέλεση του φάουλ ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε και αυτό το γκολ.

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 48'. Ο Λοίζoυ με μια ωραία κάθετη πάσα έδωσε την μπάλα στον Σεμέδο, που με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για το ''τριφύλλι'' πετυχαίνοντας το 8ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 68' ο Μαρκίνιος Σιπριάνο σέντραρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η πίεση του Μπεζούς οδήγησε τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας, Κίσσα, σε λανθασμένο διώξιμο κατά την έξοδο του δίνοντας ''έτοιμο'' γκόλ στον αρχηγό της Ομόνοιας ,Ιωάννη Κούσουλο. Ο αρχηγός των ''πρασίνων'' σκόραρε για το 2-0 στην ανυπεράσπιστη εστία της Σαλαμίνας, αλλά δεν πανηγύρισε λόγο σεβασμού του προς την πρώην ομάδα του.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νιγηριανό τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Φράνσις Ουζόχο, αφού κατάφερε να αποκρούσει αρκετές δύσκολες φάσεις και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Η Ομόνοια κατάφερε να πάρει το διπλό στο ''Αμμόχωστος Επιστροφή'' κόντρα στην Σαλαμίνα μετά από 4 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 15/12/19 όπου πέρασε νικηφόρα με σκορ 3-0.

Νέα Σαλαμίνα(Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Κίσσας, Κονατέ, Σέλεα, Νάρσινγκ(83' Κορομά), Ντουρμισάι(75' Κουζμάνοβιτς), Καρλίτος(55' Μικελίτο), Κονέ(55' Φερναντέζ), Ντορεγκαράι, Λέουκο, Ντιακιτέ, Κατσιαρής(75' Παπαγεωργίου).

Ομόνοια(Σωφρόνης Αυγουστή): Ουζόχo, Μάθιους(46' Ψάλτης), Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Λοίζoυ(74' Σίμιτς), Αλιούμ(61' Κακουλλής), Μπασιρού(84' Φράμσον), Παναγιώτου, Κούσουλος, Μπέζους(74' Χαραλάμπους).

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Fahndrich Lukas Thomas

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα