ΑΕΚ Λάρνακας: Το… αν του Σάντος και η σφραγίδα του Μπεν Σιμόν

ΑΕΚ Λάρνακας: Το… αν του Σάντος και η σφραγίδα του Μπεν Σιμόν

Ρεπορτάζ: Newsroom
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Σε ένα παιχνίδι όπου η καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες η ΑΕΚ είχε τις καλύτερες φάσεις στο ματς για να «κλέψει» το ντέρμπι με την Ανόρθωση αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα μεγάλο «αχ» ακούστηκε από την κερκίδα όταν στο φινάλε ο Σάντος πέρασε δυο αντίπαλους αμυντικούς και τελείωσε μόνος τη φάση ενώ είχε και την επιλογή πάσας.

Του Πάνου Λάρκου

Δεν το έπραξε όμως μιας και θεώρησε ότι το να πάρει τη φάση πάνω του θα είχε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει, όμως αστόχησε. Αν και το ντέρμπι «χάλασε» με τις δυο αποβολές που άλλαξαν τα πλάνα και των δυο προπονητών και χάθηκαν όλες οι ισορροπίες στο ματς, η ΑΕΚ δείχνει στην εποχή Σιμόν να αποκτά κάτι που της έλλειπε.

Ταυτότητα, πάθος, διάθεση και κυρίως στέλνει το μήνυμα στον κόσμο της ότι η εικόνα που είχε πριν την έλευση του Ισραηλινού δεν ήταν η πραγματική της εικόνα. Ο Σιμόν είναι προπονητής ψυχολογίας και έχει στηριχθεί πολύ σε αυτό το κομμάτι με επαφές και συναντήσεις με τους παίκτες, ένα προς ένα, κάτι που έχει κερδίσει τα αποδυτήρια.

Πλέον, οι παίκτες ζουν διαφορετικά την ίδια την ομάδα. Επί Όλτρα ακόμη και οι τοποθετήσεις του πριν τα ντέρμπι ή και κάποια άλλα ματς έδειχναν φόβο ή υπερβολικό σεβασμό στον αντίπαλο. Ο Σιμόν έχει μία πολύ διαφορετική φιλοσοφία η οποία περνά στους παίκτες και οι παίκτες το βγάζουν στο γήπεδο.

Παίκτες που πριν ήταν στην μετριότητα τώρα έχουν ανέβει κατά πολύ. Τρανταχτά παραδείγματα οι Ρομπέρζ και Γκουστάβο Λέδες. Υπάρχουν κι άλλοι που έρχονται από πίσω και ο Σιμόν είναι σίγουρο ότι έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει ένα πιο.. πλατύ ρόστερ και όχι να στηριχθεί σε 13-14 ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες δείχνουν και στο γήπεδο και στις προπονήσεις ότι έχουν αλλάξει αρκετά, όμως βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά ακόμη έχει πράγματα να διορθώσει και να βελτιώσει.

Αν θα προλάβει να πετύχει τους στόχους της είναι ένα διαφορετικό κομμάτι το οποίο θέλει χρόνο για να απαντηθεί. Πάντως, αυτή η ΑΕΚ, ακόμη και απέναντι στην φορμαρισμένη Ανόρθωση σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα και το πάθος, έδειξε ότι έχει πράγματα να δώσει.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα