Εκουαδόρ - Βραζιλία 1-1: Μοιρασιά με πρωταγωνιστή το... VAR

Νίκος Κικίδης
Εκουαδόρ - Βραζιλία 1-1: Μοιρασιά με πρωταγωνιστή το... VAR

bet365

Σε ένα επεισοδιακό ματς που στιγματίστηκε από εκατέρωθεν αποβολές και το VAR σε εξέχοντα ρόλο, το Εκουαδόρ κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό από την πρωτοπόρο Βραζιλία (1-1), παραμένοντας έτσι σε τροχιά... Κατάρ.

Η τέχνη του πολέμου. Μαθήματα αλληλοεξόντωσης με γνώμονα τη λαϊκή θυμοσοφία πως «ο θάνατος σου - η ζωή μου». Και παρόλο που οι παραπάνω φράσεις συνήθως ανήκουν στη σφαίρα της υπερβολής και της ποιητικής αδείας, Εκουαδόρ και Βραζιλία προσπάθησαν να τις προσδώσουν κυριολεκτική διάσταση! Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από σκληρά φάουλ, δολοφονικά μαρκαρίσματα στις... καρωτίδες, εκατέρωθεν αποβολές και το VAR να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που χάρισε, έστω και υπό... περιοριστικούς όρους, χαμόγελα στους γηπεδούχους που παρέμειναν σε τροχιά Κατάρ!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως η αναμέτρηση θα είχε ένταση! Μόλις στο 6΄ο Κασεμίρο κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ την αδιάφορη βαθμολογικά Βραζιλία που πήρε τα ηνία και έβαλε πλώρη για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Το Εκουαδόρ ωστόσο δεν είχε καμία διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα, ανέβασε άμεσα την απόδοσή του και συγχρόνως αποφάσισε να επιστρατεύσει μέχρι και... πολεμικές τεχνικές.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άλλωστε το δολοφονικό τάκλιν του Ντομίνγκεζ στην καρωτίδα του Κούνια, το οποίο προφανέστατα οδήγησε και στην αποβολή του (15΄). Η ισορροπία ωστόσο δεν άργησε να έρθει! Κι αυτό πιθανότατα διότι η Βραζιλία... ζήλεψε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων και αποφάσισε να το υιοθετήσει, με τις συνέπειες να γίνονται έκδηλες πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Έμερσον υπέπεσε σε σκληρό μαρκάρισμα, ο ρέφερι δεν του χαρίστηκε και με δεύτερη κίτρινη κάρτα του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Τα πράγματα μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν γίνει χειρότερα για τους Βραζιλιάνους μέσα σε εν ριπή οφθαλμού, καθώς στο 26΄ο Άλισον αντίκρισε απευθείας κόκκινη, προτού τελικά επέμβει το VAR για να μετριάσει την τιμωρία του σε απλή κάρτα.

Καθώς τα λεπτά κυλούσαν, το ποδόσφαιρο έδειχνε να... επιστρέφει, το Εκουαδόρ πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το πέτυχε έπειτα από κεφαλιά του Φέλιξ Τόρες στο 75΄. Το φινάλε μάλιστα θα μπορούσε να ήταν καθόλα ανατρεπτικό αν το VAR συντασσόταν με την αρχική απόφαση του ρέφερι για.... δεύτερη αποβολή του Άλισον και πέναλτι υπέρ του Εκουαδόρ στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Η μπάλα δεν στήθηκε ποτέ στην άσπρη βούλα έπειτα από τσεκ και του ρέφερι στο μόνιτορ, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και το Εκουαδόρ πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα