Μπαλοτέλι: Το show κόντρα στη Γερμανία που έστειλε την Ιταλία τελικό στο Euro 2012 (vids)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μπαλοτέλι: Το show κόντρα στη Γερμανία που έστειλε την Ιταλία τελικό στο Euro 2012 (vids)

bet365

Μετά από τριάμισι χρόνια ο Μάριο Μπαλοτέλι επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας, κουβαλώντας πάντα μαζί του τη μυθική εμφάνιση πρόκρισης απέναντι στη Γερμανία, στον ημιτελικό του Euro 2012.

Η κατά πολλούς κορυφαία «παράσταση» που έδωσε ποτέ δεν ήταν η αρχή, αλλά το peak της καριέρας του. Από όποια πτυχή κι αν το εξετάσει κανείς, ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν πλησίασε ποτέ τον πήχη που έθεσε τη σεζόν 2011/12. Ακολούθησε η κατακόρυφη πτώση. Εξαφανίστηκε για τέσσερα χρόνια από το «μπλοκάκι» των κλήσεων της εθνικής Ιταλίας, επέστρεψε για σκόρπιες εμφανίσεις το 2018, χάθηκε ξανά από το προσκήνιο, βρέθηκε να παίζει στη 2η κατηγορία της χώρας του μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο Super Mario των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι και πάλι εδώ, έτοιμος να βάλει ξανά τη διεθνή «σαλιάρα» της προπόνησης που τόσο τον δυσκόλευε, να φορέσει ξανά τη φανέλα των Ατζούρι. Εκείνη που είχε βγάλει βιαστικά και πετάξει στο χορτάρι του «Narodowy», σφίγγοντας επιδεικτικά τους μύες του στιγμές αφότου είχε διαλύσει μόνος του τα Πάντσερ και είχε αναχθεί σε ήρωα πρόκρισης της Ιταλίας στον τελικό του Euro.

Με λίγα λόγια, ο Μάριο Μπαλοτέλι επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας τριάμισι χρόνια μετά, εξαργυρώνοντας τη «μίνι» αναγέννησή του στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ντεμιρσπόρ (9 γκολ, 5 ασίστ σε 21 συμμετοχές). Και το μυαλό δεν μπορεί παρά να ανασύρει από τη μνήμη τη μυθική του εμφάνιση απέναντι στη Γερμανία, στον ημιτελικό του Euro 2012. Ήταν 28 Ιουνίου όταν στο γήπεδο της Βαρσοβίας ο τότε ανερχόμενος σταρ και πρωταθλητής με τη Μάντσεστερ Σίτι σάρωνε μόνος του τη Νασιονάλμανσαφτ, αναβιώνοντας στιγμές από τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2006.

Ένα ημίχρονο στη ζώνη του λυκόφωτος, δύο γκολ κυνικά, σχεδόν αυτόματα υπό το ατόφιο ένστικτο του «killer», με απόσταση 16 λεπτών. Το κακό παιδί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έκανε μια «χαψιά» το δίδυμο των Μπαντστούμπερ-Χούμελς γράφοντας το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά από τη σέντρα του Αντόνιο Κασάνο στο 20ο λεπτό. Και στο 36', από τη βαθιά μπαλιά του Μοντολίβο στην πλάτη της άμυνας, φεύγει μόνος του προς την εστία, ο Λαμ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον προλάβει και να τον πιέσει, αλλά εκείνος με δύο επαφές «πυροβολεί» κι αφήνει... άγαλμα τον Μάνουελ Νόιερ.

Ο iconic πανηγυρισμός και το κλάμα στην αγκαλιά της μητέρας του μετά το τελευταίο σφύριγμα ήρθε να... δέσει το πιο ηχηρό ποδοσφαιρικό φιλμ του Μπαλοτέλι, ο οποίος επιστρέφει πλέον στη ζωή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σκουάντρα Ατζούρα για να αποτρέψει τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ. Για άλλη μια φορά, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι λειτουργεί ως ο σωτήρας του. Εκείνος τον έριξε στα επαγγελματικά «νερά» ως 17χρονο με τη φανέλα της Ίντερ, εκείνος τον αγόρασε στη Μάντσεστερ Σίτι και κατάφερε ως έναν βαθμό να τον τιθασσεύσει, κρατώντας μόνο τα καλά του στοιχεία, εκείνος τον επανέφερε μία φορά στην εθνική Ιταλίας τον Μάιο του 2018 και το κάνει τώρα και δεύτερη. Θα μπορέσει ο Super Mario να τον βγάλει ασπροπρόσωπο ξανά;

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα