Super League Interwetten - Μουντιάλ: Οι... ελληνικές παρουσίες στο Κατάρ και στα μπαράζ

Super League Interwetten - Μουντιάλ: Οι... ελληνικές παρουσίες στο Κατάρ και στα μπαράζ

bet365

Η Ελλάδα θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Μουντιάλ μόνο μέσω των εκπροσώπων της από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ζίβκοβιτς και Τσούμπερ είναι ήδη στο Κατάρ, δείτε ποιοι παίκτες των ελληνικών ομάδων πέρασαν στα μπαράζ.

Η προκριματική φάση στη ζώνη της Ευρώπης έφτασε σχεδόν στο τέλος της και ήδη 9 χώρες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους για το Μουντιάλ. Για μια ακόμη φορά, η Εθνική Ελλάδος θα είναι απούσα, αφού δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από την 3η θέση στον 2ο όμιλο με Ισπανία και Σουηδία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει... ελληνικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα ενδιαφέρον για τις ομάδες της Super League Interwetten.

Δεν είναι λίγοι οι ξένοι παίκτες των ελληνικών ομάδων που είτε έχουν «κλείσει» τη θέση τους στο Μουντιάλ, είτε θα παλέψουν με τις εθνικές τους στα μπαράζ για την πρόκριση τον προσεχή Μάρτιο. Το Gazzetta παρουσιάζει τους Ευρωπαίους εκπροσώπους του ελληνικού πρωταθλήματος που θα δούμε στα γήπεδα του Κατάρ ή σ' αυτά των μπαράζ, αλλά και το μικρό γκρουπ των παικτών από Αφρική και Ασία που βρίσκονται πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ζίβκοβιτς και Τσούμπερ πάνε Κατάρ!

Πρώτες και καλύτερες! Σερβία και Ελβετία ολοκλήρωσαν ονειρικά την προκριματική φάση με κέρδος την πρωτιά στον όμιλο και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Στέφεν Τσούμπερ μέλη της άκρως επιτυχημένης πορείας. Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε δύο από τις οκτώ αναμετρήσεις των «Πλάβι», ωστόσο, ήταν βασικός στον «τελικό» του «Ντα Λουζ» κόντρα στην Πορτογαλία, όπου και η χώρα του κλείδωσε την πρόκριση με γκολ του Μίτροβιτς στο 90'.

Από την άλλη, ο εξτρέμ της ΑΕΚ μπορεί να απουσίαζε λόγω του τραυματισμού του από τα δύο τελευταία παιχνίδια στα οποία η Ελβετία «σπρίνταρε» προς την κορυφή, αλλά ήταν παρών και στις έξι πρώτες αγωνιστικές, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές. Άλλωστε, ο 30χρονος σταρ της Ένωσης αποτελεί ηγετικό στέλεχος των Ελβετών εδώ και μια τετραετία, έχοντας παίξει τόσο στο περασμένο Euro, όσο και στο Μουντιάλ του 2018 (είχε σκοράρει κόντρα στη Βραζιλία).

Από τον Βάτσλικ στον Σβιντέρσκι

Μετά τους δύο... σίγουρους, ο κύκλος των παικτών της Super League ανοίγει κι άλλο αναφορικά με τα μπαράζ του προσεχούς Μαρτίου. Συνολικά τέσσερις θα διεκδικήσουν με την εθνική τους την παρουσία στο Κατάρ: Τόμας Βάτσλικ (Τσεχία - Ολυμπιακός), Κάρολ Σβιντέρσκι (Πολωνία - ΠΑΟΚ), Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία - ΑΕΚ) και Ντάνιελ Σούντγκρεν (Σουηδία - Άρης).

Ο Βάτσλικ αγωνίστηκε βασικός κάτω από τα γκολπόστ της Τσεχίας στις έξι από τις επτά αγωνιστικές (είχε μείνει στον πάγκο στην πρεμιέρα) και λογίζεται ως φαβορί για την 23άδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι στο Κατάρ. Στις αποστολές των Τσέχων καλείται και ο στόπερ του Άρη, Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο οποίος όμως δεν έχει πάρει λεπτά συμμετοχής στα προκριματικά.

Από την πλευρά του πολωνικού διδύμου των Δικεφάλων στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα, ο Σβιντέρσκι δεν έχασε ματς για τα προκριματικά και πέτυχε, μάλιστα, πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές! Ο μέσος της ΑΕΚ έκανε επίσης την παρθενική του εμφάνιση σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης, παίζοντας σε τρία ματς με highlights το γκολ κόντρα στην Αγγλία και την ασίστ κόντρα στο Σαν Μαρίνο!

Ο τελευταίος χρονικά από τους εκπροσώπους της Super League Interwetten που μπήκε στον χορό των προκριματικών κι απέκτησε ελπίδες παρουσίας στα γήπεδα του Κατάρ έγινε ο στόπερ του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο 31χρονος πήρε το βάπτισμα του πυρός με την εθνική Σουηδίας στο φιλικό κόντρα στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο και συμπεριλήφθηκε σε όλες τις αποστολές έκτοτε, δίχως να πάρει λεπτά συμμετοχής. Αν, όμως, οι Σκανδιναβοί πάρουν το εισιτήριο μέσω των μπαράζ, ο Σούντγκρεν θα είναι μέσα στους υποψηφίους του Γιάνε Άντερσον για την τελική 23άδα.

Τα αστέρια της Αφρικής και της Ασίας

Πολύ κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκονται και παίκτες από την Αφρική και την Ασία που αγωνίζονται στη χώρα μας. Δύο του Ολυμπιακού και τρεις της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο Παπέ Σισέ έχει εξασφαλίσει θέση στα play-offs με την εθνική Σενεγάλης, αγωνιζόμενος, μάλιστα, στα δύο τελευταία ματς του ομίλου κόντρα σε Τόγκο και Κονγκό. Σε αστερίσκο πρέπει να τοποθετηθεί και ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί, ο οποίος αν και δεν έχει λάβει κλήση από το 2020, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο να βρεθεί στην τελική αποστολή σε έναν χρόνο από σήμερα, κάτι το οποίο θα κριθεί εν πολλοίς κι από το αν θα επιστρέψει στις κλήσεις του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον προσεχή Ιανουάριο.

Στην αντίπερα όχθη των προκριματικών της Ασίας, υπάρχει η τριπλέτα της Ένωσης, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μιλάντ Μοχαμαντί και ο κάπτεν Εχσάν Χατζισαφί, οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο στο ταξίδι... κορυφής του Ιράν. Το σύνολο του Ντράγκαν Σκότσιτς απέχει μία νίκη μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Κατάρ και οι τρεις διεθνείς της ΑΕΚ απέχουν... μια ανάσα από το δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας τους.

Σοβαρή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ θέτει και ο Καναδάς στα προκριματικά της Βόρειας Αμερικής, με τη φανέλα του οποίου έχει αγωνιστεί μία φορά στον προκριματικό όμιλο ο στόπερ του Παναιτωλικού, Ντέρεκ Κορνέλιους. Στα μέσα της προκριματικής διαδικασίας, ο Καναδάς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα που εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση.

Ποιοι «κλείδωσαν» μπαράζ

Ευρώπη:

  • Τόμας Βάτσλικ (Ολυμπιακός) - Τσεχία
  • Ντάμιαν Σιμάνσκι (ΑΕΚ)- Πολωνία
  • Κάρολ Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ) - Πολωνία
  • *Ντάνιελ Σούντγκρεν (Άρης) - Σουηδία
  • *Γιάκουμπ Μπράμπετς (Άρης) - Τσεχία

Αφρική:

  • Παπέ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός) - Σενεγάλη
  • *Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (Ολυμπιακός) - Μαρόκο

*Δεν κλήθηκε στα προκριματικά

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα