Προκριματικά Μουντιάλ: Πρόκριση στο 90' για Σερβία, έστειλε στα μπαράζ την Πορτογαλία

Newsroom
Προκριματικά Μουντιάλ: Πρόκριση στο 90' για Σερβία, έστειλε στα μπαράζ την Πορτογαλία

bet365

Απίθανη ανατροπή και λύτρωση για τους Σέρβους που με γκολ του Μίτροβιτς σε «νεκρό χρόνο» επικράτησαν 2-1 των Πορτογάλων και τους έκλεψαν μέσα από τα χέρια το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ. Πρόκριση και για Ισπανία, στα μπαράζ Πορτογαλία και Σουηδία.

1ος όμιλος

Οι απαράβατοι κανόνες του πιο ανατρεπτικού αθλήματος μίλησαν και πάλι, αυτή τη φορά στο πιο κρίσιμο σημείο στην κορυφαία σκηνή. Η μπάλα δεν σταματάει να κυλά πριν το τελικό σφύριγμα και κάθε ομάδα ομάδα οφείλει να παίζει πάντα και σε κάθε περίσταση για τη νίκη, αλλιώς η μοίρα ενδέχεται να της παίξει άσχημα παιχνίδια. Και η αλήθεια είναι πως Πορτογαλία το συνειδητοποίησε με τον χειρότερο τρόπο στο ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου απέναντι στη Σερβία, καθώς η συμβιβαστική εικόνα που έδειξε μετά την ισοφάριση τιμωρήθηκε από τους φιλοξενούμενους του (βασικού) Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο 90΄κι ενώ η ομάδα του Σάντος αμυνόταν με νύχια και με δόντια για να κρατήσει το 1-1 που της εξασφάλιζε το εισιτήριο για την τελική φάση του Μούντιαλ, ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς ντύθηκε... δήμιος σε νεκρό χρόνο και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο για να χαρίσει την πρόκριση στους Σέρβους (2-1) και παράλληλα το... πριμ ενός εκατομμυρίου ευρώ που τους υποσχεθεί η ομοσπονδία της χώρας τους.

Το ξεκίνημα πάντως δεν πρόδιδε... μαρτυρική κόλαση για το σύνολο του Σάντος. Αντίθετα, οι Ίβηρες κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2΄με το πρώτο γκολ του Ρενάτο Σάντσες με την εθνική ομάδα από το 2016, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και άνοιξε το σκορ με άψογο τελείωμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα, έριξαν προειδοποιητική βολή του με το δοκάρι του Βλάοβιτς (12') και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 όταν ο Ρούι Πατρίσιο δεν υπολόγισε καλά το σουτ του Τάντιτς (33΄), με συνέπεια να «κρεμάσει» τους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά το καμπανάκι κινδύνου δεν αφύπνισε την Πορτογαλία που είχε επαναπαυτεί με την ισοπαλία και τελικά το πλήρωσε λίγο πριν το φινάλε με τον χειρότερο τρόπο. Ακόμα κι έτσι πάντως ο Κριστιάνο και η παρέα του έχουν ακόμα μια ευκαιρία να βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μέσω των μπαράζ του Μαρτίου που θα προσφέρουν τα τελευταία εισιτήρια για την τελική φάση.

Την ίδια ώρα η Ιρλανδία επικρατούσε 3-0 του Λουξεμβούργου για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τρίτη θέση του ομίλου.

Αποτελέσματα

Πορτογαλία - Σερβία 1-2 (2΄Ρενάτο Σάντσες - 33΄Τάντιτς, 90΄Μίτροβιτς)
Λουξεμβούργο - Ιρλανδία 0-3 (67΄Ντάφι, 75΄Ογκμπένε, 88΄Ρόμπινσον)

Τελική βαθμολογία

1. Σερβία 20 (18-9)
2. Πορτογαλία 17 (17-6)
3. Ιρλανδία 9 (11-8)
4. Λουξεμβούργο 9 (8-18)
5. Αζερμπαϊτζάν 1 (5-18)

2ος όμιλος

Η Ισπανία με ήρωα τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, βρήκε το γκολ κόντρα στη Σουηδία, στο 86' και χάρη στη νίκη της με 1-0 προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Οι Σκανδιναβοί ήθελαν μόνο νίκη μέσα στη Σεβίλλη για να πάρουν αυτή την πρόκριση και πλέον θα διεκδικήσουν τη θέση τους στο Μουντιάλ μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Οι «Φούριας Ρόχας» έπαιξε με το συνηθισμένο της στυλ. Είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνίδια, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την άμυνα του συνόλου του Γιάνε Άντερσον. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν τις στιγμές τους για να σκοράρουν. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ στο 16' βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 48' ο Αθπιλικουέτα έκανε μια κακή μεταβίβαση, έκλεψε ο Κλάεσον, έσπρωξε στον Ίσακ μέσα στην περιοχή, όμως σούταρε άουτ.

Οι Σουηδοί πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις του Ισπανούς, όμως η ομάδα του Ενρίκε βρήκε το γκολ. Στο 86' ο Ντάνι Όλμο σούταρε, ο Όλσεν με υπερέκταση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μοράτα πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο της ομάδας του για Κατάρ.

Αποτελέσματα

Ισπανία - Σουηδία 1-0 (86' Μοράτα)
Ελλάδα - Κόσοβο 1-1 (44' Μασούρας - 76' Ραχμάνι)

Τελική βαθμολογία

1. Ισπανία 19 (15-5)
2. Σουηδία 15 (12-6)
3. Ελλάδα 10 (8-8)
4. Γεωργία 7 (6-12)
5. Κόσοβο (6-12)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα