Οι «απόλυτες» των προκριματικών

Οι «απόλυτες» των προκριματικών

Οι «απόλυτες» των προκριματικών

bet365

Η εκπληκτική Δανία είναι μια ανάσα από το 10/10 στον όμιλο της και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν πάρει στο παρελθόν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς να χάσουν ούτε ένα βαθμό στην προκριματική φάση.

Γερμανία (προκριματικά Μουντιάλ 2018)

Το 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας, τα «πάντσερ» είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και στην επόμενη διοργάνωση πήγαν... με σπασμένα φρένα. Με τον κανονισμό που ήθελε την κάτοχο να προκρίνεται απευθείας να έχει καταργηθεί, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ πήρε μέρος κανονικά στα επόμενα προκριματικά και ήταν εντυπωσιακή. Βόρειος Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν και Σαν Μαρίνο δεν μπόρεσαν να κόψουν ούτε ένα βαθμό από τη γερμανική μηχανή, η οποία έκανε το 10/10, με συντελεστή τερμάτων 43-4! Μόνο το Σαν Μαρίνο δέχθηκε 15 γκολ σε δύο αναμετρήσεις (8-0, 7-0).

ger

Ισπανία (προκριματικά Μουντιάλ 2010)

Ήταν η εποχή που κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τους «φούριας ρόχας». Προερχόμενη από τη κατάκτηση του Euro 2008, η εθνική Ισπανίας τέθηκε αντιμέτωπη στον 5ο όμιλο με Βοσνία, Τουρκία, Βέλγιο, Εσθονία και Αρμενία. Μπορεί να έκανε το 10/10, όμως σε πολλά παιχνίδια δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση των αντιπάλων της. Στο Βέλγιο κέρδισε στο 88’, στην Τουρκία στις καθυστερήσεις, ενώ δύσκολο έργο είχε και στην Αρμενία. Παρόλα αυτά έκανε το απόλυτο και στη συνέχεια πήγε στη Νότιο Αφρική, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

spa

Ολλανδία (προκριματικά Μουντιάλ 2010)

Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας στον τελικό την έτερη ευρωπαϊκή ομάδα, που δεν έχασε ούτε ένα βαθμό στην προκριματική φάση. Η Ολλανδία είχε βρεθεί σε όμιλο με πέντε ομάδες και όχι με έξι, κάτι που σημαίνει πως έκανε το απόλυτο με 8/8. Νορβηγία, Σκωτία, Βόρεια Μακεδονία και Ισλανδία αποτέλεσαν τα θύματα των «οράνιε». Μάλιστα, η Ολλανδία είχε διαφορά 14 βαθμών από τη δεύτερη θέση και μόνο στην τελευταία αγωνιστική κινδύνευσε με γκέλα. Ωστόσο, νίκησε στο φινάλε τη Σκωτία στη Γλασκώβη και ολοκλήρωσε τον περίπατο στο γκρουπ.

net

Δυτική Γερμανία (προκριματικά Μουντιάλ 1982)

Το καλοκαίρι του 1980 κατέκτησε το Euro, με αποτέλεσμα να μπει στην προκριματική φάση του Μουντιάλ με τον αέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η αγωνιστική της ανωτερότητα επιβεβαιώθηκε και στο χορτάρι, με τη Δυτική Γερμανία να κάνει το 8/8 απέναντι σε Αυστρία, Βουλγαρία, Αλβανία και Φινλανδία. Η δυναμική των «πάντσερ» συνεχίστηκε και στη τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Ιταλία με 3-1.

Πολωνία (προκριματικά Μουντιάλ 1982)

Στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 1982, η ευρωπαϊκή ζώνη χωρίστηκε σε επτά ομίλους. Έξι των πέντε ομάδων και ένας με μόλις τρεις ομάδες. Σε αυτόν, τον τελευταίο, συμμετείχε και η Πολωνία, η οποία έκανε κυριολεκτικά περίπατο. Ανατολική Γερμανία και Μάλτα δεν μπόρεσαν να προβάλουν καμία αντίσταση, με τους Πολωνούς να κάνουν το 4/4 και να παίρνουν άνετα το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ισπανίας.

ger

Δυτική Γερμανία (προκριματικά Μουντιάλ 1962)

Εντελώς διαφορετική μορφή είχε τότε η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι περισσότεροι όμιλοι ήταν τριών ομάδων, με αποτέλεσμα η καθεμία να δίνει μόλις τέσσερις αγώνες. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Δυτικής Γερμανίας, η οποία αντιμετώπισε την Ελλάδα και τη Βόρεια Ιρλανδία. Τα «πάντσερ» έκαναν το 4/4 και προκρίθηκαν άνετα στα γήπεδα της Χιλής

Σοβιετική Ένωση (προκριματικά Μουντιάλ 1962)

Ήταν η ομάδα που πριν ένα χρόνο είχε κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας. Η Σοβιετική Ένωση ήταν το φαβορί στον όμιλο των – επίσης - τριών ομάδων και το επιβεβαίωσε. Ούτε η Τουρκία, ούτε η Νορβηγία κατάφεραν να της προβάλλουν αντίσταση, με αποτέλεσμα να κάνει το 4/4 και να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα