Eθνική Ελλάδας: Ο χαμηλός μέσος όρος «σημαίνει» πολλά

Eθνική Ελλάδας: Ο χαμηλός μέσος όρος «σημαίνει» πολλά

Γιώργος Ντυμένος
Eθνική Ελλάδας: Ο χαμηλός μέσος όρος «σημαίνει» πολλά

bet365

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έπαιξαν χθες στη Σουηδία ήταν τα 25,5 χρόνια και η «γαλανόλευκη» έδειξε πως έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Η Εθνική μας το «πάλεψε», αδικείται από τη χθεσινή (12/10) της ήττα στη Στοκχόλμη αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Το 2-0 από τη Σουηδία ελαχιστοποίησε ουσιαστικά τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 και τα γήπεδα του Κατάρ, όμως την ίδια στιγμή η εικόνα της «γαλανόλευκης», κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, άφησε πολλές υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα.

Εκεί μάλιστα φαίνεται πως βρίσκεται το «κλειδί». Η ομάδα που έπαιξε στο Φρεντς Αρίνα έχει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο μπροστά της και μάλιστα, ίσως και το κυριότερο, η παρουσία της σε αυτή την προκριματική «ζέστανε», σε μεγάλο βαθμό, ξανά τον κόσμο.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Με εκείνους ξεκίνησαν αρχικά. Οι Μπουχαλάκης, Μπακασέτας είναι 28, οι Βλαχοδήμος, Μασούρας, Σιώπης 27, ο Γιαννούλης 26, ο Τσιμίκας 25, οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ανδρούτσος 24 και ο Παυλίδης 23. Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδας ήταν 26 ετών και 24 ημερών, ενώ από τον πάγκο ήρθαν οι Πέλκας 28, Λημνιός 23, Δουβίκας 22 και Τζόλης 19. Μαζί με τις αλλαγές το αντίστοιχο νούμερο της «γαλανόλευκης»... έπεσε στα 25 έτη, 6 μήνες και 11 ημέρες, όταν εκείνο των γηπεδούχων «φλέρταρε» τα 28 (σε επίπεδο αρχικού σχήματος τα ξεπερνούσε). Η διαφορά είναι εμφανής.

Αλλά δεν είναι μόνο όσοι αγωνίστηκαν. Σε αυτή την αποστολή αλλά και ευρύτερα στις πρόσφατες υπάρχουν πολλοί παίκτες που... αργούν (πολύ) να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, κάτι που επιτρέπει στη δημιουργία ενός «κορμού» με φόντο το EURO 2024 και το Μουντιάλ του 2026.

Να θυμίσουμε μόνο πως οι φορ μας για παράδειγμα σε αυτές τις κλήσεις ήταν οι Παυλίδης (23), Βρουσάι (23), Δουβίκας (22), Τζόλης (19), ενώ στις πρόσφατες συμπεριλήφθηκαν και οι Κουλούρης (25), Γιακουμάκης (27). Αυτό μόνο για τα «9άρια», όπου δεν υπάρχει παίκτης άνω των 28!

Η Εθνική μας έδειξε πως έχει μέλλον, αρκεί μόνο να «χτίσει» πάνω του.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα